Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2014 - Anul XIX, nr. 178 (5687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şosele periculoase

Au murit trei oameni într-o singură zi, însă drumurile din judeţ sunt în continuare pline de inconştienţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După seria celor trei accidente mortale de vineri, 1 august, poliţiştii de la Rutieră au anunţat că în aproximativ 24 de ore au depistat în trafic, pe drumurile din judeţ, vineri şi sâmbătă, nu mai puţin de şapte persoane, majoritatea tineri, care s-au urcat la volan deşi nu aveau permis de conducere (unii erau şi băuţi) sau, în două cazuri, aveau permisul reţinut sau suspendat. Asta, fără a-i mai pune la socoteală pe şoferii prinşi sub influenţa băuturilor alcoolice, pe cei care au uitat piciorul pe acceleraţie sau care încalcă flagrant regulile de circulaţie.

Numai în primele şase luni ale acestui an, în judeţul Suceava au avut loc 135 de accidente rutiere grave, cu 34 de morţi şi 118 răniţi grav.

În spatele acestor statistici sunt adevărate drame, cum e cazul tinerilor căsătoriţi implicaţi în accidentul mortal de la Dumbrăveni (prezentat în ediţia de astăzi a Monitorului), drame provocate de cele mai multe ori de inconştienţa unor şoferi.

 

S-a răsturnat cu maşina, a luat plăcuţele de înmatriculare şi a fugit

Vineri seară, în jurul orei 20.00, poliţiştii au găsit pe DJ 290 A, pe raza oraşului Salcea, un autoturism Ford Galaxy răsturnat în afara drumului, fără plăcuţe de înmatriculare, având geamurile laterale şi parbrizul spart.

În aproximativ o oră au reuşit să dea de urma şoferului, un tânăr de 26 de ani, din localitate, Ionuţ Marius L. Respectivul nu are permis, iar când a fost pus să sufle în alcooltest, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,73 la mie.

Tot vineri, la Vicovu de Sus, a fost depistat şi un individ de 37 de ani, Nicolai F., din localitate, care conducea un Mercedes Sprinter deşi nu are permis de conducere.

 

La 16 ani, la plimbare cu maşina părinţilor

Tot vineri, în jurul orei 18.00, pe raza comunei Gălăneşti, un echipaj de poliţie a fost sesizat că şoferul unui VW Golf a intrat cu maşina în gardul unei case. La volan era un minor din localitate, Dragoş N., în vârstă de 16 ani.

În faţa poliţiştilor, adolescentul a recunoscut că a luat maşina părinţilor săi, fără ştirea acestora, şi a ieşit la o plimbare, însă a pierdut controlul volanului.

Din fericire, în urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

În aceeaşi seară, la Horodnic de Sus a fost tras pe dreapta un alt VW Golf, la volanul căruia se afla un tânăr din localitate, Alin U., în vârstă de 33 de ani. Respectivul avea permisul de conducere suspendat.

 

Şoferul a schimbat locul la volan cu pasagerul, când au văzut poliţia 

Tot la Horodnic de Sus, în jurul orei 22.45, poliţiştii au făcut semnal regulamentar de oprire şoferului unui Mercedes. Persoana de la volan a închis lumina din interiorul autoturismului, însă poliţiştii au observat că şoferul a schimbat locul cu pasagerul din dreapta.

În Mercedes au fost identificaţi doi tineri, o fată de 16 ani şi un tânăr de 18 ani.

Luaţi la întrebări, cei doi au recunoscut în cele din urmă că adolescenta era cea care conducea şi când au văzut poliţia au încercat să facă rocada.

„În cauză se efectuează cercetări față de minoră pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar față de tânărul de 18 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințare a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere”, precizează poliţiştii.

 

Motociclist fără permis, motocicleta cu numere false

Sâmbătă după-amiază. În jurul orei 16.30. Pe DJ 178 C, în afara localităţii Frătăuţii Vechi, un tânăr de 21 de ani, Gheorghe S., care conducea cu viteză o motocicletă Honda, cade cu vehiculul pe terenul viran de lângă carosabil, într-o curbă la dreaptă. Pe motocicletă se mai afla un bărbat, Vasile S., de 53 de ani, din Volovăţ, aceasta din urmă accidentându-se uşor.

Poliţiştii trimişi la faţa locului au constatat că conducătorul motocicletei nu are permis de conducere pentru nici o categorie, iar plăcuţa cu numărul de înmatriculare nu aparţine motocicletei, aceasta fiind neînmatriculată.

 

La volan, băut şi fără permis

Sâmbătă seară, aproape de ora 23.00, un echipaj de poliţie a tras pe dreapta, la Bosanci, un VW Golf cu numere de Bulgaria la volanul căruia se află un tânăr de 23 de ani, Gheorghe B., din localitate.

Întrucât mirosea a alcool, poliţiştii l-au pus să sufle în alcooltest, iar rezultatul: 0,30 la mie. Mai mult, la verificarea în baza de date, se constată că respectivul tânăr nu are nici permis de conducere.

 

A provocat un accident cu trei răniţi şi a fugit în pădure

Tot sâmbătă seară, pe DN 17, în afara localităţii Ilişeşti, s-a produs un accident rutier.

Şoferul unui autoturism marca Saturn, după o succesiune de curbe, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a izbit un autoturism Peugeot, în care se aflau doi soţi din judeţul Cluj, care au fost răniţi uşor.

Imediat după coliziune, şoferul vinovat şi un pasager din maşina acestuia au abandonat autoturismul şi au fugit în pădure.

La scurt timp după miezul  nopţii, poliţiştii l-au găsit ascuns în pădure, în apropierea locului accidentului, pe şoferul fugar, un anume Vasile F., de 39 de ani, din Ilişeşti. Testat cu aparatul de măsurare a alcoolemiei în aerul expirat, respectivul a fost găsit cu o alcoolemie de 0,80 la mie, în condiţiile în care trecuse mai bine de o oră şi jumătate de la momentul producerii accidentului.

Verificând în baza de date, poliţiştii constată că Vasile F. are permisul reţinut din luna ianuarie a acestui an, când a fost prins băut la volan.

Poliţiştii l-au găsit şi pe pasagerul care a fugit cu şoferul vinovat, primul fiind depistat la domiciliu şi, întrucât era şi acesta rănit uşor, a fost dus la spital.

 

Vinerea neagră

Vineri, pe raza judeţului Suceava au avut loc trei accidente mortale.

La Horodnic de Sus, o şoferiţă de 46 de ani nu a semnalizat intenţia de a intrat pe un drum comunal, maşina ei, o Dacia Papuc carosată, fiind izbită şi aruncată în şanţul de pe marginea drumului de un autoturism Audi. Bilanţul: patru răniţi, dintre aceştia o bătrână de 78 de ani murind două ore mai târziu la spital.

La Dumbrăveni, în jurul orei 18.00, o tânără în vârstă de 20 de ani, care conducea un autoturism Mercedes cu volan pe partea dreaptă, a încearcat să depăşească un microbuz, pe linie continuă, fiind izbită în plin de o autocisternă. Tânăra a ajuns la un spital din Iaşi în stare gravă, iar pasagerul din stânga, soţul ei, un tânăr de 25 de ani, şi-a găsit sfârşitul între fiarele contorsionate ale maşinii.

În jurul orei 19.30, la Iacobeşti (Grăniceşti), un tânăr care conducea un VW Transporter a intrat, din motive neelucidate încă, pe contrasens şi a izbit un VW Polo care circula regulamentar, al cărui şofer, un bărbat de 58 de ani, din municipiul Suceava, a murit pe loc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au murit trei oameni într-o singură zi, însă drumurile din judeţ sunt în continuare pline de inconştienţi.
 Vizualizări articol: 6326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Au murit trei oameni într-o singură zi, însă drumurile din judeţ sunt în continuare pline de inconştienţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incostiienta trimis de
( 4 aug 2014, 11:44:00
Eu stiu o vorba : prostia , ingamfarea, fudulia , incapatanarea se platesc. Propun ca toate aceste personaje care se urca la volan fara a avea permis sau incalca flagrant codul rutier sa fie duse oleaca la ocna , cum se facea acum cateva sute de ani. Poate dupa cateva kuni de astfel de tratament le urca mintea din picioare ,ca sa nu folosesc alte cuvinte, la cap si in acest fel cetatenii se cumointesc, atat dumnealor , cat si altora la care le-ar trece prin gand asa ceva
2.   Ce înseamnă un şofer bun? trimis de
( 4 aug 2014, 15:05:21

Dacă ajungi foarte repede la destinaţie nu înseamnă că eşti un şofer bun. Un şofer priceput este cel care anticipează pericolele pe şosea şi acţionează astfel încât să le evite încă înainte ca ele să se producă sau să-şi producă efectele. Altfel spus, un şofer bun este cel care ştie să evite problemele, nu cel care are şanse mari să le producă.
Scoala de soferi trebuie structurata pe practica mai multa. În România, 80% dintre şoferii puşi într-o situaţie limită se pierd cu firea şi scapă maşina de sub control.

3.   Atentie , vin cocalarii! trimis de
( 4 aug 2014, 22:22:36
Ca-n fiecare an pitorescul nostru oras,'' se impodobeste'' cu exemplarele de cocalari nou sosite pe plaiuri bucovinene si care vor sa-si arate ''potenta'' prin gafele si nesimtirea care o afiseaza in trafic, dar fiecare are cate un copac sau un cap de pod pus deoparte.
In judetul nostru si nunumai ,in luna august se tripleaza numarul de accidente rutiere grave, datorata acestor asa zisi ''bipezi'', care nu tin cont de nici o regula elementara de circulatie-eu sincer ma intreb daca acesti indivizi au trecut macar odata pe la vreo scoala de soferi.
Aseara in jurul orelor 22, am fost depasit la Cumparatura, in varf de panta, fara vizibilitate(linie continua) , de-un cocalar de asta, cu un ''jaap'' argintiu cu numere de Belgia, care avea in jur de 150-180 km/h.M-am ingrozit si mi-am facut cruce multumind lui Dumnezeu ca n-a venit nimic de pe cotrasens......si i-am urat sa-si gaseasca cat mai curand copacul, sa nu mai omoare si alti oameni nevinovati!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei