Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2014 - Anul XIX, nr. 151 (5660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părere

Lungu susţine că Ştefan cel Mare este mai respectat la Chişinău decât la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Cred că noi, cei de la Suceava, trebuie să facem mai mult pentru Ştefan cel Mare. Am fost de mai multe ori la Chişinău şi o spun cu toată sinceritatea că Ştefan cel Mare este mai respectat ca la Suceava”.

Declaraţia îi aparţine primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, şi a fost făcută ieri, 2 iulie, când s-au împlinit 510 ani de la moartea marelui voievod Ştefan cel Mare.

Lungu a fost prezent la Mănăstirea Putna, acolo unde odihneşte Ştefan cel Mare, şi a depus o coroană de flori.

„Mă bucură faptul că am reuşit să promovez un proiect legat de Ştefan cel Mare, şi anume reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, şi ne pregătim să implementăm un altul, care vizează reabilitarea Curţii Domneşti”, a mai spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu susţine că Ştefan cel Mare este mai respectat la Chişinău decât la Suceava.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Lungu susţine că Ştefan cel Mare este mai respectat la Chişinău decât la Suceava3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stefan trimis de
( 3 iul 2014, 11:31:21
Istoria e istorie cu fapte bune ,rele ,obiceiuri,traditii.... Dar pina a face un sfint pus in calendar cu cruce rosie e prea mult. Tinea vrajeala cu zeci de ani in urma dar acum nu mai tine manipularea,minciuna,superstit si alte vrajeli. Peste 50 ani o sa se roage la chipul lui becali facatorul de minuni.
2.   Lungu unde este respectat? trimis de
( 3 iul 2014, 11:55:31
Sunt in fata unui paradox.Stefan cel Mare este mai respectat la Chisinau decat la Suceava.Problema ca Lungu nu este mai respectat nicaieri,dar nici la Suceava.De ce?Pentru ca a adus acest oras in halul in care l-a adus.Un oras murdar,plin de praf si balast(in cei 10 ani a facut praf strazile cu sapaturile,si macar daca ar fi fost cu folos,ati vazut cum a functionat NOUA CANALIZARE la ploaie zilele acestea.Potop in oras nu alta,toate gurile de canalizare au rabufnit.)Un oras fara identitate,fara cinematograf,fara teatru si filarmonica,fata parcuri,fara locuri de agrement si recreere.
3.   Lungu unde este respectat? trimis de
( 3 iul 2014, 12:04:53
Statuia lui Stefan cel mare de la cetate este degradata, urzicile inflorite din jur mai au putin si o acopera, toata mizeria iti lasa un gust amar.......de altfel tot traseul pana la cetate arata oribil,indiferent pe ce parte mergi totul este un dezastru care din pacate persista de ani de zile .Pe statuie cresc copaci,placi de marmura cazute,basorelieful din partea spre cetate lipsa(sau furat) celalalt basorelief sta sa cada si el.Statuia voievodului Petru Musat a fost depozitata la gunoi in loc sa fie adusa i langa Casa inculturii.Turnul Rosu si al lui Lapusneanu in loc sa fie restaurate si redate turismului se degradeaza,dar bani ptr.biserici se dau fara restrictii.Suceava care are parcuri care pot fi numarate pe degetele de la o mana.Primarul a sacrificat fara remuscare parculetul de langa patinoar,ptr un obiectiv ce se putea face langa biserica pe stil vechi,in aceiasi locatie
4.   Lungu unde este respectat? trimis de
( 3 iul 2014, 12:08:38
Cat despre promisiunile electorale fantasmagonice ale primarului suntem de mult satui.
ARTICOL 2013."Proiectul de reabilitare a Curţii Domneşti din Suceava, conceput de autorităţile locale împreună cu firma spaniolă Arena, a fost avizat de către Ministerul Culturii, urmând ca finanţarea să fie asigurată cu fonduri europene, a anunţat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.Studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost conceput gratuit de firma spaniolă Arena, iar lucrările vor costa aproximativ 17 milioane de euro."
Numai promisiuni neonorate si vorbe aruncate-n vant.
4.1  RE: Lungu unde este respectat? trimis de
( 3 iul 2014, 18:52:55
Primitivii si ignorantii zilei nu sant "dacat" niste smenari nenorociti.Cum arata statuia " lu Stefan" bey smenarilor inculti si tradatori de tara care va tot fofilati la viata usoara s i buna pe spinarea susevei ?
5.   Telegondola buclucasa trimis de
( 3 iul 2014, 19:31:36
Lungu si Flutur inaugureaza telegondola dintre Zamca si cetate facuta cu banii obtinuti de Udrea dupa ce si-a vandut o poseta Ginza Tanaka.Se blocheaza telegondola si incep sa strige:
- Ajutor(primul)- Ajutor(al doilea)La un moment dat, Lungu zice :
-Gheorghe, hai sa strigam amandoi impreuna!- Hai
Apoi striga amandoi:- Impreuna, impreuna…!
Gheorghe, de ce tii un ceas in gura?Sa-mi miroasa gura a tic –tac.
Cei doi stau in telegondola
Care crezi tu ca e mai departe: luna sau Londra?
Ce intrebare comica, vezi tu Londra de aici?
Ajung cei doi la cetate si vad statuia lui Stefan.Uite Gheorghe pe Stefan.Taci ca zice ceva:
- Oştenii mei, luptaţi până la unu...că la două avem bilete la meci!
Uite Gheorghe si calul.Taci ca zice calul ceva:
Punctul de vedere al apriorismului kantian privit dintr-o perspectiva globalizanta induce o stare de neimplinire a eu-ului pus in fata experientei ireversibile a dogmatismului aprioric.
Celor doi,sa le pice fata de uimire. Noroc ca vine Stefan cel Mare si ii lamureste:
-Stati, mai, linistiti, ca nu-i pe bune! Daca va uitati mai bine o sa vedeti ca triseaza ca citeste din cartea aia de pe jos …

6.   Stefan trimis de
( 3 iul 2014, 21:32:51
lungu *cu litere mici* nici macar nu ar trebui sa pomeneasca numele lui Stefan Cel Mare .Nu se compara ce a facut stefan cu ce a desfacut lungu pentru Suceava
6.1  RE: Stefan trimis de
( 3 iul 2014, 21:50:15
I-mi cer scuze. Am scris Stefan cu litere mici.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei