Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2014 - Anul XIX, nr. 151 (5660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În vacanţa de vară

Cursuri de bune maniere, dezvoltare personală şi educaţie financiară organizate pentru elevii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bunele maniere, regulile şi convenţiile sociale sunt lucruri ce trebuie însuşite încă de la cele mai fragede vârste. Părinţii din judeţ care vor ca cei mici să devină adulţi manieraţi, responsabili, încrezători în forţele proprii, cu stimă de sine, cu valori morale şi etice pot să-şi înscrie copiii la o serie de programe educaţionale, unele demarate în premieră în Suceava.

Primul program educaţional este „Şcoala de vară Suceava”, proiect care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani şi care cuprinde două pachete interactive, care se vor desfăşura pe parcursul vacanţei şcolare a elevilor. Primul pachet cuprinde cursuri de etichetă şi bune maniere, cursuri de educaţie  financiară şi de dezvoltare a atenţiei şi puterii de concentrare. Al doilea pachet cuprinde cursuri de dezvoltare personală, dezvoltare motivaţională şi cultură generală.

Cursurile se vor desfăşura săptămânal, în fiecare zi de joi, fiind găzduite de Casa Prieteniei (str. Aleea Ion Grămadă, nr. 1-3). Acestea vor fi susţinute de Adrian Stoleru, trainer şi public speaker, şi de o echipă de traineri calificaţi în domeniul psihologiei şi logopediei.

Costul primului pachet este de 25 de lei/lună, iar al celui de-al doilea este de 29 de lei/lună. Primele cursuri vor avea loc joi, 10 iulie, de la ora 9.00.

Potrivit lui Adrian Stoleru, iniţiatorul acestui proiect, „în luna martie a acestui an am lansat la Suceava, din proprie iniţiativă, proiectul denumit <Şcoala de bune maniere>, unde am susţinut câteva cursuri. Ideea în sine a fost foarte bine primită atât de cadrele didactice, cât şi de părinţii responsabili, deoarece aceştia simţeau într-adevăr lipsa şi totodată nevoia unor programe de ordin educaţional pe piaţa suceveană, bucurându-se că s-a găsit o persoană care să ia atitudine în acest sens. Treptat mi-a venit ideea să concep pentru piaţa suceveană şi alte programe educaţionale mai complexe şi mai ample. Principiile prezentate sunt foarte importante în creşterea şi dezvoltarea noastră continuă ca indivizi”.

Deschiderea oficială a „Şcolii de vară Suceava” va avea loc la sala Dom Polski, pe data de 7 iulie, ora 18.00. Organizatorii le-au pregătit participanţilor câteva surprize - o poveste emoţionantă de educaţie financiară cu titlul „Când voi fi mare, voi fi… bogat”, precum şi un seminar motivaţional având tema „7 secrete pentru a avea succes în viaţă’. Participarea la evenimentul de la Dom Polski este gratuită pentru copii şi pentru părinţii care au copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

 

Program motivaţional pentru copii şi părinţi

Un alt proiect desfăşurat pe durata vacanţei de vară este „Doar împreună suntem motivaţi!”, „program motivaţional unic în România”, după cum afirmă organizatorii, care va cuprinde mai multe teme motivaţionale, fiind destinat atât părinţilor, cât şi copiilor.

„Sunt invitaţi, în primul rând, toţi părinţii responsabili, care manifestă atitudine atât în creşterea şi dezvoltarea lor personală, cât şi a copiilor lor. Pentru început vom susţine un seminar motivaţional gratuit în deschiderea oficială a programului <Şcolii de vară Suceava>, din 7 iulie”, anunţă organizatorii.

Ulterior, seminariile motivaţionale vor fi anunţate prin intermediul canalelor media, urmând să se desfăşoare o dată sau de două ori pe lună.

Cei interesaţi de aceste proiecte pot afla mai multe informaţii la tel. 0740 872 088.

„Totodată, invit atât instituţiile publice, cât şi societăţile comerciale să ne susţină în crearea unei schimbări la nivel de atitudine a societăţii româneşti”, a mai arătat Adrian Stoleru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de bune maniere, dezvoltare personală şi educaţie financiară organizate pentru elevii suceveni.
 Vizualizări articol: 1463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Cursuri de bune maniere, dezvoltare personală şi educaţie financiară organizate pentru elevii suceveni4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Idee buna dar trebuie dusa pana la capat trimis de
( 3 iul 2014, 22:22:16
Acestea sunt idei bune, chiar le dau o bila alba mare, dar are nevoie sa fie un pic mai general. Adica cursuri de bune maniere, inteligenta practica si fanciara, si altele trebuie sa fie si in scoli pana la sfarsitul liceului.

In alte tari acestea sunt impuse ca un curs chiar si la Universitatea. E bine daca ar fi cursuri poate cu note si un test, sa fie luat un pic mai serios. Poate nu poti fi bun in toata domeniile dar toti putem fi mai civilizati! Si trebuie sa fim pentru a trai mai bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei