Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2014 - Anul XIX, nr. 143 (5652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control ISCTR

Trei amenzi de 9.000 de lei, pentru nereguli grave la un camion lovit de un tren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident la trecerea la nivel cu calea ferată, produs vinerea trecută la Todireşti, când un camion a fost acroşat de un tren Regio, a dus la descoperirea unor nereguli grave în ceea ce priveşte conducătorul auto şi firma transportatoare pentru care lucra. Inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava au aplicat trei amenzi, în cuantum de 9.000 de lei, una pe numele şoferului şi două pentru firma care deţine vehiculul de transport marfă.

 

Lipsa diagramelor tahograf şi şofer care nu figura în baza de date a ARR

Accidentul s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 20.40, pe DJ 178A, în afara comunei Todireşti.

Conform anchetei poliţiştilor rutieri, Marcel Pleşca, în vârstă de 28 de ani, din comuna Grămeşti, aflat la volanul ansamblului format din camion şi remorcă ce aparţine firmei GTM Marginea, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată, simplă, fără bariere, şi nu a observat apropierea trenului Regio care circula pe direcţia Suceava-Cacica. Locomotiva a acroşat camionul, care a fost proiectat în afara drumului. Din fericire consecinţele nu au fost foarte grave. În urma impactului, a rezultat avarierea autovehiculului, a locomotivei, precum şi a unui parapet amplasat în zona de protecţie a căii ferate, fără a se înregistra victime omeneşti.

În paralel cu ancheta poliţiei, care a stabilit cauza accidentului, la faţa locului au ajuns şi inspectorii ISCTR Suceava, cei care au atribuţii pe linia verificării legalităţii transportului de mărfuri sau persoane. S-a constatat că autovehiculul nu utiliza aparat tahograf şi nu era dotat cu diagramă tahograf. Asta înseamnă că nu s-au putut verifica timpii de conducere, odihnă şi repaus, conform OG 37/2007.

Florin Petru Homiuc, inspectorul-şef al ISCTR Suceava, a explicat: „Pentru această neregulă conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 4.000 de lei, o a doua amendă, tot de 4.000 de lei, fiind aplicată firmei, pentru aceeaşi abatere, lipsa diagramelor tahograf. De asemenea, s-a mai aplicat o amendă de 1.000 de lei societăţii, pentru că şoferul aflat pe maşină nu era raportat în baza de date a Autorităţii Rutiere Române”. El a arătat că acestea au fost neregulile care au putut fi stabilite în primă fază, la controlul la faţa locului, însă verificările continuă şi la sediul firmei, existând suspiciuni privind alte aspecte de transport şi legalitate a muncii.

 

Şoferul va fi cercetat penal pentru punerea în pericol a siguranţei feroviare

Şoferul implicat în acest eveniment rutier se va alege şi cu dosar penal. Poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava îl vor cerceta în baza articolului 332 din noul Cod Penal, „Distrugere sau semnalizare falsă”, care pedepseşte punerea în pericol a siguranţei feroviare în urma producerii unui accident din cauza neasigurării la trecerea la nivel cu calea ferată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei amenzi de 9.000 de lei, pentru nereguli grave la un camion lovit de un tren.
 Vizualizări articol: 2084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei amenzi de 9.000 de lei, pentru nereguli grave la un camion lovit de un tren0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei