Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iul 2014 - Anul XIX, nr. 159 (5668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anevoios

Un şofer beat care a omorât o fată de 11 ani, trimis în judecată după o anchetă tărăgănată de patru ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident mortal produs în aprilie 2010, o adevărată tragedie care a dus la moartea violentă a unei fetiţe în vârstă de 11 ani, se va judeca în instanţă abia din toamna acestui an, rechizitoriul de trimitere în judecată a şoferului implicat fiind finalizat abia luna trecută, după o anchetă care a avut un drum extrem de anevoios. A fost nevoie ca dosarul să ajungă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, pentru ca, în cele din urmă, şoferul să fie trimis în judecată pentru comiterea a două infracţiuni: ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Moartea cumplită a fetei de 11 ani

Pe 17 aprilie 2010, în jurul orei 21.00, la intrarea în Gura Humorului dinspre Suceava, un autoturism Fiat Coupe înmatriculat în Bulgaria lovea extrem de violent o fetiţă în vârstă de 11 ani, Elena Baroniţa Suciu, care locuia în apropiere. Minora a fost aruncată în aer câţiva metri, după care a căzut pe capota maşinii, suferind un al doilea şoc teribil. Fata nu a avut şanse de scăpare, suferind fractură de bazin şi o hemoragie internă masivă, iar decesul a survenit instantaneu.

Şoferul, Adrian Nimiţan, atunci în vârstă de 25 de ani, domiciliat în municipiul Suceava, a refuzat să sufle în aparatul etilotest al poliţiştilor de la Biroul Rutier Gura Humorului. Abia la spital i s-au recoltat probe biologice, rezultând o concentraţie de aproximativ 0,95 g/l alcool în sânge.

Accidentul s-a produs în imediata apropiere a unei treceri de pietoni, iar de aici a început un lung război al expertizelor de specialitate, pentru a se stabili unde a avut loc exact impactul şi mai ales cu ce viteză rula şoferul teribilist în localitate.

 

Lungul parcurs al dosarului, cu expertize şi contraexpertize

O bună bucată de vreme dosarul a fost blocat pentru că poliţia nu a avut bani să plătească la timp expertizele şi contraexpertizele solicitate. Se întâmpla în 2010 şi în 2011, problema fiind semnalată la vremea respectivă în două rânduri de Monitorul de Suceava. În 2012, dosarul penal a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Au urmat noi administrări de probe şi audieri, o anchetă parţial reluată.

Abia în iunie 2014, dosarul a fost finalizat, iar Judecătoria Gura Humorului a primit, spre judecare, cauza care îl priveşte pe Adrian Nimiţan.

 

Concluzie procurori: Fetiţa, lovită cu 78-79 de km/h lângă trecerea de pietoni

Procurorii au stabilit, în mare parte în baza anchetei poliţiştilor rutieri de la Gura Humorului, că şoferul se deplasa pe banda a II-a de mers, pe sensul de deplasare Suceava-Gura Humorului, pe bulevardul Bucovina de pe raza oraşului Gura Humorului, iar cu 32 de metri înainte de trecerea de pietoni minora care locuia în zonă s-a angajat în traversare, în fugă şi fără a se asigura.

„Inculpatul a încercat să evite accidentarea minorei prin frânarea autoturismului, însă din cauza depăşirii vitezei legale de 50 km/h nu a reuşit”, rezultă din ancheta procurorilor. În urma expertizelor efectuate s-a stabilit că şoferul rula în momentul impactului cu circa 78-79 de kilometri la oră, viteză stabilită în urma măsurării urmelor de frânare de la faţa locului. Aşadar, şoferul a fost trimis în judecată pentru că circula cu viteză mult peste limita legală în localitate, cauză din care nu a putut evita impactul. La această culpă se adaugă şi circumstanţa agravantă a stării de ebrietate.

Trebuie spus că membrii familiei Suciu şi vecinii din zonă care s-au declarat martori oculari au susţinut pe tot parcursul anchetei că fetiţa a traversat strada pe trecerea de pietoni, aşa cum făcea de fiecare dată, pentru a ajunge la un magazin, însă acest aspect este infirmat de anchetă. Oricum, având în vedere cum s-a produs accidentul - şofer beat, viteză ridicată în localitate şi în apropierea imediată a unei treceri de pietoni - culpa inculpatului a rezultat ca fiind evidentă, astfel că s-a ajuns, e drept foarte greu, la soluţia trimiterii în judecată.

Dosarul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se află în momentul de faţă în faza de cameră preliminară, un judecător de drepturi şi libertăţi urmând a decide dacă poate fi începută faza de judecată.

Până la o soluţie definitivă, inculpatul continuă să se bucure de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer beat care a omorât o fată de 11 ani, trimis în judecată după o anchetă tărăgănată de patru ani.
 Vizualizări articol: 3315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un şofer beat care a omorât o fată de 11 ani, trimis în judecată după o anchetă tărăgănată de patru ani5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(13 iul 2014, 12:08:05
Daca esti pe banda a doua este imposibil sa nu vezi persoana care traverseaza, chiar si in fuga.
In cazul nostru singura explicatie logica ar fi o viteza de peste 100 Km/h.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei