Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2014 - Anul XIX, nr. 178 (5687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Sezonul dur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că oferta de fotbal nu e prea generoasă în acest moment, vă cer permisiunea pentru un intro la sezonul de hard la tenis. Bineînţeles, vestea principală este urcarea în clasament a Simonei Halep până pe locul secund WTA. Chiar dacă acest lucru se produce în urma forfait-ului chinezoaicei Na Li la primele două turnee importante pe hard, plus US Open, conjunctura e doar o consecinţă firească. Până la urmă, Na Li are o vârstă şi poate că până aici i-a fost ascensiunea, oricum înaltă, cu două Slamuri cucerite. De altfel, şi Serena Williams are anii tot pe-acolo, împlinind 33 luna viitoare, deci n-are rost să ne pierdem în calcule pentru primul loc anul acesta, căci timpul nu poate lucra în favoarea ei. Pentru că a fost eliminată timpuriu la Wimbledon, Serena a intrat devreme în vacanţă, aşa că s-a întors mai repede pe teren, cu killer-instinct regăsit, disputând deja o primă finală la ora la care citiţi aceste rânduri (cu Kerber, la Stanford). În schimb, pentru că după iarbă s-a întors pe zgură pentru titlul de la Bucureşti, Simona va sări şi peste turneul canadian de săptămâna asta, ceea ce n-o va împiedica, după cum spuneam, să avanseze până în anticamera Serenei Williams. Se profilează un US Open cu Serena şi Simona favorite unu şi doi, ceva de neimaginat cu atât de puţină vreme în urmă!

Trecând la băieţi, să începem cu noua finală a lui Tecău şi Rojer, la Washington, acolo unde între timp se va fi jucat şi finala la simplu între doi canadieni cu nume de est-europeni, Raonic şi Pospisil. Dar ştirea care eclipsează totul este accidentarea lui Nadal, omologul lui Na Li, adică tot numărul 2 în clasament. Spaniolul s-a accidentat la mâna dreaptă, adică nu la cea de bază, dar speră să fie apt până la US Open. Iată ce înseamnă returul cu două mâni, Rafa este scos pe tuşă de o afecţiune care n-ar conta pentru Federer, Wawrinka, Gasquet sau Almagro! Pentru aceştia, ca şi pentru alţii care returnează cu o mână, o accidentare la cealaltă mână i-ar afecta doar dacă ar fi atât de gravă încât să nu poată lansa mingea la serviciu. Neputându-şi apăra titlurile la Toronto şi Cincinnati, spaniolul se vede pus în situaţia de a-şi apăra Slam-ul american la chiar primul turneu de hard la care va participa. Să nu ne grăbim cu concluziile, şi Djokovic s-a impus anul ăsta la Wimbledon fără a călca oficial pe iarbă până atunci!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sezonul dur.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sezonul dur5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei