Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2014 - Anul XIX, nr. 168 (5677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Unul după altul

Blestemul accidentelor pe treceri de pietoni în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Accidentele pe treceri de pietoni par să devină un adevărat blestem pe străzile municipiului Suceava. Un alt accident de acest gen s-a petrecut ieri, în jurul orei 13.00, în dreptul blocului Belvedere de pe bulevardul George Enescu, al treilea în interval de patru zile.

Un şofer în vârstă de 81 de ani, Petru Ciolan, care conducea un autoturism Renault, dinspre Mărăşeşti, l-a acroșat pe locul marcat pe Adrian Dăbâca, în vârstă de 26 de ani, din Vicovu de Jos, care, rezultă din ancheta poliţiei, traversa pe trecerea de pietoni din faţa blocului Belvedere, în apropiere de intersecţia cu strada Narciselor, cea care duce spre Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Pietonul era suspect de fractură la un braţ, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceava.

Trecerea de pietoni pe care s-a produs accidentul este una periculoasă, mai ales că, în prezent, marcajul de pe carosabil este aproape şters.

Un locatar din zonă, Stelică Anisioi, a declarat: “Aici e foarte periculos, această trecere e între alte treceri de pietoni semaforizate şi e semnalizată doar cu indicator, marcajul de pe jos nu prea mai este, nu s-a mai marcat de mult. De multe ori nu se acordă prioritate”.

Într-adevăr, după cum au constatat şi reporterii Monitorului de Suceava la faţa locului, marcajul pietonal este foarte slab, iar în interval de câteva minute mai mulţi şoferi nu au acordat prioritate pietonilor care păşiseră deja pe locul marcat. 

Accidentul de ieri s-a petrecut la 24 de ore după tragedia de luni, de pe strada Gheorghe Doja din Suceava, unde şoferul unui BMW a accidentat mortal un copil în vârstă de 5 ani, care traversa strada pe trecerea e pietoni, de mână cu verişoara sa. Acest şir de accidente pe treceri de pietoni a început sâmbăta trecută, când o bătrână în vârstă de 85 de ani a fost accidentată grav pe trecerea de pietoni din faţa Palatului de Justiţie Suceava de un autobuz. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blestemul accidentelor pe treceri de pietoni în Suceava.
 Vizualizări articol: 5703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Blestemul accidentelor pe treceri de pietoni în Suceava3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Educatie rutiera in scoli si gradinite trimis de
(23 iul 2014, 11:43:35
Ma intreb daca s-ar reintroduce educatia rutiera in scoli si gradinite ar scadea numarul accidentelor cu pietoni...Eu personal zic ca da.Nu stiu de ce nu se fac studii referitoare la trecerile de pietoni din Suceava.Va dau exemple de treceri criminale:parc trei barbosi(ambele treceri), Obcini Catena (sunt marcate 2 treceri, deoarece una s-a mutat iar cealalta a ramas marcata), intrare Dornelor, Belvedere, Marasesti Bebelusul.Nu mai spun la Politie pe trecere dimineata cand incep munca cum trec angajatii unul cate unul...oare domnii nu stiu ca trecerea nu are ziduri si ca trebuie sa se formeze grupuri pentru a traversa?
1.1  RE: Educatie rutiera in scoli si gradinite trimis de
(23 iul 2014, 12:04:51
Bai, nene tu nu pricepi o boaba de legislatie! Educatia in scoli si gradinite consta in faptul ca elevii si copiii sunt sfatuiti sa traverseze doar prin treceri marcate, adica trecerea de pietoni/zebra. Aceste accidente s-au produs taman pe trecerea de pietoni, adica pe singurul drept al pietonului!
Conform Art.72 (2) "Pietonii au prioritate de trecere fata de conducatorii de vehicule (...) în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate" . Adica taman zebra!
Tie cuvantul "prioritate" iti spune ceva ??
2.   Cercetas2 trimis de
(23 iul 2014, 12:38:32
Da, sunt de acord cu tine...copilasii sunt sfatuiti sa traverseze pe trecere, dar nu treci ca Gheorghe pe bulevard...trebuie sa se formeze un grup si sa treaca mai multi.Pietonii care traverseaza pe trecere trebuie sa se asigure inainte de a traversa, nu sare fiecare cand are chef pe trecere pentru ca are drepturi...trecerea nu iti ofera ziduri protectoare....Te sfatuiesc sa inveti si tu sa traversezi pe la trecere dupa ce te asiguri si se formeaza grupuri de pietoni...dar ma rog degeaba vb despre asta probabil tu esti un pieton care trece ca oile
2.1  RE: Cercetas2 trimis de
(23 iul 2014, 13:09:31
Nu am niciun chef de polemica, dar in legislatia rutiera nu scrie nici de grupuri, nici de pestele care sare in apa si nici de oi! Citeeste legsilatia rutiera cu atentie ca esti sofer si lasa deoparte folclorul si legendele urbane. Scrie foarte clar, la art. 123, litera (i), soferul in apropiera trecerii nesemaforizate trebuie sa mearga cu maxim 30km/h si sa acorde prioritate pietonilor angajati in traversare. Iar ca numarul accidentelor sa scada trebuie ca pietonii sa traverseze doar prin locurile marcate, iar soferii sa respecte dreptul pietonului angajat in traversare, adica legislatia! Pe de alta parte crezi ca daca vei calca vreun pieton o sa te intrebe judecatorul daca te grabeai sau de ce nu s-a format grupul de pietoni cu fanioane si acordeoane?laughing El te va judeca in litera si eventual in spiritul legii! Hai, sa fim seriosi!
3.   Exista agresivitate si mârlanie in condus! trimis de
(23 iul 2014, 13:17:39
A invata cum sa conduci in siguranta in preajma trecerilor de pietoni, necesita sa iei in considerare caracterul imprevizibil al acestora. Acest lucru inseamna sa-ti intre in obisnuinta ca trebuie sa reduci viteza si sa fii mai atent. Ori de cate ori vezi o trecere de pietoni, o scoala, parc sau alt loc foarte frecventat, trebuie sa stii ca acolo circula oamenii. Se conduce incet, cu atentie mare, pana cand se trece de aglomeratie in conditii de siguranta. Conversatiile pe mobil sau butonarea radioului pot fi aminate pina cind se va putea, pina cind veti fi in siguranta. Ce este asa de greu?
Fie ca ai sau nu copii, este bine sa inveti cum sa conduci masina atunci cand acestia se afla prin preajma, in scopul de a evita leziunile si decesele. Orice mica neatentie poate fi fatala in trafic.
In nebunia traficului se afla si oameni cuminti, nevinovati, cu problemele lor, copii sau femei insarcinate si nimeni nu are dreptul sa le puna viata in pericol pentru ca un inconstient se da mare la volanul unde se crede el D-zeu.
4.   Sofer la 81 ani trimis de
(23 iul 2014, 14:40:33
Cum pana mea este posibil asa ceva? Cum a trecut medicalul omul la 81 de ani?
5.   Pentru EFFESS trimis de
(23 iul 2014, 16:11:50
In legatura cu formarea de grupuri la trecerea de pietoni ce se intamla atunci cand nu se formeaza grupuri nu sunt oameni care nu tranverseaza decat unul , stam in asteptare de formare gruphappy si ala care a dat peste tanara de 23 de ani si copilul de 5 ani crezi ca daca erau 5 oameni oprea , sau nenea de 81 de ani daca avea 3 Adriani pe trecere erau mai in singuranta ii vedea mosu mai bine ce e unu ce 3 oameni , mai degraba ar fi lant de raniti cascati ochi la volan si dati prioritate ca doar stati confortabili pe scaun la volan nu in picioare si va dor .
6.   Suceava! trimis de
(23 iul 2014, 16:48:26
la suceava toti taranii, toti boii care au avut babi au luat permis. Cine isi aminteste perioada cand permisele sau sistat eu am fost acel cadru care le-am sistat. Ma reintorc porcilor!
7.   Ce usor ofensati batrinii! trimis de
(23 iul 2014, 20:15:14


In antichitate batranii erau foarte respectati si li se aduceau de catre comunitate diverse elogii. Anticii cereau adesea sfatul batranilor, mai ales atunci cand trebuiau sa ia o decizie importanta spre a se asigura ca aceasta sa fie corecta si inteleapta.
Astazi, batranii sunt desconsiderati, neglijati si chiar brutalizati. De ce un batrin trebuie sa fie bataia de joc a celor tineri? Dupa o viata intreaga de munca in conditii foarte grele, batranii sunt agresati verbal de catre cei care ar trebui sa-i sprijine si sa le ofere siguranta.
8.   Comentariu trimis de
(23 iul 2014, 21:18:17
Daca s-ar uita oleaca stanga/dreapta inainte sa traverseze nu ar pati nimeni nimic
In calitate de sofer,ma confrunt zilnic cu pieTONTI,care pur si simplu se arunca pe trecere,fara sa gestioneze un gest ca ar vrea sa se angajeze in traversare.
Daca s-ar introduce in scoli educatie rutiera(spre binele lor)altfel ar sta treburile,majoritatea accidentelor care au loc pe trecerea de pietoni sunt cauzate indirect de catre pieton,ca daca se uita stanga/dreapta il vede pe gogo cum vine cu viteza,il lasa sa treaca si dupa aia trece,dar nu trec ca am prioritate
Cand traversez,ma uit stanga/dreapta si cand vad ca soferache incepe sa incetineasca(semn ca ma vazut ca vreau sa traversez)atunci trec

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei