Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2014 - Anul XIX, nr. 168 (5677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Campanie de combatere a căpușelor de pe spațiile verzi din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană se pregăteşte să efectueze o amplă campanie de dezinsecţie a spaţiilor verzi din oraş, în special a parcurilor şi locurilor de joacă, principalele insecte contra cărora se va acţiona fiind căpuşele.

Măsura este determinată de existenţa unui număr tot mai mare de cazuri de suceveni muşcaţi de căpuşe, ajunşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Conform directorului adjunct medical Tiberius Brădăţan, din luna mai şi până în prezent, la Unitatea de Primire a Urgenţelor s-au prezentat 420 de suceveni care au solicitat intervenţia cadrelor medicale, ca urmare a muşcăturilor de căpuşe.

Dintre aceştia, 218 pacienţi sunt bărbaţi şi 202 femei, marea majoritate locuind în mediul urban.

„Intenţionam de mai demult să facem această campanie de dezinsecţie, dar condiţiile meteo nefavorabile nu au permis efectuarea acestor operaţiuni. Imediat ce va trece această perioadă ploioasă vom acţiona în toate parcurile municipiului, la toate spaţiile de joacă şi în zona de agrement de la baza Parcului Şipote”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Campania de stropire cu substanţe insecticide trebuie precedată de acţiuni de igienizare şi toaletare a spaţiilor verzi.

Principalul risc în cazul muşcăturilor de căpuşe îl reprezintă contactarea bolii Lyme.

Printre simptomele bolii se numără înroşirea locului muşcăturii, dureri musculare, transpiraţii, nas înfundat. Boala Lyme este o afecţiune infecţioasă gravă care afectează sistemul nervos şi presupune un tratament complex care poate dura şi câţiva ani, dacă nu este depistată la timp. Aceasta este cunoscută şi sub numele de “boala cu o mie de feţe”, fiind greu de depistat şi trebuind tratată din faze incipiente pentru a putea fi ţinută sub control.

Totuşi, doar o mică parte dintre sucevenii care au fost muşcaţi de căpuşe au fost infectaţi cu boala Lyme, conform analizelor efectuate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de combatere a căpușelor de pe spațiile verzi din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Campanie de combatere a căpușelor de pe spațiile verzi din municipiul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Caini mizerabili si agresivi plini de capuse trimis de
(23 iul 2014, 23:07:13
Pe Zamca, in zona Cimitirului Armenesc vis a vis de Arcadia, umbla o haita de caini agresivi, mizerabili, plini de scaieti si capuse, rai si infecti. Poate va indurati sa ii strangeti, ca sa nu mai imprastie boli si microbi, ca rahatii lor oricum troneaza pe trotuare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei