Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2014 - Anul XIX, nr. 168 (5677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

POSDRU

Universitatea din Suceava vrea să îmbunătăţească programele de studii din domeniul IT&C

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alături de alte trei instituţii de învăţământ superior din Regiunea Nord-Est, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) este partener într-un nou proiect POSDRU care-şi propune săcontribuie la îmbunătățirea programelor de studii de licență și master în domeniul IT&C, precum și la creșterea competențelor absolvenților din acest domeniu prin corelarea programelor cu specificul pieţei muncii.

În proiect mai sunt implicate Universitatea „Al.I. Cuza” Iași, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, iniţiator fiind Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, coordonatorul echipei de implementare de la USV, „proiectul urmărește îmbunătățirea programelor de licență și master din domeniile Inginerie electronică și telecomunicații și Calculatoare și tehnologia informației. Universitatea <Ştefan cel Mare> Suceava are în vedere dezvoltarea programelor de master Rețele de comunicații și calculatoare în domeniul Inginerie electronică și telecomunicații și Ştiinţa şi ingineria calculatoarelor în domeniul Calculatoare și tehnologia informației și susținerea masteranzilor și a studenților din ciclul de licență interesați de aceste domenii”, a declarat Mihai Dimian.

Proiectul „Programe de studii flexibile și competitive pentru IT&C în Regiunea de dezvoltare Nord-Est” are o valoare de 2.127.947 de lei.

Grupul țintă al proiectului cuprinde 700 studenți din ciclu de licență și master. Se vor acorda 100 de subvenții în valoare de 800 de lei pentru studenți, în condițiile efectuării unui stagiu de practică la firme în domeniul IT&C.

Totodată, 80 de masteranzi vor fi selectaţi pentru a participa la un program pilot desfăşurat în comun cu cele trei centre universitare, cu sprijinul unor firme de profil.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava vrea să îmbunătăţească programele de studii din domeniul IT&C.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Universitatea din Suceava vrea să îmbunătăţească programele de studii din domeniul IT&C5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei