Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2014 - Anul XIX, nr. 153 (5662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După consilierea psihologică

Surorile din Vama, de 13 şi 8 ani, fugite de-acasă după o ceartă cu mama, au revenit în familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele două surori din Vama, de 13 şi 8 ani, care au fugit de-acasă, săptămâna trecută, după o ceartă cu mama, au revenit în familia naturală. Minorele au fost consiliate psihologic, în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava, unde au fost internate câteva zile. Fata de 13 ani şi-a exprimat dorinţa de a fi dusă acasă, la Vama.

Elena Solomon, mama copilelor, care mai are în întreţinere o fată în vârstă de 17 ani şi un băieţel în vârstă de 3 ani,era sub influenţa băuturilor alcoolice atunci când şi-a apostrofat fata în vârstă de 13 ani. Femeia regretă incidentul şi a promis în faţa asistenţilor sociali din cadrul Protecţiei Copilului Suceava şi ai Primăriei Vama, care monitorizează cazul, că nu va mai recurge la băutură, nu se va purta urât cu copiii, pentru că nu vrea să-i piardă, să fie crescuţi de stat.

Părinţii copiilor trăiesc în concubinaj de cel puţin 15 ani. Doar unul dintre copii, fata în vârstă de 13 ani, este recunoscută de concubin în acte. Dispariţia celor două minore a fost anunţată prin serviciul 112, săptămâna trecută, chiar de mama acestora. Din fericire, asistentul maternal la care, până în 2012, a stat fata în vârstă de 13 ani, a anunţat poliţia că surorile au ajuns la el, în Dolhasca, după o noapte de căutări. Fata a fugit la cel în care avea încredere, luând-o cu ea şi pe surioara mai mică.

 

La un pas să-şi piardă copiii

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că ar trebui să fie o lecţie pentru mamă, „mai ales că fata în vârstă de 13 ani a fost reintegrată în familie în anul 2012, cu sprijinul Fundaţiei Hope and Homes for Children (HHC) România, care a ajutat atunci familia cu materiale de construcţii şi îmbrăcăminte.

Fata a stat o perioadă la un asistent maternal din Dolhasca, persoană care nu mai lucrează acum în cadrul Protecţiei Copilului Suceava. Reintegrarea în familie a fetei mai mari s-a făcut prin hotărâre judecătorească”.

În 2012, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Serviciul de evaluare a copilului aflat în situaţie de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, au solicitat sprijinul Primăriei Vama, în vederea efectuării unei anchete sociale acasă la Elena Solomon, cu scopul de a găsi cele mai bune soluţii pentru minorii condamnaţi la sărăcie.„Noi ne dorim să fie cât mai puţini copii instituţionalizaţi, de ceea încercăm să-i responsabilizăm pe părinţi, să îi ajutăm atunci când întâmpină greutăţi, fie din punct de vedere financiar, fie în relaţia cu copiii”, a completat Nicoleta Daneliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Surorile din Vama, de 13 şi 8 ani, fugite de-acasă după o ceartă cu mama, au revenit în familie.
 Vizualizări articol: 1791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Surorile din Vama, de 13 şi 8 ani, fugite de-acasă după o ceartă cu mama, au revenit în familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei