Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2014 - Anul XIX, nr. 200 (5709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Stadiul pregătirii unităților de învățământ pentru noul an şcolar, în vizorul Inspectoratului Şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava vrea să ştie dacă unităţile de învăţământ sunt pregătite să îşi primească, din toamnă, învăţăceii.

Comisii mixte formate din inspectori ai IŞJ Suceava şi specialişti din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au luat la pas unităţile şcolare din judeţ şi încearcă, pe ultima sută de metri, să ia măsuri astfel încât copiii să poată învăţa în condiţii decente. Inspecțiile tematice sunt coordonate de către Prefectura Suceava.

Până în prezent, două treimi din şcoli au fost verificate, inspecţiile urmând să se finalizeze peste două săptămâni.

Potrivit insp. Eleonora Bulboacă, responsabil de relaţia cu presa din partea IŞJ Suceava, „inspectorii au atribuţii, prin fişa postului, de verificare a spaţiilor şcolare. Inspectorii au în subordine câte 8-10 unităţi şcolare pe care le verifică în vederea actualizării bazei de date privind situaţia autorizaţiilor sanitare de funcţionare a unităţilor şcolare”.

Aceasta a mai specificat că fiecare comisie, însotiţă de câte un reprezentant al şcolii, verifică toate spaţiile şcolii vizate (grupuri sanitare, biblioteca, laboratoarele, cabinete, săli de sport), unităţile arondate acesteia, construcţiile din împrejurimea şcolii (anexele), etc.

 

Ce pândesc inspectorii?

După ce inspectorii fac vizite în şcoli, aceştia trebuie să completeze un raport privind stadiul pregătirilor unităţilor şcolare din judeţul Suceava pentru începerea anului şcolar 2014-2015.

Potrivit raportului, aspectele care trebuie urmărite şi consemnate sunt: situaţia funcţionalităţii spaţiilor de învăţământ, stadiul realizării lucrărilor de investiţii, reparaţii capitale, reabilitări, utilităţi şi consolidări, lucrările privind igienizarea spaţiilor şcolare, proporţia în care s-a asigurat combustibilul (tipul de combustibil, starea centralelor/sobelor), modul de asigurare a transportului elevilor.

Totodată, inspectorii trebuie să verifice dacă există personal de pază angajat sau unitatea se sprijină pe angajaţii Jandarmeriei şi Poliţiei locale/de proximitate.

 

Reprezentanţii şcolilor neautorizate sunt luaţi la întrebări

Situaţia autorizării unităţilor şcolare din punct de vedere sanitar este, de asemenea, în vizorul inspectorilor şcolari. Aceştia trebuie să verifice, în funcţie de situaţie, ce demersuri au fost făcute de către reprezentanţii şcolii pentru autorizare şi motivele neautorizării.

În noul an şcolar, la nivelul judeţului Suceava vor funcţiona 813 unităţi de învăţământ. Dintre acestea, în prezent doar 266 îndeplinesc condiţiile igienico-sanitare cerute de lege, adică o treime.
Majoritatea unităţilor neautorizate din punct de vedere sanitar sunt în mediul rural, neîndeplinind reglementările în vigoare privind dotările de utilităţi (grupuri sanitare, apă curentă, compoziţia apei neconformă chimic şi bacteriologic, număr insuficient de cabine la grupurile sanitare în raport cu efectivele de elevi, funcţionarea sălilor de clasă în clădiri cu regim de internat sau locuinţe sociale, etc.).

Totodată, în câteva unităţi şcolare din judeţ (Argira - Preuteşti, Buda - Râşca, Mihăieşti - Horodniceni, Reuseni - Udeşti) s-au construit toalete moderne în cadrul unor proiecte de reabilitare demarate cu ceva ani în urmă. În pofida acestui fapt, şcolile respective nu pot fi autorizate din cauza faptului că toaletele au fost construite în afara unităţilor de învăţământ. Acestea pot fi folosite doar pe timp de vară, dat fiind faptul că edificiile nu au încălzire, iar instalaţiile de apă curentă îngheaţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stadiul pregătirii unităților de învățământ pentru noul an şcolar, în vizorul Inspectoratului Şcolar.
 Vizualizări articol: 1635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Stadiul pregătirii unităților de învățământ pentru noul an şcolar, în vizorul Inspectoratului Şcolar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei