Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2014 - Anul XIX, nr. 151 (5660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Agresiune

Un tânăr care a ajuns la spital cu leziuni serioase susţine că a fost bătut de şeful de post de la Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 30 de ani susţine că a fost bătut măr de şeful de post al comunei Moldoviţa, medicii legişti care l-au consultat confirmând că acesta are leziuni care s-ar fi putut produce prin lovire cu pumni şi picioare, dar şi cu un „corp contondent de formă alungită”. Totul a plecat de la un scandal dintr-un bar, angajata unităţii refuzând să-i mai dea de băut tânărului în vârstă de 30 de ani. Femeia l-a sunat pe şeful de post care, deşi aflat în timpul liber, a sosit imediat la faţa locului. Abia ulterior a apelat la ajutorul de şef de post, care a venit la bar în uniformă, cu maşina de serviciu.

 

Scenele de coşmar, conform declaraţiei tânărului 

Ştefan Trisciuc, tânărul de 30 de ani, domiciliat în Moldoviţa, a fost internat pe 1 iulie  la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, iar ieri a fost externat, nu înainte de a primi certificatul medico-legal care atestă că prezintă plăgi contuze, hematoame, echimoze şi excoriaţii care necesită 7-9 zile de îngrijiri medicale. Leziunile, scrie în certificatul medico-legal, s-ar fi putut produce prin lovire cu pumni şi picioare şi cu un „corp contondent de formă alungită”.

Agresiunea s-ar fi petrecut în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie. Tânărul se afla în miez de noapte la barul Ana-Silv din Moldoviţa. El recunoaşte că la un moment dat barmaniţa nu a mai vrut să-l servească cu alcool şi i-a cerut să părăsească localul. A refuzat să o facă şi a cerut să i se mai dea un rând de băutură.

„Barmaniţa mi-a zis că îl cheamă pe şeful de post, iar acesta a ajuns imediat la bar, în sat se ştie că localul este al lui. A început să mă lovească şi să îmi sucească mâna, şi m-a scos afară, unde între timp a ajuns şi ajutorul lui de la post, care era în uniformă. M-au urcat în maşină, m-au dus la postul de poliţie, şi acolo a urmat coşmarul. Şeful de post m-a bătut cu bastonul şi cu pumnii şi picioarele până ce nu am ştiut de mine”, este o parte din declaraţia lui Trisciuc.

 

Ambulanţa care s-a întors misterios din drum în miez de noapte

Tânărul spune că a fost dus spre casă tot cu maşina poliţiei şi abandonat în apropiere de locuinţă. În toiul nopţii acesta a sunat la 112, iar o ambulanţă s-a deplasat spre Moldoviţa, însă, în mod ciudat, personalul medical a făcut cale întoarsă, asta după ce s-a intersectat cu maşina de poliţie. Tânărul s-a prezentat a doua zi la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a rămas internat până ieri. Leziunile înşirate pe două pagini în certificatul medico-legal confirmă că acesta are leziuni prin agresiune.

 

Varianta poliţiei, identică până la presupusa agresiune: „Agentul nu a folosit mijloace dure de intervenţie”

A doua zi, pe 1 iulie, reclamaţia de agresiune a ajuns la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. Imediat s-a format o echipă din şeful Secţiei Rurale Vama şi lucrătorii Biroului Control Intern al IPJ, care au efectuat audieri de ambele părţi şi ale martorilor din bar. 

Şeful de post, agentul principal Vasile Solcan, a explicat că a intervenit într-adevăr pentru a calma spiritele în bar deşi era în timpul liber. El susţine că nu a făcut decât să-şi facă datoria şi, conform procedurilor, l-a sesizat imediat şi pe colegul care era de serviciu.

Agentul principal nu a dorit să comenteze direct despre acest caz, însă a transmis un punct de vedere prin Biroul de Presă al IPJ Suceava.

„Şeful de post i-a cerut tânărului care se manifesta agresiv să părăsească localul, însă acesta a refuzat şi a continuat să se manifeste violent. După ce la faţa locului a sosit şi al doilea poliţist, tânărul a fost imobilizat şi dus la sediul Postului de Poliţie Moldoviţa. Agentul acuzat declară că nu a folosit mijloace dure de intervenţie”, a menţionat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

 

Abuz sau intervenţie fermă

Referitor la întoarcerea ambulanţei din drum, ofiţerul spune că episodul a existat şi a fost unul firesc, în condiţiile în care solicitantul nu a fost de găsit în locul pe care l-a indicat.

„Conducerea IPJ Suceava tratează aceste cazuri cu maximă responsabilitate şi a înaintat dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pentru verificările de natură penală”, a mai spus subcomisarul.

De precizat că şeful de post nu apare în acte ca administrator la respectivul bar, însă, după cum a confirmat şi subcomisarul Epureanu, localul este într-adevăr al unei rude a poliţistului.  

Problema esenţială care se pune şi în acest caz este până unde poate merge o intervenţie în forţă a poliţiei. Poliţiştii spun că astfel de intervenţii nu pot fi puse întotdeauna în practică fără folosirea forţei, astfel că pragul dintre abuz şi intervenţie fermă este adesea greu de sesizat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr care a ajuns la spital cu leziuni serioase susţine că a fost bătut de şeful de post de la Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 5662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Un tânăr care a ajuns la spital cu leziuni serioase susţine că a fost bătut de şeful de post de la Moldoviţa5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
( 3 iul 2014, 15:42:41
Nu e prima data cand banditul ala de sef de post practica astfel de proceduri , a mai batul el pe unul ce sofa baut. Trebuia sa aplice legea si nu sa-l loveasca cu pumnii si picioarele etc. Mai flacau , daca citesti articolul , da-mi adresa ta si iti vin in ajutor , sa facem ceva cu acel bandit si sa-l dam pe mana legii . Impreuna reusim , chemam corpul de control al ministrului de interne si iti garantez ca il trimitem la "mare" in uniforma si cand o sa vina , o sa-l vezi in chiloti , fara uniforma . Astia nu au ce cauta in sistem , la oi , cioban si ii dau si loc de munca la oi , am o ruda care cauta de mai multa vreme un cioban . Da-mi adresa
2.   Invatatura trimis de
( 3 iul 2014, 19:54:56
Domnule sef de post de ce ai lovit betivul cu pumnii si picioarele ? Trebuia inecat cu prosopul si cu bauturi spirtoase
2.1  RE: Invatatura trimis de
( 3 iul 2014, 21:06:11
Ce de invataturi satanice proferezi mey anonyamalususule.
3.   Gloanțe trimis de
( 3 iul 2014, 21:26:13
un cartus costa 50 de cenți.nici 20 de euro nu ar fi mult pentru a elimina un porc ce poarta uniforma statului, si crede ca Romania este ferma lui.....
4.   Comentariu trimis de
( 3 iul 2014, 22:08:04
Felicitari politistului ptr.ca/si face datoria.puneti/va oricare in situatia acestuia , de a discuta cu un individ beat si pus pe harta si vedeti ca/m ce/ar iesi. normal ca individul care a fost pus la punct si dat afara din bar ca un pisic cacacios ..... vrea sa se razbune , probabil a mai dat si cu capul in gard sa aiba urme de violenta .sigur se gaseste gardul spart cu capul de acesta .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei