Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2014 - Anul XIX, nr. 194 (5703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„O şedinţă pierdută”

O nouă tentativă de înlăturare a viceprimarului PSD de Suceava, un nou eşec „la mustaţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou act al tragi-comediei „înlocuirea viceprimarului PSD de Suceava” s-a consumat ieri, într-o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Pentru a treia oară, în numai o săptămână, şedinţa deliberativului sucevean a fost amânată – de două ori din cauza lipsei de cvorum, o dată prin decizia celor prezenţi, conştienţi că nu întruneau voturi suficiente pentru a-şi atinge ţelul.

Dacă ar fost prezent, Caragiale ar fi avut suficiente motive să scrie o nouă piesă de teatru ori o continuare la „O scrisoare pierdută”, în cazul de faţă „O şedinţă pierdută”.

Ultimele trei şedinţe de Consiliu Local s-au dovedit a fi o mascaradă, în care subiectele de interes pentru toţi locuitorii municipiului – termoficarea oraşului şi problema câinilor vagabonzi - au fost mai mult un pretext pentru realizarea unor manevre politice.

 

PSD a părăsit din nou sala de şedinţe

Reuniţi într-o nouă şedinţă extraordinară, a doua în această săptămână, consilierii locali suceveni s-au „poticnit” din nou de lipsa unora dintre colegii lor, fără de care nu s-a putut ţine şedinţa. Asta în condiţiile în care cei şase consilieri locali PSD, prezenţi cu toţii la şedinţă, au decis să se retragă din sală, pentru a doua oară, în semn de protest pentru introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de hotărâre care „nu au caracter extraordinar” - cele de înlocuire a viceprimarului şi cele de numire a noi membri în AGA la TPL şi ACET.

Decizia lor, motivată cu articolele de lege în baza cărora se convoacă şedinţele extraordinare ale administraţiilor locale, a dus la o nouă situaţie de lipsă de cvorum, pentru că în sală au rămas 11 consilieri locali – opt PDL şi trei PNL.

Chiar de PSD-ul ar fi rămas la şedinţă, membrii nou formatei Alianţe Creştin Liberale tot nu şi-ar fi atins scopul, de a-l înlocui pe viceprimarul Gavril Vîrvara cu Lucian Harşovschi, care a deţinut acelaşi post până acum doi ani, pentru că aveau nevoie de cel puţin 12 voturi.

Practic, absenţa unui singur consilier local, PDL (doi absenţi) sau PNL (trei absenţi), a dus la ratarea unei noi tentative de îndepărtare a PSD-ului de la conducerea administraţiei locale, acţiune care trebuia urmată de mişcări similare la nivel judeţean, cât şi în cadrul unor societăţi ale Consiliului Local, vizate fiind posturile de conducere de la TPL şi ACET.

Lipsa de mobilizare a membrilor ACL, dar şi strategia PSD, de a părăsi sala de şedinţă – acţiune justificată nu doar de prevederile legii administraţiei, ci şi de miza acestui război politic, a dus cele trei şedinţe de Consiliu Local în derizoriu, problemele importante ale municipiului fiind puse în umbră de orgoliile politice.

 

Problemele importante, ignorate

Lucian Harşovschi, care propusese ca mai întâi să fie discutată problema Termica şi cea a câinilor vagabonzi, i-a acuzat pe cei de la PSD că „guvernează doar pentru ei, nu şi pentru suceveni. Ce motiv aveau acum să plece?”.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a fost şi preşedinte de şedinţă, şi-a exprimat regretul „pentru lipsa de coeziune şi de decizie în privinţa unor probleme foarte importante”, în special cea a licitaţiei de termoficare:

“Avem mai bine de două săptămâni de când a început procedura de atribuire a sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice, timp în care în CL nu s-a luat nici o decizie. Strict pe această problemă ar fi fost firesc să avem o discuţie. Cât priveşte alte puncte invocate ca fiind nelegale, există şi alte căi de atac.

Din păcate, se pare că nu am înţeles cu toţii că cea mai importantă problemă de astăzi era să soluţionăm problema termoficării, care poate afecta întregul oraş”.

Cert e că în urma a trei şedinţe extraordinare de Consiliu Local nu s-a făcut absolut nimic, nu a putut fi luată nici măcar o decizie, măcar în privinţa termoficării, care este o problemă „arzătoare”, iar consecinţele acestui joc de-a şoarecele şi pisica le-ar putea resimţi sucevenii în această toamnă şi în iarna care vine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă tentativă de înlăturare a viceprimarului PSD de Suceava, un nou eşec „la mustaţă”.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
O nouă tentativă de înlăturare a viceprimarului PSD de Suceava, un nou eşec „la mustaţă”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Consiliul Local Suceava... trimis de
(22 aug 2014, 12:12:30
Unde discipina nu este....haosul predomina in forma.....organizata . Consilierii care nu au fost prezenti de la opozitie, trebuie pusi in discutia Biroului Permanent ptr o eventuala sanctiune. Mergandu-se pana la retragerea sprijinului politic, implicit demiterea din CL. Puterea PSD-ului consta in dezbinarea opozitiei, prin fel si chip de...tertipuri de doi bani....dar care din nefericire ptr romani...tine. Poate ne spuneti si salariul lui Lungu, implicit a viceprimarilor.. Sa auzim si sa ingrozim ...urbea, pe ce-i aproape 40% care traiesc in saracie lucie, si ce-i 30%...aflati la limita saraciei.. De ce nu faceti publicacest lucru, ptr ca nu sunt informatii clasificate. Sa vada lumea...in cati banuti se lefaie alesii nostri prin grija " TATUCULUI Ponta"...care ar vinde 1/3 din tara...sa ajunga " prejidinte " peste cele 2/3 din ce-a ramas... Asteptam informatiile, nu speculatiile OUG-ului lui Dragnea...!
2.   HARS-SPAGARU...... trimis de
(22 aug 2014, 12:48:31
Marele harsovschi....,i sa facut foame,goana dupa CIOLAN,disperare mare pe acest Hars,,,mai ieri cerea bani pe o terasa virtuala la zilele Sucevei,rusine mare ,om fara nici un caracter,dar mai sant si interese pt fostul sau patron CROITORU,ce ziceti???,vrea lucrari,si de acolo poate roade chiar bine , CIOLANUL este gros.,RUSINEEEEEE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei