Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2014 - Anul XIX, nr. 168 (5677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Durerea unei mame

„Şoferul a plecat la familia lui, dar băiatul meu a rămas la morgă. Eu pe cine mai strâng în braţe?”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Familia lovită de cumplita tragedie petrecută luni pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, când un copil în vârstă de 5 ani a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni de un BMW condus de un şofer care i-a lovit în plin pe micuţ şi pe verişoara sa, a ridicat, ieri, trupul neînsufleţit de la morga Spitalului Judeţean Suceava. Printre ei şi mama copilului, care pur şi simplu nu s-a mai putut ţine pe picioare, plângându-l pe micul Mario, unicul ei copil, pe care l-a crescut singură încă din primele luni de viaţă ale acestuia.

 

“Viaţa copilului meu nu are preţ, vreau să se facă dreptate şi criminalul să fie arestat”

„Nu vă pot spune ce este în sufletul meu, ce durere am, m-a căutat şoferul prin cineva şi a zis că-mi oferă 50 de milioane de lei. Atâta costă viaţa copilului meu? Viaţa copilului meu nu are preţ, vreau să se facă dreptate şi criminalul să fie arestat. El a plecat la familia lui, dar băiatul meu a rămas la morgă, eu pe cine mai strâng în braţe?”, a precizat mama îndurerată, Gina Văleanu, înainte de a i se face rău.

Pentru familia greu încercată vestea că autorul accidentului, Marius Hotin, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Suceava, va fi cercetat în libertate a amplificat şi mai mult durerea. Oamenii nu înţeleg de ce rămâne liber un şofer care nu are cum să-şi găsească nici o scuză în această tragedie. Din păcate pentru ei, în cazurile de acest gen, autorii infracţiunilor de ucidere din culpă sunt cercetaţi în stare de libertate. Va urma o anchetă şi un proces care, cel puţin pentru familia băiatului, va fi extrem de lung.

 

O mamă singură care muncea pentru tratamentul copilului său

Geta Moruz, mătuşa lui Mario, a povestit cât de preţios era copilul pentru mama sa: „Cred că durere mai mare decât asta nu se poate, ea a făcut foarte greu acest copil, a făcut tratamente multe, iar copilul era bolnăvior, era în tratament, iar ea muncea din greu ca să îl poată îngriji”. Gina Văleanu şi-a crescut singură copilul după ce s-a despărțit de soţul său. Femeia lucra la fostele sere de la Întreprinderea de Legume şi Fructe (ILF) unde luni, în jurul orei 14.00, a primit cumplita veste a morţii copilului său.

 

Declarația verișoarei care a supraviețuit accidentului

Micuţul Mario urma să împlinească vârsta de 6 ani pe data de 30 august şi era în îngrijirea verişoarei sale, Alina Hostiuc, în vârstă de 23 de ani. Reamintim că tânăra s-a angajat regulamentar în traversare, de mână cu micuţul, pe trecerea de pietoni de pe strada Gheorghe Doja, imediat după intersecţia cu strada Jean Bart. Cei doi au înaintat pe zebră regulamentar, moment în care, absolut inexplicabil, şoferul în vârstă de 33 de ani, care conducea un BMW pe direcţia Burdujeni-Iţcani, i-a lovit în plin. Ce a urmat este un adevărat coşmar. Cei doi au fost loviţi violent şi proiectaţi la câţiva metri distanţă. Copilul a căzut pe carosabil, unde a mai suferit un al doilea teribil şoc, BMW-ul trecând peste el. Căzută pe marginea părţii carosabile, tânăra în vârstă de 23 de ani a avut mare noroc. A suferit mai multe traumatisme la nivelul bazinului şi capului, însă a scăpat cu viaţă.

Ieri, Alina Hostiuc ne-a relatat ce şi-a mai putut aduce aminte cu privire la tragedie.

„De accident nu îmi aduc aminte nimic, ştiu doar că am traversat pe trecerea de pietoni şi deodată eram jos, îmi curgea sânge din cap. Mă ameţea foarte tare în cap, am încercat să mă ridic, dar nu am putut. Băieţelul era mai încolo, plin de sânge, voiam să mă duc să văd ce se întâmplă cu el, dar nu puteam să mă ridic”, a povestit tânăra.   

De precizat că în urma autopsiei s-a stabilit că minorul a decedat din cauza leziunilor cerebrale şi a hemoragiei masive.

 

Şoferul nu a dat declarații în faţa anchetatorilor, iar viteza cu care rula urmează să fie stabilită în urma unei expertize

Bunicul copilului, Vasile Roznovan, a ţinut să transmită următorul mesaj: „Atâta am pretenţie de la individul ăsta, în faţa poliţiei să i se dea un chestionar de 26 de întrebări de legislaţie să vedem dacă răspunde corect măcar la trei, de fapt să vedem întâi dacă ştie să scrie şi să citească”, a spus revoltat bătrânul, care a fost şofer timp de 44 de ani şi se declară convins că un şofer cât de cât responsabil nu avea cum să comită un astfel de accident.

După cum se vede în imaginile care au surprins accidentul, şoferul pur şi simplu nu îi vede pe cei doi pietoni, care erau deja aproape de a ajunge pe trotuar. Culpa sa este accentuată şi de faptul că pietonii au traversat din stânga sa, condiţii în care, în mod normal, avea tot timpul să încetinească pentru a le acorda prioritate. Şoferul pur şi simplu nu s-a uitat însă în faţă, una din variantele vehiculate fiind că s-a aplecat după telefonul mobil. Acesta s-a prevalat de dreptul de a nu face nici o declaraţie în faţa anchetatorilor. O expertiză de specialitate care va fi dispusă în dosar urmează să stabilească viteza cu care se deplasa şoferul.

Judecând după violenţa impactului este evident că şoferul nu rula cu viteza legală în localitate. Viteza excesivă, dacă va fi confirmată de expertize, va fi o circumstanţă agravantă în acest caz

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care coordonează ancheta poliţiştilor rutieri, au precizat că faţă de tânărul în vârstă de 33 de ani s-a dispus începerea urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Cercetările vor continua sub supravegherea unui procuror, până la finalizarea dosarului şi trimiterea lui în instanţă, spre judecare.   

Şoferul care a provocat tragedia nu figurează în bazele de date cu infracţiuni la regimul rutier. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Şoferul a plecat la familia lui, dar băiatul meu a rămas la morgă. Eu pe cine mai strâng în braţe?”.
 Vizualizări articol: 2728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 8 voturi
„Şoferul a plecat la familia lui, dar băiatul meu a rămas la morgă. Eu pe cine mai strâng în braţe?”4.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tragic trimis de
(23 iul 2014, 12:03:08
Domnilor acest brunetel di Burdujeni ce conducea Bmw-ul este putin analfabet si nu stie sa scrie.
Apropo mai este o fetita tatuata si injectata cu steroizi in Burdujeni care tipa prin oras ca l-au batut cagulistii si care circula prin Suceava cu permisul suspendat si cu dosar penal pentru conducere fara permis.......Tot un pericol public ca si cel brunetel.
2.   Justitie de rahat! trimis de
(23 iul 2014, 12:15:22
frumos...un criminal e judecat in libertate, iar altii sunt arestati si retinuti pentru o gaina!!!! halal tara de  ☭ !!!!!! lasati in libertate toti criminalii sa si faca talentul in continuare!
3.   Sa se puna bariere la trecerile de pietoni!? trimis de
(23 iul 2014, 12:47:26
Sunt din ce in ce mai rari soferii cu bun simt, cu rabdare la trecerea pentru pietoni.
Putini te asteapta civilizat sa treci, de-ti vine sa-i saluti, sa le multumesti ca sunt civilizati!
Incolo, fel de fel de grobieni needucati trec ca vintul… si mai nou, si femeile, ,,cad” in mirlania barbatilor, nici ele nu mai au rabdare, ca deh!...

Oare trebuie sa se puna bariere la trecerile de pietoni!?
3.1  RE: Sa se puna bariere la trecerile de pietoni!? trimis de
(23 iul 2014, 12:58:42
Acest individ a incalcat legea fara sa se gandeasca la consecinte care sunt dezastruoase pentru aceasta mama. Vai ce se petrece cu ea!
Pacat ca justitia in Romania e mai mult decit indulgenta! Infractorii acestia primesc pedepse mici, fac cativa ani si pentru ,,buna purtare” scapa mai repede decit s-ar astepta chiar ei. Odata vazuti liberi, continua sa provoace nenorociri .
3.2  RE: Sa se puna bariere la trecerile de pietoni!? trimis de
(23 iul 2014, 13:03:44
In nebunia traficului se afla si oameni cu problemele lor si nimeni nu are dreptul sa le puna viata in pericol pentru ca un inconstient se da mare la volanul unde se crede el D-zeu.
4.   Laatu..???? trimis de
(23 iul 2014, 13:07:42
``Acest individ a incalcat legea fara sa se gandeasca la consecinte...``....hai zau..!!! Pai oare cum faci cand incalci legea gandindu-te la consecinte?...Ce-ar fi sa nu mai vorbim asa doar de dragul de a posta ceva, sa spunem un Dumnezeu Sa-l Ierte pe cel mic si sa ramanem cu gustul amar ca se intampla asemenea lucruri... Citeam si mai sus multe lucruri ciudate ca de...dupa razboi multi eroi se arata...nu cred ca are vreo importanta ca e tigan sau nu...doar ca s-a intamplat o nenorocire care se putea intampla oricui pana la urma...Relevanta etniei mi se pare chiar prost inserata aici in discutie. Ce e rau ca un sufletel nevinovat a plecat la cer si nimeni si nimic nu va putea alina durerea mamei...Dumnezeu sa-l odihneasca...
4.1  RE: Laatu..???? trimis de
(23 iul 2014, 13:32:10
BOGDANCAREESTE,

Tocmai ca am avut de scris! Fiecare din noi simte nevoia sa vina cu o parere. Lasati oamenii sa comenteze, este si orasul lor, nu? De ce o ,,faci” pe desteptul!?
De ce trebuie neaparat sa jignesti, ca sa fii convingator? Nu poti argumenta civilizat?
5.   Laatu..???? trimis de
(23 iul 2014, 14:04:53
Sa jignesc...?..Pe cine am jignit domnule? Vad ca tu esti cel caruia i-a sarit tandura...comfunzi tare de tot lexicologia cuvantului ``jignire``...linisteste-te!!! ai vazut tu necivilizat in ce-am scris acolo?
6.   Arestare preventiva? trimis de
(23 iul 2014, 15:11:54
Soferul nu era beat, nu circula fara carnet, nu a fugit de la locul accidentului. A fost neatent, neglijent, a facut o prostie foarte mare (cati dintre noi n-am facut?) care din pacate are consecinte tragice si pe care cu siguranta nu si-a dorit-o, care il va urmari toata viata. El nu este un pericol pentru societate (cel putin nu in urma comiterii acestei fapte), nu exista dovada ca vrea sa calce alti oameni cu masina sau sa comita noi infractiuni, nu are cum sa influenteze partea vatamata sau martorii, nu exista dovezi ca vrea sa se sustraga urmaririi penale. Faptul ca a murit un copil este tragic, dar legea nu functioneaza dupa emotii si sentimente. Si de aia se numeste ACCIDENT. Va plati pentru aceasta greseala (poate nu destul din punctul unora de vedere) dar nu exagerati acum. Faptul ca e tigan este irelevant in acest caz, soferii romani produc zilnic acidente la fel de grave, si oricum mai multe. Eu cred ca daca ai facut accident mortal , pe langa celelalte masuri luate de instanta, nu trebuie sa mai ai dreptul sa conduci niciodata. Da, si daca nu stie sa scrie, sa spunem, mi-as dori sa mearga cu el la inchisoare si cei care l-au trecut examenul de sofer. Dar, serios nu fiti analfabeti juridic, nu se da arestare preventiva pentru ACCIDENT, si nici nu trebuie. Iar pedeapsa cu suspendare nu ar fi ceva extraordinar in acest caz. Sa va amintesc cazul Huidu?
6.1  RE: Arestare preventiva? trimis de
(23 iul 2014, 15:54:29
Nici nu pot si nici nu vreau sa citesc tot ce ai scris, dar dupa cum ai inceput, esti "de-al casei". NU i se poate intampla oricui. Ca l-a lovit prima data... se mai poate intelege. Neatentie, telefoane, minte putina. Nu cred ca din prima lovitura a murit copilul. Dar ca a mai trecut inca o data peste el, este CRIMA CU PREMEDITARE. De ce nu a franat? De ce nu a tras de volan sa evite copilul cazut pe carosabil??? Dupa mine, l-as pune in mijlocul drumului din cand in cand, sa treaca masinile odata peste o mana a lui, o data peste un picior, o data peste cap, si in tot acest timp lasat sa se chinuie, cum se chinuie sufletul zbuciumat al parintilor ingerasului. Si asa sa-si dea duhul. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe puiutul de om si sincere condoleante familiei!
7.   PISICOT bine spus trimis de
(23 iul 2014, 15:48:57
....''frumos...un criminal e judecat in libertate, iar altii sunt arestati si retinuti pentru o gaina!!!! halal tara de ☭ !!!!!! lasati in libertate toti criminalii sa si faca talentul in continuare!'' DA si ce spagi va da in stanga si in dreapta sa scape suspendat sau pedeapsa minima aici e de vina si coruptia din politie si tribunal

8.   VERISOARA SI SOFERUL trimis de
(23 iul 2014, 20:01:25
sofer vinovat in totalitate . neacordare de prioritate pietonilor angajati in traversare pe trecerea de pietoni. dar daca verisoara adulta care este ditamai verisoara se asigura un pic, copilul TRAIA si azi. se vede clar pe filmare ca nu a intors deloc capatzana pt a se asigura

9.   Kramer!!! trimis de
(23 iul 2014, 20:34:13
cum adica nu trebuie sa se dea??? ti se pare ok sa nu se dea in cazuri din astea? mie nu. mi se ilogic sa lasi un om in libertate dupa ce omoara un om din cauza ca nu a fost atent la drum!!!! huidu era atent la drum, au fost alte circumstante! daca ar fi fost altele cauzele accidentului, da,poate eram de acord cu tine! dar el nu a fost atent din cauza telefonului! ce dracu', hai sa fim rationali putin. si nu mai vorbi din codul penal ca nu e loc aici. cand esti la volan trebuie sa fii atent la drum, nu sa stai cu ochii pe telefon, mai ales daca nu ai experienta in condus. ca asa am inteles, ca nu era sofer experimentat. asa ca...
10.   Cum face primaria bani din suferinta trimis de
(23 iul 2014, 22:03:35
Daca tot a murit cineva "sa luam masuri" si sa facem zebre. E prioritate , e ordin pe primarie si nah cine va comenta ca niste "stuchinol de vopsea" va fi decontat cui trebuie si la suma care trebuie ori e cu capu, ori e communist ori nu e cu noi.. Bey dar cel mai important primaria ca si garantul siguratei cetateanului trebuie sa aiba procedura efectuata. "Bey noi ca si primarie santem protejati de lege, am vopsit "si inainte si dupa" daca cetatenii e prosti si dau peste zebre nu e treaba noastra. Bey sunati la circ sa ia dracului zebrele alea ...."
11.   Viteza... trimis de
(23 iul 2014, 23:43:30
Din pacate, la cum se vede pe filmare si nestiind daca exista vreo restrictie pe acolo, soferul avea undeva la 45 km/ h. LA 13:22:52 apare in coltul intersectiei dinspre Orizont iar la 13:22:56 dupa ora camerei are loc impactul. Distanta de la colt la trecere e de circa 50 m, parcursi in 4 secunde. In plus, deformatia dupa impact e foarte mica si datorata atat fetei - partea marcata cu creta mai intinsa ( avea inaltime mai mare, a fost secerata si a dat cu capul de capota apoi aruncata ) cat si copilului - partea deformata de langa sigla. Clar a fost luat prin surprindere deoarece a oprit foarte departe masina , fara nicio urma de frana. Parerea mea personala e ca nu a suferit soferul niciun atac de panica "(in filmuletul de ieri , la minutul 02:29 se vede un gest care semnifica mai mult "am pus-o", fara vreo urma de remuscare - umezitul si muscatul buzelor se traduce prin frica si indispozitie ). Ramane marea problema a analfabetismului soferului - eu personal nu il cunosc dar daca e adevarat ce s-a spus pe aici , atunci ar trebui de mers pana la capat - examen, scoala de soferi, despicat firul in patru complet si vazut cum a putut lua carnetul , eventual repetat de fata cu un procuror totul - psihologic, inteligenta, coordonare, examen, totul.
12.   Paza buna trece primejdia rea trimis de
(24 iul 2014, 09:24:11
NU TIN PARTEA SOFERULUI! ESTE PRINCIPALUL SI SINGURUL VINOVAT DAR :In filmare se vede clar cum verisoara nu se asigura stanga-dreapta, pune piciorul si continua sa traverseze..problema e ca nu se uita nici IN DREAPTA la masina cand aceasta se apropie ai instinctul sa te uiti sa vezi poate vine peste tine...cred ca statea de vorba cu micutul...totusi daca era putin mai atenta poate reusea sa il smulga.Din pacate degeaba comentam noi cand baietelul nu mai este...
13.   Pt ca se poate trimis de
(24 iul 2014, 11:32:18
cineva intreba mai sus cum se poate ca acest analfabet(MISU)cum e cunoscut intre bronzatii sai care isi spun mai nou "clanul sportivilor"(sportivi la spart seminte la Orizont si la agatat fete "bengoase" prin statie)poate poseda permis de conducere,el fiind un analfabet cunoscut...ei bine pt ca se poate!toti acesti ciuciurii fiind mana in mana cu unii ofiteri de rang inalt din cadrul ipj.vezi Andreica si altii...deci cate vreme lumea ii va tolera ei vor continua sa existe,sa sfideze tot si toate chiar sub nasul nostruwinking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei