Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2014 - Anul XIX, nr. 175 (5684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Planuri

Lungu a prezentat proiectul noului stadion al Sucevei, cu 15.000 de locuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană intenționează să atragă finanţări europene de aproape 20 de milioane de euro pentru realizarea unui nou stadion, cu 15.000 de locuri, în zona Metro.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat ieri planurile întocmite pentru realizarea acestuia, precum şi o prezentare virtuală a viitorului stadion.

„Noul stadion va avea o capacitate de 15.000 de locuri, are la cota maximă 20 de metri înălţime şi va fi prevăzut cu spaţii de parcare suficiente. Ne trebuie un nou complex sportiv, iar realizarea unui nou stadion este soluţia corectă”, a spus şeful municipalităţii sucevene.

La o primă estimare, costurile de realizare a stadionului cu 15.000 de locuri se ridică la 18 milioane de euro, ceea ce reprezintă cam 1.200 de euro pentru un loc.

O particularitate a stadionului proiectat pentru Suceava ar putea-o reprezenta amenajarea unei piste de atletism, care nu mai este prevăzută în stadioanele moderne care se construiesc în lume, dar care a fost solicitată expres în acest caz, pentru a exista astfel şi infrastructura necesară acestui sport.

Noul stadion ar urma să fie făcut în zona Metro, acolo unde Primăria Suceava a obţinut 12 hectare de teren pentru amenajarea unui complex sportiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu a prezentat proiectul noului stadion al Sucevei, cu 15.000 de locuri.
 Vizualizări articol: 3985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Lungu a prezentat proiectul noului stadion al Sucevei, cu 15.000 de locuri3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ceva concret ?! trimis de
(31 iul 2014, 11:29:58
Lasa ca am mai taiat pamblica si la alte proiecte anuntate cu surle si trambite care au ramas la nivel de planse! Mai bine ai termina cinematograful Modern si ai repara trotuarele din Suceava care sunt in mare parte praf, bineinteles in afara celui care trece prin fata primariei.big grin Autobuzele si trotinetele electrice, stadionul si alte sf-uri lasa-le in seama urmatorului primar ca nu o sa mai aiba saracul ce face de plictisealalaughing
2.   Campania de strangerea cainilor... trimis de
(31 iul 2014, 11:57:31
nea primaru a promis ca de la 1 aug..incepe sa stranga cainii..astept cu nerabdare sa vad actiune..
3.   Pe cand vreun nou club? trimis de
(31 iul 2014, 12:53:31
In viitor poate mai deschideti vreun club sau doua prin oras ca nu prea sunt, ce rost are sa faceti stadion sau alte lucruri importante cum ar fi Parcul Sipote,Cinematograful Modern, Casa de Cultura....eee si cate nu sunt de facut dar totusi poate faceti o terasa pe primarie.....halal primar
4.   Nasul lui Pinochio trimis de
(31 iul 2014, 12:56:08
Solutia cea mai simpla si ieftina este refacerea stadionului Areni.Dar s-a observat de-a lungul timpului ca terenul stadionului situat in buricul targului este foarte valoros.S-au incercat diverde combinatii de vanzare a terenului ba la irlandezi,ba la italieni.Pe acest teren sa se faca hoteluri sau mai stiu eu ce binenteles cu promisiunea ca se va face stadion si sala polivalenta la Metro.Povestea asta o auzim de 10 ani.Cat despre promisiunile primarului,ar trebui sa aiba acum nasul lui Pinochio.Sa dam cateva exemple de promisiuni marca a la Lungu:
*2012 Locuitorii cartierului Zamca vor putea ajunge în Centru, sau chiar la Cetatea de Scaun a Sucevei, în doar câteva minute şi fără pic de efort, folosind telegondola care va pune în valoare cele două monumente istorice definitorii pentru oraş – Cetatea Suceava şi Mănăstirea Zamca.Primarul Sucevei, Ion Lungu i-a asigurat pe locuitorii cartierului că proiectul de telegondolă nu este deloc o poveste, ci va fi realizat şi va avea ca punct de pornire chiar Mănăstirea Zamca.
*2012 "Un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, care îşi propune îndiguirea malurilor râului Suceava pe o distanţă de zece kilometri, stabilizarea celor două poduri, de la Iţcani şi de la Burdujeni, dar şi amenajarea unor zone de agrement pe marginea apei a fost prezentat de primarul Sucevei, Ion Lungu."

5.   Nasul lui Pinochio trimis de
(31 iul 2014, 12:57:56
*2011 Primăria municipiului Suceava face primul pas pentru realizarea unei zone de agrement situată în spatele Uzinei Electrice acolo unde a primit prin transfer gratuit de la Regia de Protocol 3 hectare de teren şi două iazuri. Zona de agrement va cuprinde mai multe obiective printre care un teren de minigolf, trei de tenis şi locuri de joacă pentru copii. „Acolo vor fi mai multe obiective, în număr de opt. În primul rând reabilitarea lacului, crearea unui ponton, pavilion de muzică, poduri, podeţe, dotări cu bărci şi hidrobiciclete, de asemenea un spaţiu administrativ cu închiriere de material sportiv, cabinet medical, grupuri sanitare, o cafenea, amenajare de alei, bănci, fântâni arteziene, spaţii verzi, drumuri noi şi trotuare, patru terenuri de sport din care un teren de minigolf şi trei terenuri de tenis, iluminat stradal şi decorativ şi nu în ultimul rând locuri de joacă pe 1000 de metri pătraţi”, a explicat primarul Ion Lungu.

6.   Braco trimis de
(31 iul 2014, 13:38:32
tocmai de stadion aveam nevoie. Strazile sunt oglinda, trotuarele impecabile, spatiile verzi ( pe unde mai exista) sunt taiate la linie, ciinii de pe strazi sunt strinsi, praful e maturat exemplar de cei de la Rosal...deci..hai la batut besica! Ce nu ne spune nea Lungu e ca terenul pe care se face stadionul e al unor oameni influenti, vechi presedinti de cosiliu judetean, unul fost director la cadastru, unul fost prefect cel care este considerat unul dintre artizanii ingineriilor funciare cu terenurile de la Metro. Toti au fost cercetati de DNA..dar a iesit un mare fiiiiisssss! Acu gasca de baieti destepti mai dau un tun...si il "amendeaza" pe Lungu la final cu citeva milioane bune de euroi!
7.   Din seria "ce mai promit primarii"! trimis de
(31 iul 2014, 13:57:07
Din seria "ce mai promit primarii"! La noi, stadion cu 15 mii locuri, in rest, betoane si iar betoane!
Maidanele cu gunoaie se întind în voie, spre dezgustul trecătorilor, chiar şi pe bulevardul George Enescu, care este plin de masini, praf, mizerie, recipiente de plastic batute de vint dintr-o parte in alta a bulevardului…. Câinii mişună prin containere sau dorm încolăciţi sub ferestrele cu grilaj de fier de la parterul blocurilor insalubre. Nimeni nu se mai sinchiseşte de ei. Copiii, pentru ca nu au locuri amenajate, joacă fotbal printre masini. Cartierul G. Enescu a ajuns sa fie foarte neglijat. Este cel mai inghesuit, cu blocuri insalubre, fara verdeata, trotuar cu placi miscatoare si rigole demolate dupa instalarea tevilor de apa.
Primarul se pricepe sa faca mereu promisiuni, dar concretizarile intirzie sa se arate.
7.1  RE: Din seria "ce mai promit primarii"! trimis de
(31 iul 2014, 13:58:49
Conducatorii nostri sunt asa cum i-am ales noi, prostimea: corupti, aroganti, nepregatiti si dezinteresati in a relationa cu oamenii. Nu au un plan de perspectiva, nu au tact, iar tactica de a rezolva problemele stringente ale Sucevei nu exista. Nu-i normal ca oamenii care i-au votat, din toata inima, sa asiste la toate neputiintele lor. Primaru a promis in trei riduri ca se va reface cartierul G. Enescu, str. Univerisitatii, etc. !
Nechifor, Victor Ponta- ba se face centura, aeroportul, asfaltarea strazilor si trotuarelor, autostrada la Suceava, ba nu se face... Ne duceti cu vorba! Bine ca vin cei din SUD si ne promit marea cu sarea, pina ii alegem!
Realitatea este că Nechifor, Victor Ponta si Lungu mint pe toată lumea. Ceea ce se face acum, demonstreaza înca o dată că acesti oameni nu iși ține promisiunile. Exact ca primarul nostru Lungu, care procedeaza la fel, vorbeste, promite, dar ce face?!

8.   Vai de capul lui Suca! trimis de
(31 iul 2014, 14:02:35
In loc sa cupleze Statiunea de Cercetari, unicat prin zona asta, cu USV si sa faca un pol de dezvoltare bazat pe produse legumicole si horticole, sa genereze locuri de munca in jurul orasului cu sere, ca industrie nu mai avem, asta freaca banii pe visuri si alte bazaconii. Poate spune cat a costat studiul de fezabilitate si cam cat costa un stadion modern pe locul celui vechi, avand parcare sub el, magazine de jur imprejur si acoperis retractabil. Dumneata nu vezi ca orasul asta moare incet, incet, un oras bazat pe bazar, supermarketuri si mica invarteala? Mai platiti impozit spre binele gusatilor.
9.   DIN NOU UN TUN trimis de
(31 iul 2014, 15:51:51
Pe final de mandat dl primprelipcar ,doreste ducerea tuturor utilitatilor cit mai aproape de sleata de HOTI care au terenuri in zona, plus ca bonus avind la indemina cele 4 hectare de tern al actualului stadion pt a vinde cu un pret derizoriu ca terenul pt noua centrala - pret moca cu toate utilitatile sub gard
10.   Comentariu trimis de
(31 iul 2014, 16:21:52
Cam toate obiectivele ce se proiecteaza si construiesc in ROMANIA in ultima perioada au in obiectiv ca accesul in acestea sa fie cit mai usor facut de clasa prohibita , sa se poata usor asigura siguranta vizitatorilor din toate punctele de vedere si sa se poata respecta cele mai eficiente norme sanitar veterinare . La asemenea servicii nu le va da mina calicilor , coloratilor s-au paduchiosilor sa calce pe acolo . Si asta va participa la intarirea capitalismului . E ATIT DE GREU DE INTELES .
11.   Comentariu trimis de
(31 iul 2014, 20:01:26
Noi nu avem parcari in zona primariei, de cate ori vii sa-ti platesti taxele si impozitele ori parchezi la vre-un km pe Alex cel Bun ori te trezesti cu o amenda in geam de la gardianul pus sa mai stranga ceva fonduri ca sa-si faca omul norma de 50 de amenzi pe zi. Rusine Lungulei si celor care l-au votat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei