Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2014 - Anul XIX, nr. 175 (5684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La primul termen al procesului

Deținutul acuzat de disparițiile misterioase de la Rădăuți, dus în comă la spital după ce a leșinat la Tribunal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Închis la penitenciarul din Botoşani, Vasile Lavric (56 de ani), bărbatul acuzat de disparițiile misterioase ale celor trei surori Iordache de la Rădăuţi, a leşinat ieri după-amiază la Tribunalul Suceava, în timp ce aştepta să fie dus în sala de judecată la primul termen al procesului în care este acuzat de o presupusă tentativă de omor comisă în urmă cu 14 ani, victimă fiind soţia sa din acea perioadă, Nicoleta Lavric, una dintre femeile dispărute.

Arestat preventiv de la mijlocul lunii aprilie a acestui an, mecanicul auto din Rădăuţi a intrat în greva foamei de acum trei săptămâni, trăind de 21 de zile, în penitenciar, doar cu apă.

 

„Voi continua să fac greva foamei până mor, până se face dreptate în dosar”

Ieri, în jurul orei 14.00, Lavric se afla în boxele de la demisolul Palatului de Justiţie şi urma să fie dus la proces, când s-a prăbuşit pur şi simplu din picioare, pierzându-și cunoştinţa.

O ambulanţă SMURD l-a transportat imediat la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, unde medicii care l-au examinat au stabilit că Vasile Lavric se află în comă diabetică, cauzată de scăderea concentrației de glucoză din sânge, ca urmare a refuzului de hrană.

Deţinutul a fost pus în perfuzii, iar la scurt timp și-a revenit.

Deși medicii ar fi vrut să-l mai țină câteva zile sub supraveghere, Vasile Lavric a refuzat să mai rămână în spital. El a cerut să fie externat, imediat ce medicii au terminat să-i administreze perfuziile, refuzând chiar şi investigațiile medicale.

”Nu existau motive pentru a-l reține împotriva voinței sale, având în vedere că starea sa de sănătate s-a ameliorat în urma tratamentului”, a declarat directorul adjunct al Spitalului Suceava, dr. Tiberius Brădățan.

În jurul orei 17.30, o maşină a Penitenciarului Botoşani a venit la spital şi l-a luat pe Lavric pentru a-l duce înapoi la unitatea de detenţie.

„Sunt reţinut pe nedrept. Voi continua să fac greva foamei până mor, până se face dreptate în dosar”, a declarat Lavric, vizibil slăbit, în timp ce gardienii de la penitenciar îl băgau în maşină.

„Va fi monitorizat în infirmeria unităţii”, ne-a transmis, ieri după-amiază, Cristina Livadaru, unul dintre directorii adjuncţi ai penitenciarului de la Botoşani.

 

Au redeschis dosarul închis în 2006 şi sapă prin judeţ în căutarea cadavrelor

Ancheta dispariţiilor celor trei tinere de la Rădăuţi a fost demarată de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în 2005. În luna aprilie a acelui an a dispărut fără urmă Nicoleta Lavric (31 de ani, fostă Iordache), soţia din acea vreme a lui Vasile Lavric, iar două luni mai târziu, a dispărut şi Ramona (18 ani). Mama fetelor, Cornelia Iordache, a reclamat dispariţiile, amintind tot atunci şi de o altă fată de-a ei, dispărută din 1995, Iuliana (16 ani la vremea respectivă).

Principalul suspect: Vasile Lavric. Cu Nicoleta a fost căsătorit, iar tânăra a dispărut la câteva zile după ce a cerut divorţul în instanţă, iar cu Ramona a avut o relaţie extraconjugală, lăsând-o gravidă când aceasta era doar o copilă şi avea 13 ani.

Mama dispărutelor leagă şi dispariția primei sale fete tot de Vasile Lavric, susținând că Iuliana a fost văzută ultima oară tot în prezenţa fostul ei ginere, care a urcat-o pe fată în maşina lui, din acel moment Iuliana dispărând.

În septembrie 2006, procurorul criminalist Lucian Beşa închide dosarul, din lipsă de probe.

Anii au trecut, iar povestea disparițiilor misterioase de la Rădăuţi a început să fie dată uitării.

Spre sfârşitul anului trecut, însă, ancheta a fost dezgropată de către procurorii Parchetului General de la Bucureşti, care au preluat dosarul şi au început să audieze mai mulţi martori.

În luna aprilie a acestui an, anchetatorii de la Capitală descind la Rădăuţi şi încep să sape în curtea părinţilor lui Vasile Lavric, unde acesta îşi are şi atelierul auto. Spre seară, după ce găsesc mai multe fragmente osoase îngropate la intrarea într-un garaj, iar toată lumea credea că misterul dispariţilor a fost elucidat, anchetatorii se întorc la Bucureşti, cu tot cu Vasile Lavric.

După o noapte de audieri, rădăţeanul este arestat de Tribunalul Bucureşti, dar nu în dosarul dispariţiilor, ci pentru o tentativă de omor comisă spre finele anului 2000 asupra soţiei sale din acea vreme, Nicoleta Lavric, faptă reconstituită după mai multe documente medicale şi o frază scrisă de presupusa victimă în cererea de divorţ, frază în care făcea referire la acel incident, când soţul i-ar fi dat cu un ciocan în cap.
Culmea, deşi acele documente medicale şi cererea de divorţ existau şi în 2005, anchetatorii de la Suceava nu au investigat niciodată acea tentativă de omor.

Deşi au trecut 14 ani de atunci, iar Nicoleta Lavric a mai trăit, din anul 2000, încă cinci ani sub acelaşi acoperiş cu soţul ei, acum trei luni, Vasile Lavric este încătuşat şi încarcerat într-o celulă a Poliţiei Capitalei.

Procurorii de la Bucureşti se întorc la Rădăuţi, se pun iar pe săpat, în aceeaşi curte, şi, culmea, găsesc iarăşi fragmente osoase. Tot de animal, confirmă ulterior specialiştii.

Mai mult, acum o săptămână şi jumătate, au venit iar în judeţ şi au percheziţionat locuinţele unor rude ale lui Vasile Lavric, după care au săpat în mai multe locuri pe raza comunei Suceviţa, sperând să dea de rămăşiţele măcar ale uneia dintre surorile dispărute.

Între timp, luna trecută, Parchetul General a anunţat trimiterea în judecată a lui Lavric, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Suceava, iar deţinutul transferat la penitenciarul din Botoşani, unde, pe data de 9 iulie a.c., rădăuţeanul a intrat în greva foamei.

 

„Vreau probe, nu pot fi acuzat de ceva ce nu-i adevărat”

Vasile Lavric susţine că e nevinovat şi a trimis chiar o scrisoare Monitorului de Suceava (subiect pe care vi l-am prezentat în ediţiile trecute), în care explică că acuzaţiile anchetatorilor se bazează pe „minciunile fostei soacre”, mama surorilor dispărute, şi pe declaraţiile false ale unor martori mincinoşi, cu unii dintre ei având în trecut situaţii conflictuale.

„Voi lupta până la capăt, ca în cazul Ţundrea, care a făcut opt ani de puşcărie nevinovat şi chiar dacă domnul procuror se roagă să mor, să închidă cazul, să nu creadă că nu este un Dumnezeu”, ne-a scris Vasile Lavric din penitenciar.

 „Vreau probe, nu pot fi acuzat de ceva ce nu-i adevărat”, îşi striga disperarea Lavric, din spatele zidurilor penitenciarului Botoşani.

Cât despre surorile dispărute, mecanicul auto din Rădăuţi susţine în continuare că acestea ar fi în Italia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deținutul acuzat de disparițiile misterioase de la Rădăuți, dus în comă la spital după ce a leșinat la Tribunal.
 Vizualizări articol: 4359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Deținutul acuzat de disparițiile misterioase de la Rădăuți, dus în comă la spital după ce a leșinat la Tribunal3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei