Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2014 - Anul XIX, nr. 178 (5687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Aproape 30 de persoane au protestat în satul Bursuceni împotriva construcţiei unei rampe de deşeuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 30 de persoane din satul Bursuceni, comuna Vereşti, au protestat vineri împotriva construirii unei rampe pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Oamenii sunt nemulţumiţi că platforma respectivă se află prea aproape de casele din sat şi că vor fi afectaţi de mirosurile de la deşeurile aruncate. În zonă au fost prezente şi forţe de ordine, dar şi viceprimarul comunei Vereşti, Aurel Tabără. Acesta din urmă ne-a declarat că în comuna Vereşti urmează să fie construite 23 de rampe pentru colectarea selectivă a deşeurilor, investiţie care se realizează prin proiectul Consiliului Judeţean „Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava”.

Aurel Tabără a spus că primăria din Vereşti nu dispune de foarte multe terenuri aflate în domeniul public, motiv pentru care cea mai mare parte a rampelor pe care vor fi amplasate pubele pentru deşeuri se află la distanţe foarte mici de case.

El a dat ca exemplu rampa de gunoi de la care a pornit scandalul de vineri din satul Bursuceni, precizând că aceasta este la o distanţă de patru metri de o casă. Mai mult, poarta de la gardul acestei gospodării dă exact în rampa de gunoi care urmează să se construiască. „Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu am avut posibilitatea să amenajăm aceste rampe de deşeuri pe domeniul public, astfel încât să fie la o distanţă suficient de mare de locuinţe”, a spus Aurel Tabără, care a mai adăugat că cele 30 de persoane au început să protesteze atunci când i-au văzut pe lucrători că au început construcţia rampei de gunoi. Oamenii au reclamat faptul că şi în alte zone ale comunei rampele urmează să fie construite chiar sub gardurile gospodăriilor. „În discuţiile cu oamenii s-a ridicat problema tuturor rampelor de gunoi care vor fi construite în comuna Vereşti. Vom vedea ce putem să facem, pentru că locaţia celor 23 de rampe a fost stabilită încă din anul 2011. Comuna Vereşti este prima din judeţ în care au început aceste lucrări, şi probabil că astfel de probleme vor mai apărea şi în alte părţi dacă nu se va găsi o soluţie”, a precizat viceprimarul comunei Vereşti.

El a adăugat că începând de vineri s-a luat decizia sistării lucrărilor la toate rampele de deşeuri din comună, urmând să se caute soluţii pentru repoziţionarea lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 30 de persoane au protestat în satul Bursuceni împotriva construcţiei unei rampe de deşeuri.
 Vizualizări articol: 1714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aproape 30 de persoane au protestat în satul Bursuceni împotriva construcţiei unei rampe de deşeuri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 aug 2014, 22:30:50
BRAVO cetatenilor care au luat atitudine, oare noi ceilalti de ce nu invatam din aceste luari de pozitii si sa iesim in strada ori de cate ori jegurile de guvernanti iau decizii contrare poporului care i-a ales?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei