Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2014 - Anul XIX, nr. 146 (5655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prejudiciu mare

Gaşca de minori infractori de la Şcheia a furat acumulatorii auto de pe 12 maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de minori în vârstă de 13 şi 14 ani, din Şcheia, care au comis mai multe furturi în ultima perioadă de timp, a sustras 12 acumulatori auto de pe utilajele care se aflau în incinta unei societăţi, o parte a bunurilor sustrase fiind recuperată de poliţişti din apropierea unui centru de colectare a fierului vechi, unde urmau să fie vândute. Poliţia a intrat pe fir miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.50, când a fost sesizată că o femeie, însoţită de doi copii, se deplasează cu o căruţă spre un centru de colectare din cartierul Burdujeni, unde intenţionează să vândă mai mulţi acumulatori auto.

Agenţii Postului comunal Şcheia, cu sprijinul unei patrule auto din cadrul Secţiei Burdujeni, s-au deplasat în zonă şi au găsit atelajul hipo pe un drum din zona digului râului Suceava. În apropierea căruţei au fost găsiţi şapte acumulatori auto, bunuri care, a rezultat din anchetă, au fost abandonate în grabă de persoanele din atelajul hipo.

Din ancheta poliţiei rezultă că acumulatorii găsiţi au fost sustraşi cu o zi înainte, pe 24 iunie, de la utilajele parcate pe un teren ce aparţine societăţii Matadotti SRL, aflat în apropiere de poligonul Jandarmeriei de la Mihoveni. Administratorul societăţii comerciale le-a declarat anchetatorilor că de pe proprietatea sa au fost sustraşi 12 acumulatori auto şi mai multe scule mecanice, prejudiciul fiind de circa 8.000 de lei.

Poliţia a identificat ca autori ai furtului patru minori de etnie romă din Şcheia. Unul are 14 ani, iar ceilalţi 13 ani, vârste care le permit să fenteze legea, deoarece nu au răspundere penală. Aceşti minori sunt deja vechi cunoştinte ale poliţiştilor, fiind suspecţi în comiterea a zeci de furturi. De la furt la furt, minorii au început să devină din ce în ce mai periculoşi, producând prejudicii importante şi, în ciuda vârstelor foarte fragede, având tendinţa de a fi violenţi.

 

Lege nouă: Centrele de colectare nu mai au voie să cumpere orice de la persoanele fizice 

Poliţiştii au ţinut să atragă atenţia celor care deţin centre de colectare cu privire la modificările aduse de Legea 38/2014, care completează OUG 31/2011, privind interzicerea achiziţionării de la persoanele fizice a metalelor feroase şi neferoase.

Potrivit articolului 1 din această lege se interzice achiziţionarea de la persoanele fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, utilizate în activitatea feroviară, rutieră, aeriană, maritimă şi fluvială, de transport cu metroul, de transport public şi electric de suprafaţă, de irigaţii şi desecări, în infrastructura pentru furnizarea utilităţilor de energie electrică, apă-canal, gaze şi termoficare, în distribuţia şi transportul gazelor naturale, capacelor de canal, cabluri de semnalizare şi telecomunicaţii, parazăpezi etc.

Practic, prin noile prevederi legale, poliţiştii vor avea o pârghie importantă în prevenirea furturilor de componente de acest gen, sustrase de cei care le vindeau ulterior pe sume modice la centrele de colectare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gaşca de minori infractori de la Şcheia a furat acumulatorii auto de pe 12 maşini.
 Vizualizări articol: 2403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gaşca de minori infractori de la Şcheia a furat acumulatorii auto de pe 12 maşini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei