Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iul 2014 - Anul XIX, nr. 159 (5668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect POSDRU

Universitatea din Suceava vrea să-şi adapteze programele de studii la cerinţele pieţei muncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că deseori diplomele din facultate nu-şi găsesc corespondent pe piaţa locală a forţei de muncă, cadre ale Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vor să elaboreze o serie de propuneri în vederea corelării mai multor programe de studii din cadrul instituţiei cu cerinţele şi nevoile pieţei muncii.

Vizate sunt programe de studii (licenţă şi masterat) din cadrul Departamentului de Ştiinţe Umane şi Social-Politice, de la Facultatea de Istorie şi Geografie, redefinirea acestora urmând să aibă loc printr-un proiect POSDRU a cărui lansare a avut loc vineri, la USV.

Potrivit managerului de proiect, universitarul George Neamţu, „între universităţi şi piaţa muncii aproape că există o prăpastie. Încercăm să construim punţi între aceste două elemente fundamentale”.

Acesta a mai menţionat că proiectul „Dezvoltarea programelor de studii universitare şi extinderea oportunităţilor de învăţare pentru studenţi şi piaţa muncii” are o valoare de aproape de 500.000 de euro, este implementat de USV în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă” Iaşi.

Pentru a nu îngroşa rândul absolvenţilor care din băncile facultăţilor intră direct în rândul şomerilor, proiectul accesat de universitate vrea să consolideze capacitatea celor trei universităţi de a furniza calificări relevante pentru studenţi în vederea creşterii şanselor de angajare a acestora.

„Scopul proiectului vizează dezvoltarea, adaptarea şi redefinirea a 11 programe de studii în concordanţă cu CNCIS (Cadrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior) şi nevoile şi aşteptările pieţei muncii. Ne propunem crearea unui corp de profesori care să realizeze analize şi actualizări ale programelor de studii”, au mai spus iniţiatorii proiectului.

În cadrul proiectului vor fi întreprinse analize şi studii la universităţile din cele trei regiuni de dezvoltare pentru a putea creşte relevanţa programelor lor de studiu (analize privind programele de studiu, piaţa muncii, angajatorii, aspecte critice din pregătirea studenţilor, motivaţia studenţilor, absorbţia lor pe piaţa muncii etc.).

 

25 de burse pentru studenţi

Beneficiari ai proiectului vor fi 724 de persoane, dintre care circa 180 de studenţi ai USV, persoane implicate în dezvoltarea programelor de studii universitare şi în dezvoltarea şi managementul calificărilor la nivel de universitate/facultate.

Totodată, în anul universitar 2014-2015, Universitatea din Suceava va acorda 25 de burse studenţilor implicaţi în proiect, cuantumul acestora fiind de 200 de lei/lună, pentru o perioadă de zece luni. 

„Studenţii şi profesorii din grupul ţintă se vor implica în realizarea unor propuneri, a unui pachet de măsuri directe şi indirecte pentru îmbunătăţirea programelor de studiu şi pentru creşterea competenţelor absolvenţilor în conformitate cu nevoile angajatorilor”, a mai menţionat George Neamţu.

Proiectul se va desfăşura pe o perioada de 18 luni, până în noiembrie 2015. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava vrea să-şi adapteze programele de studii la cerinţele pieţei muncii.
 Vizualizări articol: 2161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Universitatea din Suceava vrea să-şi adapteze programele de studii la cerinţele pieţei muncii4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei