Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iul 2014 - Anul XIX, nr. 159 (5668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Inacceptabil

Reprezentanţii unei farmacii din Burdujeni, moaşe comunale pentru câinii vagabonzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii unei farmacii din cartierul sucevean Burdujeni s-au transformat în moaşe comunale pentru câinii vagabonzi. Animalele care sunt hrănite şi îngrijite la parterul unui bloc, în spatele farmaciei, au ajuns să-i exaspereze pe oamenii care locuiesc în apropiere.

Sătui să suporte zgomotele şi mirosurile câinilor maidanezi, oamenii au depus plângeri la mai multe instituţii ale statului şi speră că cineva se va implica pentru a stopa această bătaie de joc la adresa locatarilor.

Octavian Dîrja, unul dintre nemulţumiţi, spune că i-a ajuns cuţitul la os şi că nu poate accepta ca zeci de oameni să fie puşi la zid de câteva persoane care pozează în apărători ai animalelor.

„Pe data de 8 iulie, spre exemplu, împreună cu Asociaţia de locatari am solicitat intervenţia celor de la serviciul de canalizare pentru desfundarea tronsonului înfundat cu dejecţii de la câini, cârpe sau bucăţi de pătură folosite pentru culcuşurile animalelor. Adăpostul de la parterul blocului nostru, din spatele farmaciei, a fost amenajat de o salariată care îi hrăneşte şi îi îngrijeşte, şi astfel se adună zilnic provocând mirosuri insuportabile, dar şi o gălăgie infernală”, a arătat Octavian Dîrja.

 

Plângerea similară din 2012 s-a lăsat cu un avertisment

Nu este pentru prima dată când locatarii din blocul unde funcţionează şi farmacia se plâng de prezenţa numeroasă a câinilor maidanezi. În septembrie 2012, o plângere similară a fost depusă la Direcţia de Sănătate Publică Suceava. La acea vreme, inspectorii DSP Suceava au considerat că un avertisment este suficient pentru a-i determina pe administratorii farmaciei să intre în normalitate.

Se pare că lecţia de acum aproape doi ani nu a fost percepută cum trebuie. „Ne vom deplasa la faţa locului şi dacă sesizările se confirmă vom aplica o amendă. Totuşi, o implicare mai mare ar trebui să existe şi din partea Primăriei Suceava pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Ludovic Abiţei, directorul DSP Suceava.

 

Administratorul farmaciei aruncă întreaga vină pe femeia de serviciu

Doiniţa Cocriş, consilier local al municipiului Suceava, preşedintele fundaţiei Pro Anima şi administratorul farmaciei unde se petrec nemulţumirile semnalate, a aruncat întreaga vină pe una din salariate, o femeie de serviciu, „care dă de mâncare la toţi câinii”.

„Ea mizează pe faptul că eu iubesc animalele şi întinde coarda. I-am spus de mai multe ori să nu mai hrănească animalele, dar nu m-a ascultat. Îi voi spune să ia taxiul şi câinii şi să plece unde ştie”, a declarat Doiniţa Cocriş.

Administratorul farmaciei a menţionat că nu a observat nimic suspect când a mers la Burdujeni cu diferite ocazii şi, ca atare, nu ştia ce se petrece cu adevărat.

Totuşi, Doiniţa Cocriş crede că femeia pe care o plăteşte nu este singura vinovată de ceea ce se întâmplă acolo. „Problema adevărată e că aceste animale nu sunt adunate şi sterilizate. Despre asta trebuie să vorbim dacă vrem să găsim o soluţie de rezolvare realistă”, a concluzionat Doiniţa Cocriş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii unei farmacii din Burdujeni, moaşe comunale pentru câinii vagabonzi.
 Vizualizări articol: 4350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Reprezentanţii unei farmacii din Burdujeni, moaşe comunale pentru câinii vagabonzi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal sa fie doar avertisment.. trimis de
(12 iul 2014, 16:53:15
patroana farmaciei are si functie..cine sa se puna rau cu ea?vine nenea curcanu si de ochii lume arunca un avertisment.
1.1  RE: Normal sa fie doar avertisment.. trimis de
(12 iul 2014, 16:55:16
bulanu de primar a tot spus ca nu.i poate eutanasia ca legea nu.i permite..
legea a fost aprobata..iar el a dat din coate ca trebuiesc stransi si in luma mai dispar toti cainii din oras.. a trecut luna mai .... mai asteptam deacum.. e o problema care pe primar il doare in ☭ ca eu calc in rahat de caine
1.2  RE: Normal sa fie doar avertisment.. trimis de
(14 iul 2014, 06:34:51
Cred ca tipa din poze e chiar cea care plimba jigodiile lui madam cocris fara botnita, cum de altfel chiar legea cere. Evident ca nu cred ca are carte de munca pt asta. In plus, cred ce a zis cineva mai sus ca aceasta cucuoana si-a luat masina asa cum zicea el. Un adevarat iubitor de animale nu umbla cu haina de blana, nu? O fi de caine? Poate ne spune TOVARASA Cocris DOINA, nu Doinita. Chiar, de ce oare se auto alinta TOVARSA, care conform unui sociolog, Botezatu, e fosta secretara de partid PCR. Nashpa DOINO!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei