Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2014 - Anul XIX, nr. 168 (5677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulțumiri la dentist

Îl acuză pe medic că i-a rupt un ac în dinte şi i l-a lăsat acolo

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Acuzaţii de malpraxis împotriva unui dentist din Policlinica Areni, reclamat de o pacientă că în timpul unui tratament stomatologic i-a rupt un ac în dinte şi fiindcă nu i l-a mai putut scoate i l-a lăsat acolo, ba chiar i-a montat peste el o lucrare protetică definitivă. Pacienta susţine că are dureri groaznice, iar acum este nevoită să cheltuiască alţi bani pentru a-şi rezolva problemele cu dantura, astfel că se simte îndreptățită să-i ceară medicului despăgubiri.

Paula Caziuc, de 61 ani, din satul Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, este unul dintre „stranierii” întorşi acasă în această vară şi care profită de vacanţă pentru a-şi repara dinţii, atraşi de tarifele mai mici comparativ cu cele din statele de adopţie. Femeia spune că a plătit 1.400 de lei, fără a mai pune la socoteală şi cele patru radiografii făcute, două înainte de intervenţie şi două  după, pentru ca doctoriţa Mirela Secrieru din Policlinica Areni să-şi bată joc de dantura ei, respectiv să-i rupă un ac de dren în rădăcina unui dinte şi să i-l lase acolo pentru că nu a mai reuşit să i-l extragă. Mai mult, susţine Paula Caziuc, doctoriţa a decis să-i îmbrace dintele în ciuda corpului străin din rădăcină, fără a ţine cont de riscul crescut de infecţie sau de eventualele dureri care ar putea să apară.

 

I-a făcut o reducere de 460 lei pentru acul rupt în dinte

Femeia arată că a început tratamentul în urmă cu trei săptămâni, la o zi după ce-a ajuns acasă din Italia, alegând-o pe doctoriţa Mirela Secrieru la recomandarea unei prietene. Paula Caziuc afirmă că nu a ştiut nimic de acul rupt din dinte, până duminică, când a fost invitată pentru ultima oară la cabinetul doctoriţei.

„A zis că vrea să stea de vorbă cu mine şi a scos asistentele afară. Mi-a spus că ar putea să nu recunoască, dar ea e cinstită şi vrea ca eu să ştiu că am un ac rupt în dinte. Dar să nu mă sperii că nu e periculos, nu am să fac infecţie fiindcă e steril. I-am zis că nu am nici o pretenţie atâta timp cât nu o să mă doară. Cum între timp îi achitasem un avans de 1.400 lei, m-am oferit să-i plătesc şi diferenţa de 460 lei. A zis însă să nu-i mai dau, că ea toată noaptea n-a dormit, a vorbit cu colegele ei să vadă ce-i de făcut, că nu i s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva”, relatează pacienta.

Paula Caziuc precizează că pentru banii pe care i-a încasat, cei 1.400 lei, Mirela Secrieru nu i-a eliberat nici o chitanţă, însă s-a oferit să-i pună gratis un implant dacă acul rămas în rădăcină va conduce în final la pierderea dintelui.

 

Cazul este anchetat de Colegiul Judeţean al Medicilor

Pacienta cere daune materiale deoarece dintele a devenit deja dureros, în ciuda asigurărilor date de medicul care a tratat-o. Paula Caziuc este de părere că reducerea de 460 lei şi promisiunile doctoriţei de a-i pune pe viitor un implant nu compensează suferinţa fizică şi psihică, iar fiindcă durerile nu au dispărut, ba chiar s-au agravat vrea să consulte şi un alt dentist, ale cărui servicii să le suporte Mirela Secrieru. Femeia spune că din cauza timpului scurt pe care îl mai are de petrecut în România va trebui să apeleze la un medic din Italia, ceea ce nu s-ar fi întâmplat dacă i s-ar fi tratat corect dantura la Suceava. „Eu nu-mi permit să plătesc de două ori pentru aceeaşi lucrare. Iar cu durerile astea nu pot să stau că-mi ies din minţi. Vineri trebuie să plec pentru că lucrez cu contract în Italia, dar când mă întorc îi aduc toate chitanţele, iar ea să-mi plătească”, este dorinţa pacientei.

Pentru a fi sigură că-şi va recupera banii cheltuiţi cu intervenţiile din Italia, Paula Caziuc a depus ieri o plângere la Colegiul Judeţean al Medicilor Suceava, care, prin vocea preşedintelui Ioan Costea, a anunţat că va studia cazul, iar pe baza concluziilor trase de specialişti va da un verdict. Asta, în cazul în care între timp cele două părţi nu-şi vor rezolva conflictul pe cale amiabilă, a subliniat şeful medicilor dentişti.

Doctoriţa vizată de aceste acuzaţii şi-a luat de luni concediu şi nu a mai putut fi contactată nici la cabinet şi nici telefonic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îl acuză pe medic că i-a rupt un ac în dinte şi i l-a lăsat acolo.
 Vizualizări articol: 6239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Îl acuză pe medic că i-a rupt un ac în dinte şi i l-a lăsat acolo3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dinte pt dinte! trimis de
(23 iul 2014, 12:46:00
In primul rand sa nu uitam ca medicii stomatologi romani sunt printre cei mai buni din Europa. Si asta nu o zic eu, ci pacienti si chiar specialisti de peste hotare. Si drept dovada sta faptul ca stomatologul in cauza, in loc sa reduca totul la tacere, a preferat sa vorbeasca cu pacienta deschis despre asta, ba mai mult, a cerut si parerea si sfatul altor specialisti. Un lucru pe care eu personal il apreciez extrem de mult si o felicit pe doctorita in cauza. In al doilea rand nu stiu daca acul s-a rupt din greseala stomatologului sau pt ca a cedat materialul. Si eu daca dau o graura cu bormasina si se rupe burghiul a cui e vina ? Pe cine sa dau in judecta? Din cate bag de seama "durerea" a aparut brusc dupa ce pacienta a aflat de acul rupt.
Oricum nu stiu daca se poate scoate acul, 99,9% cred ca nu, se va inlocui dintele, lucrarea in Italia vreo 1600-2000 Euro pt implant, dar cu siguranta dna. Paula nu-si va mai pune vreodata dintii in Suceavalaughing) Oricum e interesant de urmarit daca pacienta chiar va folosi despagubirea pt rezolvarea problemei dentare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei