Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iul 2014 - Anul XIX, nr. 159 (5668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Secolul XXI, Uniunea Europeană

O stradă din centrul Sucevei arată ca o uliţă de la ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre străzile din centrul municipiului Suceava, la doi paşi de monumentele istorice Biserica Mirăuţi şi Biserica Domniţelor, arată ca o uliţă dintr-un cătun uitat de lume. Din asfalt au mai rămas doar urme, iar balastul este spălat după fiecare ploaie mai serioasă şi drumul este acoperit de mocirlă.

Unul dintre locuitorii de pe strada Tudor Stefaneli, Ionuţ Prichici, afirmă că, deşi oamenii din zonă au făcut nenumărate plângeri la primărie, până acum nu a interesat pe nimeni. „Cu maşinile nici nu se mai poate circula”, afirmă el.

Contactat, primarul de Suceava, Ion Lungu, ne-a declarat că deocamdată de la bugetul local nu sunt alocate fonduri pentru asfaltarea acestei străzi. Primarul spune că, din cauza îngustimii, strada Stefaneli nu a putut fi încadrată într-un proiect de asfaltare finanţat cu fonduri europene. „Oamenii de acolo au dreptate, vom avea în atenţie şi această stradă. Acolo trebuie să fie făcute neapărat şi rigole, dar prioritate au străzile care au flux mai mare de circulaţie. Sper să facem un proiect şi pentru această stradă”, a afirmat primarul. Potrivit acestuia, reabilitarea străzii Tudor Stefaneli ar avea nevoie de un buget de 3-5 miliarde de lei vechi.

Întrebat peste câţi ani crede că va putea fi reparată această stradă, răspunsul lui Lungu a fost „nu e vorba de ani, ci de bani”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O stradă din centrul Sucevei arată ca o uliţă de la ţară.
 Vizualizări articol: 3939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O stradă din centrul Sucevei arată ca o uliţă de la ţară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(12 iul 2014, 16:20:26
Toate strazile din Suceava arata ca niste ulite de la tara,dar si aceasta comparatie e prea buna,arata ca dupa bombardament.
1.1  RE: Rusine trimis de
(12 iul 2014, 19:29:23
Cartierul G. Enescu este foarte neglijat. Este cel mai inghesuit cu blocuri insalubre, fara verdeata, trotuar cu placi miscatoare si rigole demolate dupa instalarea tevilor.
Aici, maidanele cu gunoaie se întind în voie, spre dezgustul trecătorilor, chiar şi pe bulevardul George Enescu, care este plin de masini, praf, mizerie, recipiente de plastic batute de vint dintr-o parte in alta a bulevardului….
Câinii mişună prin containere sau dorm încolăciţi sub ferestrele cu grilaj de fier de la parterul blocurilor insalubre. Nimeni nu se mai sinchiseşte de ei. Copiii, pentru ca nu au locuri amenajate, joacă fotbal printre masini.
Primarul face mereu promisiuni, dar concretizarile intirzie sa se arate.

2.   Orasul lui peste prajit trimis de
(12 iul 2014, 19:58:23
In 2016 voi sarbatori cu sampanie terminarea mandatului acestei catastrofe care cica a condus destinele urbei timp de 12 ani.Eu voi fi cel mai fericit om si orasul se va putea dezvolta armonios.Din 280 de strazi cat are orasul s-au asfaltat 36 strazi .In Obcine s-a asfaltat 6% din suprafata strazilor.Programe operationale regionale POR fonduri europene 5 ,6 proiecte.Domnul primar a gasit sollutia referitor la asfaltari.Se cheama carpaceala.Si anul acesta faimoasa firma Florconstruct a trecut le carpaceala.Ea consta in doua faze.Prima este decaparea .Pe ce criterii decapeaza flacaii bucatelele de asfalt e greu de spus.Am observat ca au decapat bucati de asfalt care era perfect,dar poate nu cunosc eu.
3.   Orasul lui peste prajit trimis de
(12 iul 2014, 20:03:46
A doua faza este carpaceala cu asfat urmata de devizul de executie.Ma intreb cum masoara firma suprafata asfaltata si cum face devizul.Ar merita verificat un astfel de deviz.Carpaceala s-a efectuat in tot orasul.Dar este o portiune ,de la intersectia Marasesti spre baie in jos care bate recordul.S-a pus petic peste petic peste petic.Daca te uit de sus se observa ca peticirea s-a facut artistic,in sensul ca peticele sunt puse formand un model de tesatura bucovineana,asemanator cu cel de la celebra intrare in Falticeni.
4.   Orasul lui peste prajit trimis de
(12 iul 2014, 20:08:58
Domnul primar s-a invatat sa rezolve problemele ridicate la fileu promitand rezolvarea lor imediata.Ca doar nu-l doare gura.I s-a reprosat ca Suceava nu are cinematograf 3D si tinerii merg sa vizioneze filme la Iasi si Botosani.Imediat a replicat ca se vor deschide imediat doua sali multiplex la Iullius Mall.Din ce imi aduc aminte retin ca in momentul semnarii contractului cei de la Iullius Mall promisesera acest lucru.dar asta era tare demult.Apoi a zis ca centrul cultural(fostul cinema Modern)nu are prevazut in proiect cinema 3D,dar ca nici nu prea are bani sa termine lucrarea(la catedrala imediat sare la cap cu cate un milion ).
5.   Orasul lui peste prajit trimis de
(12 iul 2014, 20:17:54
Voi prezenta in continuare PROMISIUNI ELECTORALE ale domnului Lungu.Sa-mi spuna colegii mei de forum daca a facut macar un mm din ce a promis.
*2012 Locuitorii cartierului Zamca vor putea ajunge în Centru, sau chiar la Cetatea de Scaun a Sucevei, în doar câteva minute şi fără pic de efort, folosind telegondola care va pune în valoare cele două monumente istorice definitorii pentru oraş – Cetatea Suceava şi Mănăstirea Zamca.Primarul Sucevei, Ion Lungu i-a asigurat pe locuitorii cartierului că proiectul de telegondolă nu este deloc o poveste, ci va fi realizat şi va avea ca punct de pornire chiar Mănăstirea Zamca.
*2012 "Un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, care îşi propune îndiguirea malurilor râului Suceava pe o distanţă de zece kilometri, stabilizarea celor două poduri, de la Iţcani şi de la Burdujeni, dar şi amenajarea unor zone de agrement pe marginea apei a fost prezentat de primarul Sucevei, Ion Lungu."

6.   Orasul lui peste prajit trimis de
(12 iul 2014, 20:19:39
ALTE PROMISIUNI ELECTORALE ale domnului Lungu.Sa-mi spuna colegii mei de forum daca a facut macar un mm din ce a promis.
*2011 Primăria municipiului Suceava face primul pas pentru realizarea unei zone de agrement situată în spatele Uzinei Electrice acolo unde a primit prin transfer gratuit de la Regia de Protocol 3 hectare de teren şi două iazuri.Consiliul Local va aproba indicatorii tehnici economici şi studiul de fezabilizate al investiţiei care este estimată la 10 milioane de lei. Zona de agrement va cuprinde mai multe obiective printre care un teren de minigolf, trei de tenis şi locuri de joacă pentru copii. „Acolo vor fi mai multe obiective, în număr de opt. În primul rând reabilitarea lacului, crearea unui ponton, pavilion de muzică, poduri, podeţe, dotări cu bărci şi hidrobiciclete, de asemenea un spaţiu administrativ cu închiriere de material sportiv, cabinet medical, grupuri sanitare, o cafenea, amenajare de alei, bănci, fântâni arteziene, spaţii verzi, drumuri noi şi trotuare, patru terenuri de sport din care un teren de minigolf şi trei terenuri de tenis, iluminat stradal şi decorativ şi nu în ultimul rând locuri de joacă pe 1000 de metri pătraţi”, a explicat primarul Ion Lungu. Pentru realizarea zonei de agrement Ion Lungu speră să atragă fonduri europene prin Ministerul Dezvoltării. Pentru început municipalitatea a alocat prin bugetul pe acest an suma de un miliard de lei vechi.

7.   Aleluia! trimis de
(12 iul 2014, 20:27:54
Omule, nu te mai lega de Suca de Bucovina, ca nu-l mai schimbi. Cauta-ti fericirea in alta parte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei