Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2014 - Anul XIX, nr. 151 (5660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Impas

Reuniune de urgenţă a Consiliului Local Suceava pentru problema câinilor vagabonzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali suceveni sunt invitaţi de primarul de Suceava, Ion Lungu, să participe astăzi la o reuniune de urgenţă pentru a găsi o modalitate legală de a susţine licitaţia din data de 22 iulie a.c., care are ca obiect desemnarea unui operator pentru gestionarea problemei câinilor comunitari. Deoarece caietul de sarcini actual prevede atât activitatea de strângere a animalelor de pe străzi, cât şi eutanasia celor nerevendicate şi neadoptate într-un interval de timp determinat (14 zile), cu referire explicită la HG 1059/ 2013, care cuprinde Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, suspendarea executării hotărârii de guvern duce la suspendarea licitaţiei.

Primarul Lungu a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că animalele fără stăpân de pe străzi au devenit una dintre cele mai mari probleme ale oraşului, iar primăria nu are capacitatea de a gestiona singură această activitate.

„Parcă este un blestem. Este a doua oară când suntem scoşi din priză exact când se părea că ne îndreptăm spre găsirea unei soluţii”, a afirmat Lungu.

Consilierii locali, primarul şi juriştii primăriei trebuie să decidă dacă trebuie să elimine din caietul de sarcini activitatea de eutanasiere sau dacă înlocuirea referirii la HG 1059/2013 cu sintagma „conform legislaţiei în vigoare” ar permite continuarea procedurilor de licitaţie şi adaptarea ulterioară la o decizie definitivă a instanţei.

 

Principalul criteriu de departajare a ofertanţilor va fi tariful de capturare a animalelor

Conform condiţiilor impuse de Consiliul Local Suceava, prinderea câinilor vagabonzi de pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ se va face cu trei echipe, fiecare cu maşină proprie, cu dotări speciale şi cu personal medical autorizat să utilizeze pistolul cu tranchilizante. Principalul criteriu de departajare a ofertelor va fi tariful de prindere a câinilor, pentru trei categorii de câini – de talie mică (până în 10 kg), mijlocie (între 11 şi 20 de kg) şi mare (peste 20 kg). Activitatea de strângere a câinilor fără stăpân pleacă de la un număr estimat de circa 2.000 de animale.

Reamintim că eutanasierea este suspendată, după ce Curtea de Apel București a admis cererea unei fundaţii de protecţie a animalelor şi a dispus suspendarea executării HG 1059/ 2013 până la pronunţarea instanţei de fond în acest caz. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reuniune de urgenţă a Consiliului Local Suceava pentru problema câinilor vagabonzi.
 Vizualizări articol: 1660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Reuniune de urgenţă a Consiliului Local Suceava pentru problema câinilor vagabonzi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haita periculoasa trimis de
( 3 iul 2014, 18:03:14
Ieri am vazut o scena de groaza: o doamna care ducea niste flori la un mormant, a fost incoltita de o haita de caini foarte agresivi din Cimitirul Armenesc de sus. Femeii i s-a facut rau, a fost la un pas de lesin, a strigat continuu dupa ajutor. A plecat din Cimitir plangand, foarte palida, cu tot cu flori si abia se mai tinea pe picioare. Oameni buni, in ce tara traim??? De ce nu se iau masuri? Strangeti-i va rog pe acesti caini agresivi, netratati, nedeparazitati, nevaccinati si INUTILI de pe drumuri!!!!!!!!! Cine vrea caine, sa il tina la curte.
2.   Ne facem ca nu stim trimis de
( 3 iul 2014, 21:14:17
Sa va spun o poveste despre un om, sa-i spunem Iuda.
Iuda are un business de strans, sterikizat si eutanasiat caini vagabonzi pentru care ia multi bani de la primarie. Iuda este un om de afaceri bun, deci stie ca daca strange toti cainii de pe strada, se termina banii primiti de la primarie. Deci nu strange toti cainii. Are grija sa creasca undeva caini care se inmultesc si cand ajung destul de mari ca sa poata trai pe strada, ii imprastie pe strazile orasului. Un oras mereu infestat de caini inseamna un portofel gras pentru Iuda.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei