Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2014 - Anul XIX, nr. 178 (5687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Doamna dirigintă Europa ne-a umplut carnetul de note mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În exigentul ei raport calendaristic de evaluare a naţiunilor eleve din clasă, distinsa noastră dirigintă – doamna profesoară Europa - ne-a umplut iarăşi carnetul cu note şi calificative maxime.

Reiese, din aprecierile sale măsurate cu mult simţ didactic, că suntem ţara cea mai coruptă din marea clasă continentală. Mai reiese că avem cel mai mare număr de frecători contemplativi de mentă, adică de trântori, în timp ce doar jumătate dintre locuinţele noastre ştiu ce-s alea apă curentă şi canalizare.

Şi cu lipsa de educaţie, care cochetează cu analfabetismul, stăm foarte-foarte bine, fiindu-ne drag studiul cum îi este drag pielii de psoriazis. Totodată, ne putem mândri şi cu numărul de biserici pe cap de locuitor, care ne situează pe un loc de frunte pe bătrânul continent, fiind în afara oricăror dubii că ne bucurăm de cel mai mare număr de pupători de icoane din întreg sistemul solar.

Mai reiese, din catalogul doamnei diriginte Europa, că românul are în general o fire modestă, el nearătându-se deranjat că deţine doar jumătate din puterea de cumpărare a europeanului mediu.

Mulţumim, doamna dirigintă Europa! Se vede că ai obosit şi matale să ne tot chemi părinţii la şcoală, pentru că te-ai lămurit că nu ai cu cine sta de vorbă. Ar mai fi trebuit poate să arăţi în raportul matale şi că ne fâlfâie cele mai multe steaguri naţionale, înfipte în frontispiciul caselor.

Lăsând gluma la o parte, este evident că nouă puţin ne pasă de ruşinosul raport, care arată lumii încă o dată cât de înapoiaţi suntem. În loc să ne fie ruşine de să intrăm în pământ, noi ne fudulim, aşa cum copiii puţini la minte se laudă la joacă, în faţa prietenilor, cu părinţii care le sunt bolnavi de cancer. Să ne amintim cum principalul partid responsabil cu înapoierea naţională adusă în discuţie şi-a montat pe tichie, ca slogan la ultimele alegeri, “Mândri că suntem români.”

Nişte olandezi sau suedezi n-ar fi îndrăznit să scrie aşa ceva pe o pancartă.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doamna dirigintă Europa ne-a umplut carnetul de note mari.
 Vizualizări articol: 1716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Doamna dirigintă Europa ne-a umplut carnetul de note mari5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei