Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2014 - Anul XIX, nr. 146 (5655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Zilele Sucevei

Mii de suceveni au cântat împreună cu Smiley şi trupa Maxim, la Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zilele Sucevei s-au încheiat miercuri, târziu în noapte, cu superconcerte susţinute de Smiley şi trupa Maxim, urmate de un foc de artificii, în parcarea de la Iulius Mall Suceava. Programul distracţiei a început mult mai devreme, în jurul orei 18:00, când afară ploua puternic şi în faţa scenei se aflau doar câteva zeci de tineri curajoşi. Folkistul Walter Ghicolescu le-a cântat sucevenilor câteva piese de suflet, după care Trupa 9 din Suceava i-a mai încălzit pe tinerii dornici de distracţie, cu piese precum „Trăiască berea”, „Ploaia care va cădea” sau „Moldovenii s-au născut”. Pe la ora 20:30 ploaia s-a oprit, iar sucevenii care până atunci erau pe la terase sau nu îndrăzneau să iasă din casă din cauza vremii au venit la întâlnirea cu Maxim şi Smiley.

 

Întâlnire „la maxim” cu fanii suceveni

În ţipetele fanelor şi aplauze îndelungi au urcat pe scenă cei patru componenţi aitrupei bucureşteane Maxim, cunoscută pentru piesa „Săruturi criminale”. În jumătate de oră de concert, tinerii au creat o atmosferă dinamică, entuziasmul lor şi frenezia adolescentelor făcând echipă bună. Chemate de artişti mai aproape de scenă, pentru a se saluta, pentru a-şi da mâna, fanele au ridicat braţele şi au cântat „la maxim” piesele, împreună cu tinerii solişti. La ieşirea de pe scenă, fetele i-au aşteptat pe băieţii de la Maxim pentru a primi autografe şi pentru a face fotografii.

Maxim a fost urmată pe scenă de Teodora Donţu, o tânără speranţă a muzicii uşoare, care a interpretat două piese, acompaniată de aplauzele tinerilor care o susţineau din public.

 

Punctul maxim al petrecerii, Smiley

Punctul maxim al petrecerii a fost atunci când pe scena amenajată în parcarea Iulius Mall a urcat Smiley, însoţit de trupa sa de instrumentişti şi backing vocals.

Îndrăgitul interpret, cunoscut nu doar prin melodiile sale, pe care le-a dăruit cu generozitate sucevenilor, ci şi prin apariţiile sale TV, ca actor, dar şi în calitate de prezentator al unor emisiuni îndrăgite, precum „Românii au talent”, a fost aplaudat îndelung de fanii, mai ales de fanele din Suceava.

„Am venit să ne distrăm împreună”, a spus artistul, iar publicul a fost de partea distracţiei. Nu au lipsit piese de pe albumul „Acasă”, despre care artistul a spus că „nu este un simplu album, ci povești muzicale, care stârnesc trăiri nenumărate, de la bucurie pură, la senzația de libertate, până la nostalgie sau dor”. „Vreau să cânt, să visez și să râd, să nu uit să mă joc câteodată. Și-atunci când în lume voi pleca, să nu uit să mă-ntorc acasă” au fost versuri care au răsunat de pe buzele a mii de suceveni.

Dorinţa artistului, ca atunci când publicul îi ascultă piesele să simtă emoţia, mesajul textului, „în trăiri și semnificații”, i-a fost îndeplinită. Nu a fost tânăr aflat miercuri seară la concert care să nu fi fredonat măcar o piesă („În lipsa mea”, „Cai verzi pe pereţi”, „Cu fuiorul”, „Am bani de dat”, „Preocupat cu gura ta”, „Nemuritori”, „Plec pe Marte”, „Oficial îmi merge bine”).

 

Primarul Chişinăului a salutat publicul sucevean

Zilele Sucevei au fost declarate închise de primarul Sucevei, Ion Lungu, cu jumătate de oră înainte de miezul nopţii, când începuse din nou să plouă. Moderatorul serii, Cornel Grosar, a îndemnat publicul să cânte tradiţionalul „La mulţi ani!”.

Primarul Lungu a urcat pe scenă, împreună cu primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, care a fost prezent la o parte din concertul lui Smiley. Dacă primarul Lungu le-a mulţumit sucevenilor pentru participarea în număr mare la programul Zilelor Sucevei, în ciuda vremii capricioase, primarul Chişinăului a încercat să pornească un dialog cu publicul, adresându-i câteva întrebări: „Cum vă merge?”, „Vă merge bine?”, „Vă merge rău?”, la care răspunsurile au fost incerte, chiar derutante pentru cel care le-a adresat. „Sunt onorat să fiu aici, în faţa dumneavoastră, cu o întârziere de vreo şase ani, pentru că primarul Lungu m-a tot invitat, dar nu am reuşit până acum să ajung în Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare. (...) Voi aveţi o şansă uriaşă, pentru că sunteţi în Uniunea Europeană. Şi Republica Moldova va veni din urmă. Împreună să mergem înainte, poate unite”, a spus Dorin Chirtoacă.

Seara de miercuri s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii, feerie de lumini, care a făcut publicul să uite pentru câteva zeci de minte de ploaie şi să-şi îndrepte privirea spre cer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni au cântat împreună cu Smiley şi trupa Maxim, la Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 2356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mii de suceveni au cântat împreună cu Smiley şi trupa Maxim, la Iulius Mall5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei