Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2014 - Anul XIX, nr. 194 (5703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Diferenţa dintre justiţia din România şi cea din ceruri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imediat ce bătrânul corleone Patriciu a răposat, familia sa a cerut ca evenimentul să fie tratat în presă cu decenţă. N-am prea înţeles pe ce se bazează cererea. Pentru că, atâta timp cât a vieţuit în această lume, fostul magnat n-a avut prea multe în comun cu decenţa.

O fi fost, oare, decent când, la începutul anilor ’90, a şubrezit şi mai tare firavul  PNL, creând împreună cu amicul Tăriceanu diversiunea „PNL Aripa Tânără”, iar apoi „Noul Partid Liberal”? O fi fost, oare, decent în ieşirile la rampă, când făcea caterincă, utilizând jocuri murdare de cuvinte în parlament, taman în momentele când se cerea seriozitate maximă? A fost decent când plătea pe statele firmelor sale o bună parte din parlamentul ţării, în frunte cu bretonelul Crin? A fost decent când a măsluit caseta video unde Băsescu împinge un copil, pretinzând apoi că preşedintele l-a bătut măr pe băiat? A fost decent când şi-a sprijinit afacerile pe ziarul „Adevărul”, cumpărat la intimidare?

Cea mai importantă lecţie de viaţă acest ins a primit-o cu prilejul morţii. Se vede că degeaba găseşti căile de împrietenire cu justiţia românească – într-un proces în care procurorii au cerut pentru Patriciu 20 de ani de puşcărie – dacă ignori că mai există şi o justiţie cerească! O justiţie divină, care nu se lasă impresionată de un ficat proaspăt, cumpărat de pe piaţa din Milano. Apropo, îşi permite vreunul dintre noi să-şi facă transplant de ficat la Milano?

Am urmărit buletinele de ştiri, care-l omagiau pe marele dispărut. „Marele”, după măsurătorile unor Petre Roman şi Iliescu. Mi-ar fi plăcut să aud şi câteva cuvinte de-ale lui Ioan Talpeş, fostul şef de la SIE, care să aducă aminte telespectatorilor că „marele” a fost foarte parfumat din flacoane primite de la casa de modă „Kremlin şi asociaţii”.

Şi uite-aşa, serviciile ruseşti de informaţii mai pierd o piesă de bază, după împârnăierea lui Voiculescu. E singurul lucru care contează.

Amen!

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diferenţa dintre justiţia din România şi cea din ceruri.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Diferenţa dintre justiţia din România şi cea din ceruri5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei