Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2014 - Anul XIX, nr. 189 (5698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   18 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Victor Ponta şi soţia sa au fost binecuvântaţi la Putna de ÎPS Pimen şi de stareţul mănăstirii, Melchisedec Velnic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 10.000 de credincioşi ortodocşi au participat vineri, la Mănăstirea Putna, la slujba oficiată cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului şi la hramul acestui lăcaş de cult. Credincioşii, veniţi din întreg judeţul, dar şi din toate colţurile ţării şi din străinătate, au ascultat în curtea mănăstirii Sfânta Liturghie oficiată de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor împreună cu un sobor de preoţi suceveni. Anul acesta, la slujba oficiată cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului a fost prezent şi Preasfinţitul Episcop Ignatie, mitropolitul antiohian al Franţei şi al Europei de Vest şi de Sud, originar din Siria.

Printre cei care au participat la slujba de vineri de la Mănăstirea Putna s-au numărat şi premierul României, Victor Ponta, şi soţia sa, Daciana, cei doi fiind însoţiţi de autorităţi judeţene sucevene şi de primarul din Putna, Gheorghe Coroamă.

 

ÎPS Pimen: România este grădina Maicii Domnului

După Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, le-a vorbit pelerinilor veniţi la Putna despre însemnătatea Maicii Domnului pentru creştinii ortodocşi. „Maica Domnului se roagă pentru noi, şi noi ne rugăm pentru Maica Domnului. Şi cele mai frumoase rugăciuni sunt cele pe care le adresăm Maicii Domnului. Şi binecredinciosul Ştefan cel Mare a închinat această mănăstire Maicii Domnului”, le-a spus ÎPS Pimen credincioşilor. El a continuat, spunând că Ştefan cel Mare purta cu el permanent trei icoane, cea a Mântuitorului, a Maicii Domnului şi a Sf. Ioan Botezătorul.

Înaltul prelat a adăugat apoi că România este grădina Maicii Domnului. „Iar noi suntem ceea ce se află într-o grădină frumoasă. Pomi fructiferi. Această grădină o udăm cu rugăciunea, cu postul şi cu faptele cele bune”, a mai spus ÎPS Pimen. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a mai afirmat că România a trecut prin numeroase momente grele în istoria sa, tocmai datorită credinţei în Dumnezeu şi în Maica Domnului. Mai mult, el a spus că în ciuda numeroaselor necazuri, poporul român a creat numeroase opere de artă, literare, „o istorie atât de frumoasă” şi valori de patrimoniu, cum sunt cele de la Putna, unice în lume. „Aceştia au fost strămoşii noştri. Oameni cu credinţă, iar pildă în primul rând le-a fost Ştefan cel Mare”, a subliniat înaltul prelat.

ÎPS Pimen a ţinut să le mulţumească tuturor credincioşilor ortodocşi care au venit în sprijinul sinistraţilor din Oltenia. Înaltul prelat le-a mulţumit celor prezenţi pentru credinţa lor, spunându-le credincioşilor că Putna este Ierusalimul neamului românesc.

La rândul său, stareţul mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, le-a amintit tuturor credincioşilor prezenţi că anul viitor se vor aniversa 550 de ani de la punerea temeliei acestui lăcaş de cult. Melchisedec Velnic a amintit şi de faptul că la Putna au început deja lucrările de modernizare a mănăstirii.

 

Victor Ponta şi soţia sa, Daciana, au fost binecuvântaţi de ÎPS Pimen

Premierul României, Victor Ponta, a ajuns la Mănăstirea Putna spre finalul slujbei, fiind însoţit de soţia sa, Daciana, dar şi de primarul comunei, Gheorghe Coroamă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi prefectul Florin Sinescu. Printre cei care au venit împreună cu premierul la Mănăstirea Putna s-au mai numărat şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, senatorii Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, precum şi primarul din Iaşi, Gheorghe Nechita.

Victor Ponta şi soţia sa au intrat în biserica mănăstirii pentru a se închina la mormântul lui Ştefan cel Mare.

La ieşirea din biserică, mai mulţi credincioşi au dorit să se fotografieze împreună cu Victor Ponta, unii dintre aceştia transmiţându-i că îşi doresc ca el să ajungă preşedintele României.

La finalul predicilor rostite de înalţii prelaţi, soborul de preoţi a coborât de pe scena amplasată în curtea mănăstirii, iar în drumul lor prin mulţime s-au oprit pentru a-l saluta pe premier şi pe soţia acestuia. Atât stareţul mănăstirii, Melchisedec Velnic, cât şi Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, s-au oprit în dreptul premierului şi i-au binecuvântat pe acesta şi pe soţia sa, după care au plecat împreună către agapa frăţească de după slujbă.

 

Gheorghe Flutur şi Mihai Răzvan Ungureanu, în mijlocul credincioşilor la slujba de la Putna

În mijlocul credincioşilor prezenţi vineri la slujba oficiată cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului s-a aflat şi liderul PDL Suceava şi secretarul general al acestui partid, Gheorghe Flutur. Alături de acesta la slujbă au fost prezenţi şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, actual prim-vicepreşedinte al PDL, deputatul PNL de Suceava Radu Surugiu, precum şi alţi reprezentanţi PDL şi PNL. Aceştia s-au închinat la mormântul lui Ştefan cel Mare, au asistat la slujbă în curtea mănăstirii şi au plecat cu puţin timp înainte de sosirea premierului Victor Ponta.

La finalul slujbei de la Mănăstirea Putna, credincioşii prezenţi au fost invitaţi la agapa frăţească prilejuită de hramul lăcaşului de cult. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta şi soţia sa au fost binecuvântaţi la Putna de ÎPS Pimen şi de stareţul mănăstirii, Melchisedec Velnic.
 Vizualizări articol: 3690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 10 voturi
Victor Ponta şi soţia sa au fost binecuvântaţi la Putna de ÎPS Pimen şi de stareţul mănăstirii, Melchisedec Velnic2.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tradator trimis de
(16 aug 2014, 11:52:51
Un tradator de neam si tara care a aservit si amanetat aceasta tara strainilor ,a distrus ce mai ramasese din economie ,a expulzat printre straini 2 milioane dintre locuitorii acestei tari ,a distrus sistemul de sanatate si invatamantul romanesc se prezinta acuma la Putna unde este binecuvantat de alt informator al Securitatii care in tinerete a bagat colegi de-ai lui in puscarie. Nu exista o gaura de sarpe in care sa va ascundeti nemernicilor? Babele cu care te-ai pozat si te-ai afisat pe Facebook mai au mult de trait ca sa va tot voteze pe voi tradatorilor ?
1.1  RE: Tradator trimis de
(16 aug 2014, 14:11:06
Seful al mare al vostru adica basalaul pe care l-ai descris perfect adica "Un tradator de neam si tara care a aservit si amanetat aceasta tara strainilor ,a distrus ce mai ramasese din economie ,a expulzat printre straini 2 milioane dintre locuitorii acestei tari ,a distrus sistemul de sanatate si invatamantul romanesc " mai are si o alta "calitate" de necontestat si anume cea de TALHAR LA DRUMUL MARE.

1.2  RE: Tradator trimis de
(18 aug 2014, 09:01:22
Don ...jiji... mare pacat ,ca tatal tau nu a fost capabil sa descifreze codul de folosire al unui prezervativ... Dar tu ai sansa de al folosi ... poate scapam de o viitoare generatie de tembeli
1.3  RE: Tradator trimis de
(18 aug 2014, 22:10:36
Cauciuc spart ce ejti. Tactu a avut ghinion ca i s-a spart balonasu.Tu ejti un bastard nedorit.
2.   Coment trimis de
(16 aug 2014, 15:02:28
Poporul român este mândru cu un prim ministru ortodox ce îşi ia binecuvântarea de la ÎPS Pimen şi de la vrednicul Arhimandrit Melchisedec ,spre ajutorul moral ca om creştin,cu calităţi de viitor conducător de stat.
În compania primului ministru s-au remarcat diferite personalităţi din judeţul nostru,în afară de domnul Onofrei care a luat altă binecuvântare,dar noi suntem solidari cu toţii,şi la bine ,dar şi la greu,fiindcă aşa trebuie să fie un adevărat creştin pentru propăşirea propagandei de partid spre binele tot mai acut al cetăţeanului spre zările de la vostok.
3.   Farisei! O noua modalitate de a creste ratingul! trimis de
(16 aug 2014, 16:37:42
Ni s-a indus ideea că noi nu suntem buni de nimic altceva decât să fim folosiți, când de unii, când de alții. Ei ne-au împărțit în băsiști și anti băsiști ca și cum ai separa ca oile de capre. Ei știu cât de inofensivi suntem, știu că mămăliga nu explodează. Și profită, că doar nu e prost cine cere, e prost cine dă.
Și noi suntem proștii lor că ne acceptăm rolul de idioți utili.

E nevoie să nu ne mai lăsăm manipulați nici de presă, nici de politicieni.
4.   Comentariu trimis de
(16 aug 2014, 18:19:44
Ce cauta scarbele astea de securisti si copii de securisti ,sa spurce cele sfinte de la Putna?
Mars la voi in cloaca de palate si jigodiile de popi care-i mai si binecuvanteaza, poate le mai scapa cateva milioane din furaciunile lor....
Se vor duce naibii si babele si mosnegii astia care va voteaza si atunci va vom judeca pe toti, dupa faptele voastre!
Va veni vremea aia , nici nu ganditi voi cand!
4.1  RE: Comentariu trimis de
(16 aug 2014, 18:59:22
Mai zile Dorine , zile asa cum numai tu le stii. De parca Manastirea Putna e o entitate abstracta fara viata monahala in ea si care e tinuta in viata de puterea mintii basiste. Ma Dorin tembelule .... e deraj mare la voi in "celula...... de criza" basista.
4.2  RE: Comentariu trimis de
(16 aug 2014, 19:25:06
La Socola cu tine in camesoi si cu xanax in buzica ma tembelule basist ce ejti tu cocardel securist.
5.   Securist! Comunist! Tortionar! trimis de
(16 aug 2014, 19:54:58
Mai neagigi, din ce am citit pe aici, se pare ca esti prostul site-ului...
5.1  RE: Securist! Comunist! Tortionar! trimis de
(16 aug 2014, 20:36:22
Basinuto prostii nu sant luati in seama.
6.   Nea Gigi,aici pe forum se vine ca intr-o catedrala trimis de
(16 aug 2014, 20:58:20
Nea Gigi, aici pe forum se vine ca intr-o catedrala, comentezi subiectul si nu jignesti. Vezi si dumneata cum procedeaza altii. Dumneata nu faci cinste acestui forum. Nu-ti pasa ca te faci de rusine? Mai bine, pune mina pe o carte, invata sa scrii si daca nu ai rabdare, gaseste-ti o alta preocupare. De ce te dai in stamba si devii ridicol?
Ce zici, tine de normalitate sa citim toate vulgaritatile, obscenitatile si limbajul suburban!?
Fiecare din noi simte nevoia sa vina cu o parere, cu speranta ca va fi auzit si inteles, dar totul se face decent si argumentat!
Unde-i argumentatia matale, unde-i raspunsul civilizat!? In locul unui raspuns la obiect, la tema articolului, vii cu injurii si cu raspunsuri necivilizate!

Monitorul Suceava, daca tineti la tinuta ziarului d-voastra, ar trebui sa nu mai permiteti accesul pe forum a celor care isi varsa toate frustrarile pe aici. Poate reusiti sa luati atitudine si sa-i determinati cumva sa se exprime civilizat!

6.1  RE: Nea Gigi,aici pe forum se vine ca intr-o catedrala trimis de
(16 aug 2014, 21:04:46
Lațule,nu ai înțeles nici tu nimic.
Păi câți până acum nu au luptat cu căposul acesta ?
Vii tu acum ca să ce ?
Să dai vântul cu var ?
Nu ai înțeles că această cotarlă convine de minune ziarului ?
Apropo: ai luat permisul ?(de conducere că doar nu ăla de pescuit)
6.2  RE: Nea Gigi,aici pe forum se vine ca intr-o catedrala trimis de
(16 aug 2014, 21:10:05
Mai latule ai ajuns si tu mare "academician". Ani de zile cand te vedeam pe forum ma distram si pufneam a gluma ca baietu asta ingust numa despre linia continua si distanta intre masini le zice. Pe bune imi era mila de tine.
6.3  RE: Nea Gigi,aici pe forum se vine ca intr-o catedrala trimis de
(17 aug 2014, 19:39:54
Ai zis n-ai spus. Vai de capul tau tembel de ET-ist cu pasarele si avioane la mansarda bun de dus la SOCOLA cu camesoi si xanax in buzica.
7.   Economia duduie haotic trimis de
(17 aug 2014, 14:46:00
Tocmai cand domnul prim ministru ii fericea pe primarii din Botoşani cu un lot de microbuze noi-nouţe, cu care copiii vor fi duşi la şcoală si babetele vor fi cărate la biserică , o veste a picat ca un trăznet: România a intrat în recesiune. Bine, dacă nu erau jigodiile băsiste de la Eurostat, n-am fi aflat faza cu recesiunea nici peste o sută de ani, fiindcă Institutul Naţional de Statistică ne anunţa că, de fapt, minusul e plus, iar recesiunea e creştere economică explozivă, unică în Europa.Rautati frate,România se simte bine, la noi economia duduie, în vreme ce la alţii, ca de pildă la băsista de Merkel, economia e deja în copârşeu.Domnul premier a zis ca trebuie sa ne indreptam atentia nu spre Ue ci spre tarile exotice din Asia si Africa.
8.   Purtaretul de cuvant trimis de
(17 aug 2014, 14:55:53
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, lansează un atac foarte dur la adresa jurnaliştilor pe care îi cataloghează drept „anti-guvernamentali�
9.   Jijel tembelule trimis de
(18 aug 2014, 09:46:34
Iar ți-au făcut băieții gâtița harcea parcea.
Ai văzut cât de mulți ți-au spus că ești prost? Ai văzut câți sunt de partea ta?
Nici unul! Asta pentru că ești unic în prostia ta. Nici măcar o înjurătură nu poți ticlui fără să iei cuvintele din gura altora...
Vai de steaua ta de provocator de doi bani...
9.1  RE: Jijel tembelule trimis de
(18 aug 2014, 22:06:40
Care multi bre. E vorba de tembelul dezaxat vicontele taz izman de pamp a lache si cohorta lui de "nikneimuri". O gluga de coceni debili valoreaza cat o turma de porci posedati de diavol. Prefer sa am dreptate de unul singur "dacat" sa ma bag in cloaca voastra de bestii securiste cu fata umana.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei