Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2014 - Anul XIX, nr. 146 (5655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Magistraţi cumpăraţi ca legătura de morcovi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistraţii români îşi primesc lefurile astronomice şi celelalte avantaje materiale, comparabile cu ale marţienilor, tocmai ca să nu fie coruptibili.

Când s-a făcut raţionamentul acesta, nu s-a luat în considerare lăcomia specifică omului. Nu s-a luat în considerare nici lăcomia specifică acestei bresle. În realitate, cei care împart dreptatea au guri cât cupa excavatorului. Nu se satură niciodată. Cu cât au mai mult, cu atât îşi doresc mai mult.   

Ultimele arestări din rândurile magistraţilor – în care, spre mândria noastră, Suceava contribuie onorabil cu o legătură proaspătă de judecători şi procurori – dovedeşte nu numai cât de coruptă este justiţia din România. Mai grav, se vede că aici avem de-a face cu nişte adevăraţi găinari. Cu oameni care se bucură când primesc nişte fleacuri, orice tip de fleacuri: un bilet de avion pentru vacanţă în Străinezia, o găină dolofană, o căldare plină cu ouă proaspete, un parfum franţuz ori o geantă Vuitton, care mai mult ca sigur că e şi falsă, dar mulţi văd, puţini cunosc.

Orice mocăciune e binevenită şi poate fi folosită ca tarif pentru a măslui procesele din instanţă. Poţi să le măreşti salariile de să nu încapă în geanta falsă Vuitton sau în valiza contrafăcută Samsonite, că ei tot nu se satură. Tot vor da fericiţi din coadă când primesc o raţă leşească, un bulan de scroafă şi trei perechi de ciorapi de nailon. Dacă primesc nişte răcituri de cocoş pentru a da o neîncepere a urmăririi penale, zic şi pentru alea mersi, chiar dacă în urma lor rămâne o dâră groasă de usturoi.

Vorbim adesea de clanurile de infractori romi, care terfelesc imaginea întregii ţări. Cred că mult mai nefaste pentru ţara noastră sunt clanurile de magistraţi şi de avocaţi. Ele sunt construite pe modelul familiilor mafiote, că nu de pomană judecători, procurori şi avocaţi se cunună ca nişte apucaţi unul pe altul sau îşi botează plozii în apa lor murdară.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magistraţi cumpăraţi ca legătura de morcovi.
 Vizualizări articol: 1637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Magistraţi cumpăraţi ca legătura de morcovi5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei