Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2014 - Anul XIX, nr. 164 (5673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Producţie

120 de tone de fructe de pădure şi 120 de tone de ciuperci, contractate de Direcţia Silvică Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Silvică Suceava va obţine venituri de aproape 250.000 de euro de pe urma valorificării fructelor de pădure şi a ciupercilor. Aşa arată estimările făcute de şeful instituţiei, Sorin Ciobanu, după licitaţiile care au avut loc în aceste zile. Astfel, Direcţia Silvică a contractat o cantitate de 40 de tone de afine la un preţ mediu de 1.800 de euro/tonă şi 80 de tone de zmeură la un preţ mediu de 1.846 de euro/tonă. Cele 120 de tone de fructe de pădure vor fi achiziţionate de trei firme, două româneşti şi una austriacă, selectate prin licitaţie publică. Fructele de pădure vor merge la export în ţări intracomunitare.

„Direcţia Silvică va colecta fructele de pădure şi le va transporta la centrul nostru de la Sadova din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta. Acolo sunt congelate, refrigerate, ambalate şi apoi expediate celor trei firme cu care avem contract. Acestea le livrează pe piaţa intracomunitară”, a spus Sorin Ciobanu. El a adăugat că atât cantităţile de zmeură şi afine contractate, cât şi preţul obţinut sunt similare cu cele de anul trecut.

Şeful silvicultorilor suceveni a mai spus că instituţia pe care o conduce a cesionat tot prin licitaţie publică dreptul de colectare a 120 de tone de ciuperci, hribi, gălbiori şi ghebe, către un număr de 15 firme autohtone.

„Activitatea de colectare a ciupercilor nu implică nici o cheltuială pentru Direcţia Silvică întrucât de această activitate se vor ocupa firmele respective”, a precizat Sorin Ciobanu. Ciupercile vor fi livrate atât în judeţ cât şi în ţară, dar vor merge şi la export în special pe piaţa italiană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 120 de tone de fructe de pădure şi 120 de tone de ciuperci, contractate de Direcţia Silvică Suceava.
 Vizualizări articol: 2517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
120 de tone de fructe de pădure şi 120 de tone de ciuperci, contractate de Direcţia Silvică Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei