Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2014 - Anul XIX, nr. 194 (5703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

La Iaşi a fost inaugurată noua pistă de decolare - aterizare a aeroportului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua pistă de decolare - aterizare a Aeroportului Internaţional din Iaşi a fost inaugurată în cursul zilei de ieri. Investiţia a fost realizată de Consiliul Judeţean din Iaşi, condus de suceveanul Cristian Adomniţei. Evenimentul de ieri a fost precedat de o scurtă slujbă religioasă şi un scurt cuvânt adresat de către Înalt Preasfinţia Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Preasfinţitul Petru Gherghel, Episcopul Romano-Catolic al Diecezei de Iaşi. Manifestările de ieri au mai inclus prezentarea proiectului, aterizarea primului zbor oficial pe noua pistă, respectiv cursa Tarom de la Roma la Iaşi, un spectacol aviatic susţinut de către echipa de acrobaţie Hawks of Romania şi câteva momente artistice susţinute de trupa Amadeus.

La eveniment au participat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ambasadori şi membri ai corpului diplomatic, parlamentari, primari, reprezentanţi ai celor mai importante firme din Regiunea de Nord-Est, reprezentanţi ai băncilor şi ai agenţiilor de turism, membri ai comunităţii academice şi ai societăţii civile, dar şi lideri politico-administrativi.

Cristian Adomniţei a ţinut să precizeze că lucrările la noua pistă flexibilă de la Aeroportul Iași au început pe data de 7 august 2013, investiţia fiind realizată de asocierea Max Boegl România, SC Vega '93 SRL și SC UTI Grup SA. Adomniţei a spus că proiectul a presupus construcţia suprafețelor de mișcare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri. Valoarea contractului este de aproximativ 139 milioane de lei, fără TVA. Cristian Adomniţei a ţinut să precizeze că lucrările la noua pistă a aeroportului au fost finalizate cu 13 luni înainte de termenul stabilit prin contract.

„Astăzi am inaugurat cel mai important proiect al Iaşului: noua pistă de aterizare - decolare a Aeroportului Internaţional Iaşi. Vechea pistă va rămâne ca şi cale de rulare, iar pista nouă va deservi întreaga zonă de Nord-Est a României, dar şi Republica Moldova şi Ucraina. Această realizare este cea care va permite Iaşului să se deschidă cu adevărat către lume şi să redevină o adevărată capitală”, a spus Adomniţei. El a adăugat că îşi doreşte ca „bucuria Iaşului” să nu fie motiv de îngrijorare pentru judeţele Suceava şi Bacău. „Ceea ce este adevărat pentru Iaşi este la fel de adevărat şi pentru aceste comunităţi. Locurile de muncă, investiţiile şi dezvoltarea economică sunt nevoi la fel de stringente şi în Suceava, şi în Bacău, sau în oricare alte locuri din Regiunea de Nord-Est. Aeroportul din Iaşi, cel din Suceava şi din Bacău vor constitui pilonii pe care va sta creşterea bunăstării în întreaga regiune”, a spus preşedintele CJ Iaşi.

La inaugurarea noii piste a aeroportului din Iaşi au fost prezenţi şi deputaţii PDL de Suceava Ioan Balan şi Sanda-Maria Ardeleanu, viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei, dar şi liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău.

Reamintim că la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava se realizează lucrările din cadrul proiectului „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS”. Acesta este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare – aterizare până la o lungime de 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

După încheierea investiţiei, pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Iaşi a fost inaugurată noua pistă de decolare - aterizare a aeroportului.
 Vizualizări articol: 2943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
La Iaşi a fost inaugurată noua pistă de decolare - aterizare a aeroportului4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa ne trebuie trimis de
(22 aug 2014, 13:18:58
da, asa ne trebuie. La centura n-a miscat nimic sa termine ultimii 20%. La groapa de gunoi de la Moara se uita la ultimii 3%. La partia de la Campulung asteapta....25%. In rest nimic. S-a tras in poza cu Ponta la finalizarea drumului Suceava - Botosani, desi meritul e al lui Boc si a lui Ponta. A aparut si la cetatea de scaun, desi banii au fost prinsi in buget de madam Udrea. A mai taiat sfori pe proiectul spitalului judetean unde Flutur a obtinut banii.
Despre aeroport? ce-ar mai fi de spus? Doar ca suntem mandri ca suntem niste bucovineni idioti, ca l-am ales pe unul de nu-I in stare sa miste un pai sau sa bata un cui.....
1.1  RE: Asa ne trebuie trimis de
(22 aug 2014, 14:51:13
Conducatorii nostri sunt asa cum i-am ales noi: corupti, aroganti, nepregatiti si dezinteresati in a relationa cu oamenii.
Nu se mai construiește nimic, nu se progresează în nimic, pur și simplu viețuim și cam atât în timp ce ei, marii îmbuibați, miliardarii răsăriți peste noapte din prea plinul pușculiței naționale, devin tot mai puternici, tot mai hămesiți, tot mai obraznici, îndrăzneți, cruzi, de nu mai e mult până când nici nu vom avea curaj să mai respirăm pe lângă ei.
Noi, în schimb, poporul, bombănim și cam atât.
Ponta, omul adus pe val în urmă cu doi ani, nu mai are nimic de oferit, nici măcar ca preşedinte al partidului, ca să nu mai vorbim de ambitia lui de a câştiga bătălia pentru prezidenţiale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei