Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2014 - Anul XIX, nr. 178 (5687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Inspectorii de muncă au sancţionat 32 de firme sucevene care aveau 71 de persoane care munceau la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă au sancţionat 32 de firme din judeţul Suceava la care au fost descoperite persoane care munceau la negru. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a prezentat recent bilanţul activităţii acestei instituţii în primele şase luni ale acestui an, declarând că numărul controalelor pentru depistarea persoanelor care lucrează fără forme legale a crescut cu peste 70% în această perioadă, comparativ cu primele şase luni ale anului trecut. Romeo Butnariu a spus că anul acesta au fost efectuate 2.607 astfel de controale, iar din totalul de 441 de angajatori sancţionaţi, 32 au fost amendaţi pentru muncă fără forme legale.

El a arătat că în urma verificărilor din primele şase luni ale anului au fost depistate 71 de persoane care munceau la negru, iar în cazul a aproape 1.200 de persoane au fost descoperite nereguli cu privire la modul de înregistrare a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă al salariaţilor. Butnariu a mai spus că în aceeaşi perioadă au fost depistate două infracţiuni conform Codului Muncii pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contract individual de muncă.

Şeful ITM Suceava a arătat că valoarea amenzilor aplicate firmelor la care au fost depistate persoane care lucrau fără forme legale se ridică la suma de 400.000 de lei, ceea ce reprezintă 42% din totalul amenzilor aplicate, respectiv 940.500 de lei, la nivelul serviciului control relaţii de muncă. „Comparativ cu primul semestru al anului trecut, pe fondul creşterii numărului de controale s-a diminuat numărul sancţiunilor aplicate pentru muncă fără forme legale, de la 62 de sancţiuni în primul semestru al anului 2013, când au fost depistate 105 persoane care munceau la negru, la 32 de sancţiuni în anul 2014, când au fost depistate 71 de persoane care lucrau fără forme legale de angajare”, a declarat Romeo Butnariu. El a adăugat că, în primele şase luni ale acestui an, ITM Suceava a organizat mai multe acţiuni şi campanii pentru combaterea şi identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în mai multe domenii de activitate, cum ar fi industria alimentară şi panificaţie, industria lemnului, comerţ, pază, transport rutier de marfă şi de persoane, unităţi care desfăşoară activităţi în staţiuni montane, cabinete medicale, fabricarea băuturilor alcoolice şi răcoritoare, baruri, discoteci sau benzinării.

Romeo Butnariu a mai spus că în prima jumătate a acestui an a fost derulată şi o campanie naţională privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto, în urma căreia au fost efectuale 80 de controale şi au fost sancţionaţi 22 de angajatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii de muncă au sancţionat 32 de firme sucevene care aveau 71 de persoane care munceau la negru.
 Vizualizări articol: 1579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectorii de muncă au sancţionat 32 de firme sucevene care aveau 71 de persoane care munceau la negru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei