Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2014 - Anul XIX, nr. 175 (5684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Invitaţii

Demnitari din Ministerul Educaţiei, aşteptaţi la Suceava, la Olimpiada Internaţională de Astronomie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu prilejul desfășurării la Suceava a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) au fost invitaţi să participe atât la ceremonia de deschidere a evenimentului, cât şi la cea de închidere.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, una dintre instituţiile organizatoare, „sunt mai multe oficialităţi invitate, însă, deocamdată, nu am primit o confirmare din partea lor. Au fost invitaţi demnitari ai statului român atât la ceremonia de deschidere, care va avea loc pe 2 august, la Cetatea de Scaun a Sucevei, cât şi la festivitatea de închidere a olimpiadei, care va avea loc în parcul din faţa Universităţii, pe 10 august. Înţelegem că agenda dumnealor se schimbă de la oră la oră, de la zi la zi, vom vedea până la urmă cine va sosi”.

Valentin Popa a mai precizat că printre cei care au primit invitaţii de a participa la manifestările organizate se numără ministrul de resort, miniştri secretari de stat, directori pe învăţământ superior şi pe învăţământ preuniversitar din cadrul MEN, Liliana Preuteasa – director general al MEN, dar şi Ecaterina Andronescu – fost ministru al educaţiei, cea care a semnat hotărârea prin care se aprobă desfăşurarea acestei olimpiade la Suceava.

Potrivit organizatorilor, olimpiada va beneficia şi de participarea unor specialişti din domeniul astronomiei şi astrofizicii, nume cunoscute pe plan internaţional – prof. univ. dr. Mircea Rusu – iniţiatorul Olimpiadei Naţionale de Astronomie în urmă cu 15 ani, prof. Alexandru Mironov – jurnalist, aprig susținător al cercetării românești, Sorin Trache – director ştiinţific al Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară şi profesor asociat la Universitatea Texas din SUA, dr. Călin Alexa – şeful grupului ATLAS România din cadrul experimentului CERN de la Geneva, etc.

Cea de-a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică se desfăşoară în perioada 1-11 august 2014, evenimentul fiind organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava (USV), împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

La eveniment vor participa circa 650 de persoane - elevi, profesori, organizatori şi invitaţi. 308 participanţi internaţionali, reprezentând 37 de ţări de pe 5 continente (199 elevi şi 109 profesori) vor sosi în România în perioada 30 iulie - 1 august a.c.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demnitari din Ministerul Educaţiei, aşteptaţi la Suceava, la Olimpiada Internaţională de Astronomie.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Demnitari din Ministerul Educaţiei, aşteptaţi la Suceava, la Olimpiada Internaţională de Astronomie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei