Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2014 - Anul XIX, nr. 175 (5684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Guvernul va aloca aproape 6,5 milioane de lei pentru patru oraşe sucevene implicate în programul „Suceava – utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României va aloca o sumă de aproape 6,5 milioane de lei (65 de miliarde de lei vechi) pentru patru oraşe şi municipii sucevene implicate în programul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Potrivit proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru rectificarea bugetului de stat pentru anul 2014, această sumă de bani va ajunge la primăriile din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului şi Siret, localităţi urbane în care prin proiectul „Suceava - utilităţi şi mediu” au fost construite centrale termice noi. Suma de 6,5 milioane de lei alocată pentru cele patru oraşe şi municipii va fi folosită pentru  achitarea datoriilor restante reprezentând rate de capital şi dobânzi aferente împrumutului extern, contractat pentru realizarea programului „Suceava - utilităţi şi mediu”. În proiectul de ordonanţă pentru rectificarea bugetului se precizează că municipiul Câmpulung Moldovenesc va primi 2,232 milioane de lei, Vatra Dornei – 1,705 milioane de lei, Gura Humorului – 2,087 milioane de lei, iar oraşului Siret ar urma să-i fie alocată suma de 419.000 de lei.

Reamintim că pentru realizarea proiectului „Suceava - utilităţi şi mediu la standarde europene”, Consiliul Judeţean Suceava şi 61 de primării sucevene au contractat la începutul anilor 2000 un credit de 86,3 milioane de euro, împrumutul beneficiind de garanţii guvernamentale. Proiectul prevedea construirea de centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în localităţile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi, Gura Humorului şi Siret, dar şi construcţia unei magistrale şi reţele de conducte de gaze naturale care să lege 61 de localităţi.

În baza acestui proiect au fost construite centralele termice pe cogenerare din localităţile urbane menţionate anterior, însă trei dintre acestea nu au fost folosite niciodată pentru a furniza agent termic. Singurele centrale termice construite prin acest proiect care au fost puse în funcţiune pentru a furniza agent termic în sistem centralizat au fost cele din Rădăuţi şi Siret. În momentul de faţă, singura care mai funcţionează este cea din municipiul Rădăuţi, după ce conducerea Primăriei Siret a luat decizia să închidă centrala termică din acest oraş deoarece a devenit nerentabilă.

Pe de altă parte, trebuie spus că tot în proiectul de rectificare a bugetului de stat pentru anul 2014 se precizează că judeţul Suceava ar urma să mai primească o sumă de 7,166 de milioane de lei pentru achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă de cadrele didactice din învăţământul preuniversitar de stat. O altă sumă, de 490.000 de lei, ar urma să fie alocată pentru plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de personalul din învăţământul special şi din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va aloca aproape 6,5 milioane de lei pentru patru oraşe sucevene implicate în programul „Suceava – utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 1821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul va aloca aproape 6,5 milioane de lei pentru patru oraşe sucevene implicate în programul „Suceava – utilităţi şi mediu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei