Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2014 - Anul XIX, nr. 143 (5652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, urmărit penal pentru fals şi înşelăciune

Ginerele preşedintelui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, fiul fostului senator PSD de Suceava Radu Pricop, este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune de procurorii de la Parchetul instanţei supreme, scrie Mediafax.  Pricop este suspectat de fals şi înşelăciune într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în acest dosar a fost începută urmărirea penală cu privire la fapte în 11 aprilie, iar în 26 mai a fost dispusă urmărirea penală şi cu privire la Radu Pricop.

Sursele citate au precizat că, alături de ginerele preşedintelui, în dosar sunt vizate alte 11 persoane.

De asemenea, în dosar este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, potrivit reprezentanţilor PICCJ, care este parte civilă.

Gandul.info scrie că dosarul vizează o afacere cu retrocedări suspecte. În cauză este vorba de o speţă în care s-a cerut retrocedarea unor proprietăţi în numele unei persoane decedate care însă nu era decedată. În plus s-a cerut retrocedarea unei proprietăţi evaluate la 10 milioane de euro, evaluare considerată exagerată. 

Avocatul Radu Pricop şi fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, s-au căsătorit la începutul lunii iunie.

 

Băsescu spune că nu ştie "despre ce e vorba"

Referitor la anunţul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preşedintele Băsescu a declarat, privind începerea urmăririi penale "pe numele Pricopie", ginerele său, că nu ştie despre ce este vorba, "dar, cu certitudine, toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii".

"Ştiu că vă stă ca prioritate şi o întrebare foarte proaspătă, legată de anunţul Parchetului General privind începerea urmăririi penale pe numele Pricopie, ginerele meu. Nu ştiu despre ce e vorba, dar, cu certitudine, toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii", a spus Băsescu, în declaraţia de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, urmărit penal pentru fals şi înşelăciune.
 Vizualizări articol: 2079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, urmărit penal pentru fals şi înşelăciune3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei