Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2014 - Anul XIX, nr. 194 (5703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ceasul rău

Cum poţi avea maşina avariată sau, Doamne fereşte, să fii omorât în timp ce circuli regulamentar pe un drum european

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un şofer care se deplasa ieri dimineaţă pe drumul E 85, ieşind din municipiul Suceava spre Pătrăuţi, a avut parte de o experienţă deloc plăcută. Emilian Constantin Rotaru, din satul Soloneţ, a plecat în jurul orei 10.00 din Suceava spre localitatea de domiciliu, la volanul unui autoturism Fiat. Cu puţin înainte de a ajunge la intersecţia spre Pătrăuţi a resimţit un şoc foarte puternic în partea din faţă a maşinii şi a rămas în pană.  După ce a reuşit să treacă peste momentul de uluire, bărbatul şi-a dat seama că o bucată de fier grea şi foarte fierbinte, sărită dintr-un autotren, i-a spart radiatorul maşinii.

„Circulam din Suceava spre Pătrăuţi, iar un tir cu cabină albă venea de pe sens opus. I-a sărit o bucată din placa de presiune de la ambreiaj, care a fost proiectată în radiatorul meu. Am oprit, m-am uitat şi am găsit piesa sărită din tir... era foarte fierbinte, nu puteai să pui mâna pe ea, era un fier încins practic. Nu am avut timp să reţin decât că era un tir cu cabină albă”, a relatat bărbatul.

 

Scenariu sumbru: Ce se întâmpla dacă fierul lovea parbrizul?

„Spre norocul meu nu s-a ridicat mai sus bucata de fier, că dacă era mai sus era moarte sigură pentru mine. Are 2-3 kilograme fierul acesta, e foarte greu”, ne-a arătat bărbatul. De altfel, alte mici fragmente din piesă i-au lovit maşina, lăsând urme vizibile. 

Şoferul vehiculului greu nu a oprit şi nici nu s-a întors în zonă, deşi, dacă bucata de piesă sărită este într-adevăr de la placa de ambreiaj, nu a putut ajunge prea departe. 

La o primă evaluare bucata de fier care a străpuns partea din faţă a Fiatului a distrus radiatorul şi filtrul de ulei şi, avea să constate ulterior şoferul, i-a fisurat şi discul de frână al autoturismului. 

Rămas în drum, în aşteptarea unei platforme, şoferul ghinionist a mai avut un motiv de supărare. Poliţistul de la Postul comunal Pătrăuţi cu care a luat legătura telefonic i-a spus că nu se poate deplasa la faţa locului şi l-a invitat la sediul poliţiei, pentru a-i constata paguba şi modul în care s-a produs aceasta. O pagubă pe care suceveanul ghinionist oricum o va suporta din propriul buzunar.

Emilian Constantin Rotaru a ţinut să facă un apel către şoferi, în special cei care conduc vehicule grele, rugându-i să-i respecte mai mult pe ceilalţi participanţi la trafic şi să fie mai prudenţi mai ales în ceea ce priveşte viteza de deplasare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum poţi avea maşina avariată sau, Doamne fereşte, să fii omorât în timp ce circuli regulamentar pe un drum european.
 Vizualizări articol: 4932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Cum poţi avea maşina avariată sau, Doamne fereşte, să fii omorât în timp ce circuli regulamentar pe un drum european4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da presa cine a chemat? trimis de
(22 aug 2014, 12:02:56
ce si a zis el..daca nu vine politia ,macar presa sa vina,sa ma trag oleaca n ziar!maine o sa citesc cum un cetatean a lovit un tantar in aripa stanga.
1.1  RE: Da presa cine a chemat? trimis de
(22 aug 2014, 12:12:49
chestie e mai nasoala decat poti crede.. de multe ori chiar pe drumuri europene gasesti bucati de lemn sau pietre cazute din camioane care nu acopera incarcatura cu prelata.. si nu asigura marfa. bucata asta de fier pare bucata din disc de frana..sigur a unui camion fara revizie facuta la zi.. de multe ori camioanele mai au pe puntea spate intre roti..pietre f mari care sunt aruncate la viteza mare de rulare.. si nu au presuri pe bara din spate.. chestii minori dar pot cauza pierdere de vieti.
Aici sunt vinovati si cei de la administrarea drumurilor... iar asigurarile ar trebuie sa plateasca si astfel de daune..
2.   Comentariu trimis de
(22 aug 2014, 14:34:11
da ce sa caute politia?ca doar n a fost accident cu victime..un banal accident.ca putea fi mai rau,este alta treaba...acu ce sa facem ?sa chemam politia preventiv,ca se putea fi mai rau?oricum pt accidente din aste exista casco..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei