Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2014 - Anul XIX, nr. 194 (5703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Educație

Directori şi inspectori școlari aleși doar pe bază de concurs, din anul şcolar 2015-2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele didactice care aspiră la o funcţie de conducere în învăţământul preuniversitar trebuie să aştepte până în 2015, când vor fi organizate concursuri pentru ocuparea acestor posturi.

Anunţul a fost făcut de Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, la Suceava, în cadrul Congresului Naţional al Învăţătorilor. Acesta a precizat că, începând din anul şcolar 2015-2016, toate posturile de conducere din învăţământ vor fi ocupate exclusiv în urma susţinerii unui concurs.

„În primul rând vom aproba metodologiile de ocupare a funcţiilor de inspectori şcolari. În septembrie - decembrie va fi o perioadă de stabilit proceduri, de clarificări, de dezbateri publice, de depunere a candidaturilor, iar din ianuarie, într-o primă fază, vom începe concursurile de inspectori”, a arătat ministrul de resort.

Acesta a mai declarat că după concursurile pentru inspectori, ministerul de resort are în vedere organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori de licee (peste 1.000 de persoane, la nivel naţional), urmând ca într-o ultimă fază să fie organizate concursurile pentru directorii celorlalte unităţi.

„Obiectivul nostru este ca la 1 septembrie 2015 toate funcţiile de conducere să fie ocupate prin concurs. Nu e o procedură deloc simplă. Sunt 6.800 de unităţi cu personalitate juridică, avem cluburi şcolare sportive, inspectorate judeţene. În total vorbim de peste 10.000 de funcţii de conducere în sistemul de educaţie. Vom pune toate aceste lucruri într-o ordine firească, cu un cadru legal, clar şi nu confuz ca să ne trezim cu procese, cu contestaţii”, a mai evidenţiat Remus Pricopie. 

 

Toţi directorii şcolari din judeţ sunt numiţi prin detaşare în interesul învăţământului

Ultimul concurs pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct a fost organizat în luna noiembrie a anului 2008. La nivelul judeţului Suceava, nu există nici un director sau director adjunct numit în funcţie în urma susţinerii unui concurs, toţi managerii şcolari fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea unui nou concurs. Mandatele ultimilor directori care au susţinut concurs au expirat până la finele anului trecut.

La nivelul judeţului, sunt circa 260 de directori şi directori adjuncţi. Prelungirea valabilităţii delegaţiei de la un an la altul este la latitudinea Inspectoratului Şcolar Suceava.

De cealaltă parte, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava sunt aproximativ 30 de inspectori şcolari de specialitate numiţi prin delegaţie, la care se mai adaugă şi cei doi inspectori şcolari adjuncţi şi inspectorul general. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directori şi inspectori școlari aleși doar pe bază de concurs, din anul şcolar 2015-2016.
 Vizualizări articol: 2309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Directori şi inspectori școlari aleși doar pe bază de concurs, din anul şcolar 2015-20165.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha trimis de
(22 aug 2014, 13:10:16
da, se vor organiza concursuri corecte, exact cum a fost distribuirea microbuzelor scolare (82% au ajuns la primarii PSD). Oricum, nu prea conteaza golania asta pentru tagma profesorilor....ei sunt oricum ramasi fara mandrie si fara orgolii ...si oricum au votat cu psd-ul in ultimii spe mii de ani, asa ca psd-ul isi permite orice. aaa, am uitat de "sindicatele libere" din invatamant, ai caror membri ajung parlamentari psd din 4 in 4 ani....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei