Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2014 - Anul XIX, nr. 164 (5673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şocant!

O minoră ajunsă la Urgenţe cu dureri a avortat spontan în parcarea Spitalului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incident incredibil s-a petrecut ieri dimineaţă în curtea Spitalului Judeţean Suceava. O minoră în vârstă de 16 ani, adusă la „Urgenţele” Spitalului Judeţean cu dureri abdominale, a avortat în parcarea unităţii spitaliceşti, în spatele unei maşini.  Cum s-a putut întâmpla acest lucru? La puţin timp după ce a intrat în spital, fata de 16 ani a anunţat că pleacă la toaletă şi a ieşit afară. Fata a revenit în stare de şoc la urgenţe, după aproximativ cinci minute, moment în care a fost descoperită nenorocirea.

 

Traseul urmat de minoră după ce a ajuns la spital

Tânăra în vârstă de 16 ani, din Şcheia, a venit la spital însoţită de către mama sa. Din ancheta ulterioară a poliţiei s-a stabilit că minora avea o relaţie, din luna decembrie a anului trecut, cu un tânăr în vârstă de 19 ani, din Plopeni-Salcea, cei doi locuind împreună, la domiciliul băiatului. Minora era însărcinată în luna a V-a, iar familia sa ştia acest lucru. 

Doctorul Liviu Cîrlan, medic-şef UPU-SMURD, care era în tura de serviciu la ora producerii incidentului, a relatat:

“Am primit o pacientă în vârstă de 16 ani, gravidă în luna a V-a, adusă la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru dureri abdominale. Fata a fost preluată de un medic urgentist, care ulterior a trimis-o spre triajul pediatrie, unde, până la consult, pacienta a plecat, din declaraţiile ei pentru că avea senzaţia de micţiune. A ieşit afară, moment în care s-a produs un avort, probabil spontan, în curtea spitalului. Pacienta a revenit în triaj, în cel mult 10 minute, cu hemoragie, fiind preluată de un medic ginecolog şi internată în secţia de ginecologie”.

Şeful UPU-SMURD consideră că o astfel de situaţie nu avea cum  să fie prevăzută de personalul medical.

 

Minora ar fi eliminat fătul în timp ce-şi făcea nevoile fiziologice

La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava, care a demarat o anchetă. După o scurtă cercetare la faţa locului fătul a fost ridicat şi dus la morga Spitalului Judeţean, unde medicii legişti urmează să se pronunţe asupra condiţiilor în care s-a produs avortul.

Conform subcomisarului Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava „minora a afirmat că a mers în parcare, după o maşină, şi a eliminat fătul în timp ce-şi făcea nevoile fiziologice, după care, fiind speriată, l-a abandonat. Cu ocazia examinării locului faptei, în imediata apropiere a parcării, pe spaţiul verde, a fost identificat avortonul şi resturile placentei”. 

Poliţia a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Dosarul penal pentru ucidere din culpă vizează cercetarea presupusei fapte, conform procedurilor, fără ca minora să fie pusă sub acuzare, ceea ce probabil că nici nu se va întâmpla. În baza constatărilor medico-legale şi a celorlalte mijloace de probe poliţiştii urmează să stabilească dacă avortul a fost spontan sau minora a încercat să şi-l provoace. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O minoră ajunsă la Urgenţe cu dureri a avortat spontan în parcarea Spitalului Judeţean.
 Vizualizări articol: 5693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
O minoră ajunsă la Urgenţe cu dureri a avortat spontan în parcarea Spitalului Judeţean3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fata a avortat dupa a doua masina din dreapta.. trimis de
(18 iul 2014, 11:19:04
voi chiar aveti probleme grave... fara acest detaliu chiar nu se putea? am deschis fotografia si ma asteptam sa vad si fatul.. la cat va duce capu' . dupa acest detaliu imi dau seama de caracterul persoanei care a scris articolul.. florin paiu...esti penibil.. prietenii tai ce spun despre tine?
2.   Wtf...daca e corecta stirea, trimis de
(18 iul 2014, 17:28:36
Cum sa intocmesti dosar penal pt. ucidere din culpa?! Astia au pus vreodata in viata lor mana pe un Cod Penal? Daca tot se apuca sa faca dosar penal (care de fapt e inceperea urmaririi penale, in rem), Noul Cod Penal are un capitol intitulat "Agresiuni asupra fatului", care incrimineaza intreruperea cursului sarcinii si vatamarea fatului.
In niciun caz nu e vorba de "Ucidere din culpa", infractiune care are un cu totul altfel obiect juridic si se gaseste sub capitolul: "Infractiuni contra vietii". Momentul de la care legea considera o persoana ca fiind in viata este acela al desprinderii totale a fatului de corpul mamei, prin taierea cordonului ombilical, cand produsul conceptiei nu mai este fat, ci nou nascut si este capabil sa sustina viata independent de cea a mamei.
Da, ambele capitole (Agresiuni asupra fatului si Infractiuni contra vietii) se regasesc sub Titlul: "Infractiuni contra persoanei". Dar infractiunile au continuturi foarte diferite. Confuzia politistilor e foarte grava. Nu-i de mirare ca cercetarile dureaza imposibil de mult, iar dosarele se solutioneaza peste ani si ani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei