Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2014 - Anul XIX, nr. 194 (5703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reactie

Ioan Balan: Finalizarea modernizării aeroportului din Iaşi este dezastruoasă pentru Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, consideră că finalizarea lucrărilor de modernizare a aeroportului din Iaşi înaintea celor de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” este dezastruoasă pentru judeţul Suceava. Ioan Balan a participat în cursul zilei de ieri la inaugurarea lucrărilor de modernizare a aeroportului din Iaşi, respectiv construirea unei piste de decolare – aterizare cu o lungime de 2.400 de metri. Balan a arătat că administraţia judeţeană din Iaşi a reuşit să termine cu 13 luni mai repede lucrările ce au presupus modernizarea acestui aeroport, ceea ce face ca aeroportul din Suceava să fie pus în dificultate şi să ajungă să fie doar complementar celui ieşean.

„Am fost surprins de determinarea de care au dat dovadă autorităţile ieşene, în special preşedintele CJ Iaşi, suceveanul Cristian Adomniţei. Au reuşit să termine cu 13 luni mai devreme lucrările de modernizare”, a declarat Ioan Balan. El a subliniat că această situaţie este dezastruoasă pentru judeţul Suceava, având în vedere că lucrările de modernizare de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” sunt în întârziere. „Este extrem de dezastruos pentru Suceava. Cursele de linie ce au fost contractate cu Aeroportul Iaşi nu vor fi schimbate şi Suceava va avea probleme pentru că distanţa dintre cele două oraşe nu e atât de mare şi este exclus să fie curse similare pe ambele aeroporturi. Cursele contractate de Iaşi vor rămâne la Iaşi, iar Suceava va trebui să aibă o ofertă complementară”, a mai precizat preşedintele PDL Suceava, care a mai adăugat că aceasta este de fapt marea pierdere a Aeroportului „Ştefan cel Mare” prin întârzierea lucrărilor de modernizare.

La inugurarea lucrărilor de modernizare ale aeroportului din Iaşi a fost prezent şi deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu, care a ţinut să felicite autorităţile judeţene ieşene pentru că au realizat această investiţie. Ea a adăugat că autoritățile ieşene au fost mai rapide decât cele din Bucovina, deşi procedurile pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” au fost începute mai repede.

„Mă bucur şi felicit autoritățile ieșene pentru că, de data aceasta, au fost mai harnice decât autoritățile bucovinene, reușind să finalizeze un obiectiv cu rol hotărâtor în dezvoltarea zonei de N-E a României. Nu pot să nu-mi amintesc acum entuziasmul cu care parlamentarii suceveni au votat <pentru>alături de parlamentarii ieșeni care, rând pe rând, au susținut de la tribună proiectul Aeroportului Iași. Dar nu uit că <solidaritatea de zonă>s-a manifestat și atunci când parlamentarii ieșeni au votat pentru aeroportul din Suceava, înainte de a vota pentru cel din Iași. Trebuie însă să constat că finalul este, în 21 august 2014, de fapt, morala din fabula lui La Fontaine cu iepurele și broasca”, a arătat Sanda-Maria Ardeleanu. Ea a spus că totuşi are speranţa ca în scurt timp să fie invitaţi la Suceava colegii parlamentari și foști parlamentari pentru ceremonia de deschidere a Aeroportului “Ştefan cel Mare”.

Mai trebuie spus că la inaugurarea noii piste de aterizare – decolare a Aeroportului din Iaşi au mai fost prezenţi şi viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, precum şi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: Finalizarea modernizării aeroportului din Iaşi este dezastruoasă pentru Suceava.
 Vizualizări articol: 2949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ioan Balan: Finalizarea modernizării aeroportului din Iaşi este dezastruoasă pentru Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ieşenii mai harnici decât bucovinenii! trimis de
(22 aug 2014, 11:53:49
Felicitările merg desigur, în primul rând câtre şeful judeţului Suceava, dl. Cătălin Nechifor, care a dovedit că este mai leneş decât colegul lui de partid de la Iaşi (tot un sucevean), şi care a reuşit astfel să saboteze interesele economice ale judeţului pe care îl conduce, ajuntându-şi astfel, colegul de la Iaşi.
Cu aeroportul a tărăgănat, deşi noi am început cu mult înaintea celor din Iaşi, iar la noi au fost din start bani europeni în comparaţie cu Iaşiul.
"Reconstrucţia Aeroportului Iaşi a debutat pe 7 august 2013 cu o finanţare plănuită şi asigurată exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean Iaşi. Dacă CJ Iaşi obţine finanţarea UE, atunci aeroportul va fi realizat, în cea mai mare parte, din fonduri nerambursabile." Citeste mai mult: adev.ro/mv2sar
A mai reuşit să tărăgăneze şi finalizarea şoselei de centură mai bine de 2(doi) ani!! Tronsonul dintre Şcheia şi ieşirea din Suceava pe la Iţcani spre Pătrăuţi pe E85 este finalizat în proporţie de 99% şi numa' nu-i dă drumul. (Trebuie să se mai facă doar marcajele - treabă de cel mult o zi - şi finalizarea sensului giratoriu de pe DN17 la Şcheia. Cică au început să aplice deja penalităţi firnei constructoare!!! Păi pe vremea lui Flutur şi a lui Boc nici pomeneală de penalităţi, fraţilor!! Ăia au lucrat chiar în plină criză economică!
Şi astea sunt doar două proiecte importante pentru zona noastră!!
Unde să le trecem? La capitolul "mari realizări ale USL/PSD în Bucovina"? Sau la eşecuri?
2.   Ghinion trimis de
(22 aug 2014, 13:15:48
Acest Nechifor aterizat din greseala la sefia CJ a adus doar ghinioane judetului nostru.
Cat de inrait pesedist ai fi nu poti sa nu recunosti valoarea lui Flutur in comparatie cu acest individ care nu stie pentru ce merge la servici. A fost pus la sacrificiu in lupta cu Flutur si a iesit din greseala si asta ne costa pe noi toti. Tin minte ca a fost pe la Cronica Carcotasilor cand cu mandrie a inaugurat LIFTUL de la Directia Finantelor Publice Suceava. Urmeaza inaugurarea WC-urilor publice date in folosinta recent in Suceava ! Mare ctitor nenicule!
2.1  RE: Ghinion trimis de
(22 aug 2014, 18:50:59
Si-o tot dau smenarii la picioare. Ca vai doamne "nu mai e investitii" si nah guzanii nu mai produc parnosu gros si nici nu mai e de furat cate ceva la prostimea noastra sa mananca ceva. E greu si cu smenarii astia pesedisti , sincer o duc mult mai greu dar compenseaza cu 10 la 0 la nivelul de libertate si ceva democratie fata de regimul mafioto-basist care a terorizat Romania pe vremea lu boculete. Azi ma simt mult mai liber iar daca ma descurc mult mai greu e datorita sistemului basist ancorat ca o capusa rapace si dornica de sange si bani in cam toate structurile statului...
3.   Nechifor un exemplu negativ, din pacate! trimis de
(22 aug 2014, 15:32:31
Toate proiectele au fost gindite de Flutur si bine ar fi fost daca apucau a fi finalizate. Caci iata ce s-a ales din acele lucrari! Aflate in stadiu spre finalizare, cu putin interes, in scurt timp ajungeau sa li se taie panglica si am fi avut de cistigat cu totii.

Eu cred ca Flutur a fost bine intentionat si sa nu se uite ca niciodata nu s-au dat atitia bani pentru Suceava, cum s-au dat in mandatul sau.

4.   Comentariu trimis de
(22 aug 2014, 21:46:41
datorita lui Nechifor , Flutur se poate mandrii ca o lucrare facuta pe timpul lui a rezistat mai mult de doi ani . este vorba de centura sucevei pe care nu se circula inca ptr. ca nu este finalizata. daca flutur avea convingerea ca este o lucrare buna o inaugura inainte de alegerile locale din 2012 deoarece lucrarea respectiva se putea finaliza foarte usor pe timpul mandatului sau.acum isi freaca mainile ca nechifor ii face jocul si nu a finalizat acea lucrare care dupa inaugurare ar fi rezistat fara reparatii 3-4 luni ca si alte lucrari pe drumuri judetene inaugurate cu mare fast de fostul presedinte c.j. suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei