Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2014 - Anul XIX, nr. 189 (5698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Activităţi

Şcoală de vară pentru juniori, cu ateliere de creaţie, jocuri cercetăşeşti, excursii şi întreceri sportive

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Educatorilor Suceveni organizează, în perioada 18-22 august, cea de-a X-a ediţie a Şcolii de vară pentru juniori, program educativ ce a adunat deja aproape 100 de înscrişi şi care îşi propune să le ofere copiilor o serie de activităţi educaţionale interactive, lipsite de formalismul orelor de curs.

Şcoala de vară este locul perfect pentru ca cei mici să petreacă o săptămână din vacanţa mare în cadrul unui mediu atractiv, favorabil dezvoltării aptitudinilor, creativităţii şi imaginaţiei lor, după cum afirmă iniţiatorii proiectului. 

Școala de vară pentru juniori se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani, programul de desfășurare cuprinzând întreceri sportive, ateliere de creaţie, de gătit, de grafică, dans, limba engleză, jocuri cercetășești, excursii etc. Prin activităţile propuse, şcoala de vară vizează să răspundă nevoii de a găsi pentru elevi noi modalităţi de educaţie, unele nonformale, în care participanţii să-şi dezvolte şi să-şi valorifice cunoştinţe şi abilităţi care să le fie utile în activităţile viitoare.

 

Activităţi variate

Potrivit prof. Adriana Nichitean, de la Şcoala Gimnazială Nr. 9 „Ion Creangă” Suceava, „copiii vor fi împărţiţi pe şase grupe, fiecare coordonată de un cadru didactic calificat”.

Conform sursei citate, activităţile se vor desfăşura zilnic, în intervalul 9.00-13.30, cu excepţia zilei de marţi, când participanţii vor merge în excursie la Gura Humorului, la Aventura Parc şi la bazinul de înot.

Luni, participanţii vor fi implicaţi în jocuri cercetășești, ateliere de creaţie şi pictură, limba engleză prin joc, acestea urmând să aibă loc la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Miercuri, „juniorii” vor merge la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratul de Poliţie Suceava şi vor participa la întreceri sportive pe stadionul Areni.

Joi vor fi organizate ateliere de grafică, coordonate de un voluntar de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, club de lectură şi cinema 3D. Pentru ultima zi a proiectului, organizatorii propun ateliere de gătit. În fiecare zi a şcolii de vară, elevii vor participa la cursuri de dans.

„Zecevoluntari, elevi de liceu, sunt implicaţi în proiect. De altfel, toţi cei implicaţi participă pe bază de voluntariat”, a mai completat Adriana Nichitean.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Liceul cu Program Sportiv Suceava, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi”, Inspectoratul de Poliţie Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Salvaţi Copiii Suceava, Librăriile Alexandria, Carrefour. 

Taxa de participare este de 70 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoală de vară pentru juniori, cu ateliere de creaţie, jocuri cercetăşeşti, excursii şi întreceri sportive.
 Vizualizări articol: 1785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoală de vară pentru juniori, cu ateliere de creaţie, jocuri cercetăşeşti, excursii şi întreceri sportive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei