Google
UnionCars Ford Suceava
 
marţi, 24 iun 2014 - Anul XIX, nr. 143 (5652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,8406 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2942 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava

Aseară

Procurorul-șef Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuță și afaceristul Constantin Babiuc, arestați pentru 30 de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Procurorul-şef Dumitru Dîmbu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi omul de afaceri rădăuţean Constantin Babiuc au fost arestaţi preventiv luni seară, pentru 30 de zile, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul instrumentat de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce aceştia şi-au petrecut noaptea de duminică spre luni în arestul Poliţiei Capitalei, fiind reţinuţi pentru 24 de ore de anchetatori.

În aceleași dosar, au anunțat ieri reprezentanții DNA, s-au formulat acuzaţii penale faţă de alte zece persoane.   

 

Pentru ce infracțiuni au fost arestați cei doi magistrați şi afaceristul Babiuc

Procurorii DNA au transmis ieri printr-un comunicat de presă şi acuzaţiile pentru care au cerut încătuşarea şi încarcerarea celor doi magistraţi şi a afaceristului Babiuc, patronul firmei Nikodemus. Acesta din urmă, arată anchetatorii, a fost ajutat de cei doi magistraţi, dar şi de un alt judecător, să obţină ilegal peste 40 de hectare de teren şi să-şi acopere ulterior urmele măgăriilor făcute.

Judecătorul Bărbuță este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată (două acte materiale), complicitate la luare de mită, trei infracţiuni de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una în formă continuată (69 de acte materiale), şi complicitate la șantaj.

Procurorului Dumitru Dîmbu i s-au pus cătuşe la mâini, fiind acuzat de DNA de trafic de influenţă, complicitate la şantaj, cinci infracţiuni de favorizarea făptuitorului, dintre care una în formă continuată (două acte materiale), şi instigare la compromiterea intereselor justiţiei.

Afaceristul Constantin Babiuc a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei pentru: complicitate la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată (69 de acte materiale); şantaj; dare de mită; cumpărare de influenţă, influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă.

 

69 de hotărâri ilegale date de judecătorul Bărbuță pentru a-l împroprietări pe afaceristul Babiuc cu peste 40 de hectare

Procurorii DNA susţin că infracţiunile pentru care cei doi magistraţi şi afaceristul Babiuc au ajuns după gratii s-au petrecut în două intervale de timp, 2005-2006 şi 2011-2014.

Toată povestea pleacă de la modul în care a dobândit în instanţă patronul firmei Nikodemus peste 40 de hectare de teren în zona Rădăuţi, suprafeţe pe care le-a vândut ulterior unei companii austriece, întreaga afacere fiind estimată la aproximativ 1.000.000 de euro.

Potrivit comunicatului remis de anchetatori, în intervalul 22 martie – 18 octombrie 2005, judecătorul Bogdan Bărbuţă, de la Judecătoria Rădăuţi, a pronunţat nu mai puţin de 69 de hotărâri judecătoreşti, “cu încălcarea dispoziţiilor legale şi atestarea unor fapte neconforme realităţii”, hotărâri prin care afaceristului Constantin Babiuc i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 41,59 de hectare (79 de parcele), pe care patronul de la Nikodemus a înstrăinat-o ulterior, obţinând un profit de aproximativ 4.000.000 de lei.

Dreptul de proprietate al respectivelor parcele nu putea fi transmis prin vânzare-cumpărare pe cale notarială, întrucât nu se dezbătuse succesiunea şi existau mai mulţi proprietari în coindiviziune, iar succesorii nu îşi înscriseseră respectivul drept de proprietate în Cartea funciară, situaţie în care judecătorul Bărbuţă a călcat în picioare toate procedurile legale şi a pronunţat cele 69 de hotărâri „emise cu încălcarea dispoziţiilor legale în vigoare, după un plan bine elaborat”, arată procurorii DNA.

 

Magistratul Bărbuță a judecat cu „ochii închiși”

Anchetatorii precizează şi care au fost ilegalitățile comise de judecătorul Bărbuţă pentru a-i dărui afaceristului Constantin Babiuc cele 41,59 de hectare de teren prin pronunţarea celor 69 de hotărâri:

- judecătorul nu a solicitat şi nu a depus diligenţe pentru a fi depus la dosar extrasul de Carte funciară şi planul de situaţie/identificare topocadastrală a suprafeţei de teren ce făcea obiectul actului de vânzare-cumpărare;
- nu a verificat dacă antecontractul de vânzare-cumpărare (convenţia) îndeplinea condiţiile de valabilitate prevăzute de Codul civil, respectiv, obiectul actului juridic civil să existe, să fie în circuitul civil;
- nu a verificat dacă vânzătorul era titularul dreptului de proprietate;
- a pronunţat hotărârile fără finalizarea procedurii partajului succesoral, în condiţiile în care, în titlul de proprietate, pe lângă vânzător, sunt trecute şi alte persoane;
- la emiterea hotărârilor au fost avute în vedere copii ale convenţiilor, şase nefiind semnate de vânzător;
- într-unul din cazuri vânzătorul decedase cu 11 ani înainte de data încheierii convenţiei de vânzare-cumpărare;
- o serie de convenţii au fost falsificate de Constantin Babiuc;
- în 11 hotărâri s-a atestat, în fals, că la apelul nominal, cu ocazia soluţionării dosarelor, au fost prezente părţile.

 

Ilegalităţile dintre judecător şi afacerist, încurcate de un alt om de afaceri din Rădăuți

În virtutea bunelor relaţii dintre afaceristul Babiuc şi judecătorul Bărbuţă, în iunie 2006, magistratul îi mai face un cadou patronului de la Nikodemus şi îi constată unui interpus al acestuia dreptul de proprietate asupra unui imobil din municipiul Rădăuţi, o parte din clădirea în care funcţiona biblioteca municipală.

Nu a contat că la baza acelei hotărâri judecătoreşti a stat un antecontract de vânzare-cumpărare falsificat, nici că, mai arată anchetatorii, cererea de chemare în judecată era nesemnată şi nedatată sau că în dosar apărea şi o cerere de preschimbare a termenului nesemnată, iar hotărârea judecătorească a fost dată în lipsa unui extras de Carte funciară.

La fel, pentru judecătorul Bărbuţă nu a contat nici faptul că la vremea respectivă clădirea avea o situaţie litigioasă, fiind revendicată în instanţă de un alt afacerist din Rădăuţi, Arcadie Plămadă.

Lucrurile au început să se complice pentru judecătorul Bărbuţă şi afaceristul Babiuc în momentul în care, la 17 iunie 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi recunoaşte lui Arcadie Plămadă dreptul de proprietate asupra clădirii bibliotecii (ulterior, în 2011, Plămadă evacuează biblioteca). Şi, din acel moment, afacerile ilegale ale cuplului judecător-afacerist încep să se năruie.

„Punerea în executare a hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie mai sus menţionate ar fi devoalat maniera frauduloasă prin care o parte din imobil a fost atribuită şi, ulterior, prin vânzări succesive, a ajuns în patrimoniul unei societăţi comerciale controlate de Babiuc Constantin”, arată procurorii DNA.

 

Implicarea primarului Aurel Olărean. Intră în rol judecătoarea Prandea

Acţiunile lui Arcadie Plămadă pentru intrarea în posesia acelei clădiri reprezentau o amenințare pentru ilegalitățile comise de Bărbuţă şi Babiuc, astfel încât cei doi, şi aici - arată anchetatorii - intervine şi procurorul Dumitru Dîmbu, au început să pună presiuni pe proprietarul real al clădirii, „pentru a-l determina să renunţe la dreptul de proprietate asupra unei părţi din imobilul respectiv în favoarea unei persoane aflate în anturajul lui Babiuc Constantin”.

Concomitent cu aceste presiuni de care vorbesc anchetatorii, Constantin Babiuc încearcă o altă manevră. În cursul anului 2011, pentru a ascunde urmele infracţiunii, susţin procurorii DNA, la solicitarea patronului de la Nikodemus, Primăria Rădăuţi, prin primarul Aurel Olărean, introduce în instanță o cerere prin care să fie rectificată Cartea funciară, în sensul radierii dreptului de proprietate al lui Arcadie Plămadă asupra clădirii obținute de acesta.

Cauza a fost repartizată judecătoarei Daniela Prandea de la Judecătoria Rădăuți, aflată în relaţii apropiate cu colegul ei de instanţă, judecătorul Bogdan Bărbuţă.

Practic, odată cu introducerea respectivei cereri, Arcadie Plămadă nu putea folosi clădirea, atâta vreme cât instanţa nu dădea un verdict final.

Iar instanţa, prin judecătoarea Prandea, a avut grijă să tergiverseze procesul. Început în martie 2011, procesul nu s-a finalizat încă, magistratul Daniela Prandea acordând nu mai puţin de 32 de termene între timp, ultimul fiind stabilit chiar pentru ziua de astăzi (24 iunie). Pârâtul a încercat să recuze judecătorul de două ori, însă fără succes. 

„Prin tergiversarea soluţionării s-a urmărit exercitarea de presiuni asupra proprietarului real, pentru ca acesta să renunţe la dreptul de proprietate şi să semneze o convenţie, redactată chiar de judecătorul Bărbuţă Bogdan”, explică anchetatorii.

 

Presiuni asupra omului de afaceri Arcadie Plămadă, printr-un executor judecătoresc

Procurorii DNA arată de asemenea că afaceristul Constantin Babiuc nu s-a mulţumit doar cu şicanarea în instanţă a lui Arcadie Plămadă şi, susţin anchetatorii, a apelat şi la procurorul-şef Dumitru Dîmbu, care „în intervalul martie-aprilie 2014, i-a solicitat unui executor judecătoresc să exercite presiuni asupra proprietarului, în sensul celor dorite de către Babiuc Constantin şi invocând autoritatea şi voinţa expresă a lui Dîmbu Dumitru”.

În imaginile prezentate de televiziunile centrale în cursul zilei de duminică, în ştirea privind persoanele aduse la audieri la DNA Bucureşti, a apărut şi executorul judecătoresc Marcel Mustea.

De altfel, Marcel Mustea a fost cel care a preluat executarea silită în dosarul privind dreptul de proprietate al lui Arcadie Plămadă asupra clădirii în care a funcționat biblioteca municipală.

 

DNA: Judecătoarea Prandea s-a „vândut” pentru un sejur la Mamaia 

Faţă de ajutorul oferit de judecătoarea Prandea, care a tergiversat dosarul cu cele 32 de termene, afaceristul Constantin Babiuc nu a rămas dator şi - se precizează în comunicatul DNA - patronul de la Nikodemus i-a promis, prin judecătorul Bărbuță, achiziționarea unui sejur de şapte zile la un hotel din Mamaia, pentru a doua jumătate a lunii viitoare - începutul lunii august.  

Din păcate pentru judecătoare, sejurul a fost amânat în urma descinderilor procurorilor anticorupție la Rădăuţi şi la Suceava.

Judecătorea Daniela Prandea, din informațiile pe care le avem, se află internată la un spital din Bucureşti.

 

Şpăgile judecătorului Bărbuţă: de la o cutie cu ciocolată, la bani, servicii stomatologice şi chiar ouă, carne de porc şi găini 

Procurorii anticorupţie arată că judecătorul Bogdan Bărbuţă îşi făcuse un obicei din a primi şpagă pentru a pronunţa hotărâri favorabile în dosarele pe care le judeca, iar magistratul nu era deloc pretenţios.

Astfel, la data de 15 martie a.c., judecătorul ar fi primit de la o persoană o cutie cu ciocolată şi o sticlă de vermut şi a acceptat promisiunea mituitorului de a-i trimite ulterior şi suma de 1.000 de euro. Toate astea, se arată în comunicatul DNA, „în schimbul intervenţiei pe care judecătorul a promis că o va face la un alt magistrat de la Judecătoria Rădăuţi, pentru soluţionarea favorabilă a unui anumit dosar în care persoana cumpărătoare de influenţă avea interes”.

O altă şpagă de care vorbesc procurorii DNA s-a primit în intervalul 2013 - mai 2014, când judecătorul Bărbuţă a primit de la o altă persoană 500 de euro şi produse alimentare (ouă, carne de porc, găini), “bunuri în schimbul cărora a soluţionat în mod favorabil mituitorului un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi, totodată dând asigurări că va interveni pe lângă completul din cadrul Tribunalului Suceava învestit cu soluţionarea recursului pentru a menţine soluţia favorabilă emisă în fond”.

Pe 19 martie a.c., respectiv 16 aprilie a.c., o altă persoană i-a dat judecătorului Bărbuţă, susţin cei de la DNA, produse alimentare (35 de ouă şi miere) şi 1.000 de euro, “în schimbul promisiunii că acesta din urmă va interveni pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Rădăuţi, învestit cu soluţionarea unui dosarul în care fiul cumpărătoarei de influenţă avea calitatea de reclamant”. Cel mai probabil, e vorba tot de judecătoarea Daniela Prandea.

Acelaşi Bogdan Bărbuţă este acuzat că i-a promis unui medic stomatolog, în schimbul unor lucrări dentare neachitate, că va interveni pe lângă un judecător de la Judecătoria Rădăuţi pentru a obţine o soluţie favorabilă într-un dosar în care medicul avea calitatea de pârât.

 

DNA: 92.000 de euro pentru protecţia procurorului Dîmbu

În faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, procurorii DNA au subliniat relaţiile apropiate dintre afaceristul Constantin Babiuc şi procurorul Dumitru Dîmbu şi au vorbit chiar de un episod petrecut pe data de 27 ianuarie 2014. În acea zi, arată procurorii anticorupţie, Dîmbu i-a solicitat lui Babiuc 92.000 de euro pentru un apropiat de-al său (sursele noastre spun că ar fi vorba de patronul restaurantului Canay din Vadu Moldovei, cetăţeanul turc Adnan Ozcan). În aceeaşi zi, Constantin Babiuc a remis acea sumă persoanei indicate de procuror. „Cunoscând influenţa procurorului Dîmbu Dumitru - explică procurorii DNA - omul de afaceri Babiuc Constantin a urmărit să se pună la adăpost, atât el, cât şi persoane din anturajul său, de problemele judiciare prezente şi viitoare”.

Anchetatorii precizează că Babiuc i-a solicitat procurorului Dîmbu, în perioada februarie-mai 2014, să traficheze influenţă asupra unor ofițeri de poliţie şi procurori în folosul afaceristului ori al prietenilor acestuia.

 

Dîmbu i-a promis lui Babiuc „că va face toate intervenţiile necesare pentru a-l exonera de orice răspundere penală”

La urechile lui Constantin Babiuc ar fi ajuns faptul, declară anchetatorii, că a fost reluată ancheta privind modul fraudulos în care acesta a obţinut în 2005 mai multe suprafeţe de teren.

Afaceristul s-a dus la procurorul Dîmbu, iar acesta din urmă, susţin sursele citate, l-a asigurat pe Babiuc “că va face toate intervenţiile necesare pentru a-l exonera de orice răspundere penală”.

În urmă cu aproximativ o lună de zile (pe 27 mai), procurorul-şef al Secţiei de urmăriri penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava i-a transmis date obţinute ilicit patronului de la Nikodemus privind ancheta penală care îl viza, iar Constantin Babiuc i-a relatat toate acele informaţii judecătorului Bărbuţă.

Anchetatorii vorbesc şi despre faptul că, luna trecută, Babiuc s-ar fi întâlnit cu două persoane pe care a încercat să le determine să dea declarații false în fața procurorilor anticorupţie. În ziua imediat următoare, una dintre persoane a fost audiată la DNA şi, arată anchetatorii, a declarat fapte neconforme realităţii.

 

Cine sunt celelalte zece persoane puse sub acuzare de DNA?

Cutremurul provocat de DNA a zguduit serios justiţia suceveană duminica aceasta, când au avut loc percheziţii în nu mai puţin de 14 locaţii de pe raza judeţului Suceava. Anchetatorii au descins printre altele şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, la Judecătoria Rădăuţi, dar şi la Primăria Rădăuţi.

La audieri la DNA au fost duse mai multe persoane, printre care şi primarul Aurel Olărean, executorul judecătoresc Marcel Mustea, o avocată din Rădăuţi, Isabela Vega, şi şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, comisarul Mihai Prelipcean.

O informație în premieră ar fi aceea că printre persoanele duse la audieri în cursul zilei de duminică s-a aflat și șeful Serviciului Arme din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisarul-șef Vasile Gabor.

În afara afaceristului şi a celor doi magistraţi reţinuţi (Babiuc, Dîmbu şi Bărbuţă), s-au întors cu toții acasă, unii având calitatea de martor, alţii de suspecţi.

Cert e că procurorii DNA au anunţat ieri că, în afara celor trei învinuiţi încătuşaţi încă de duminică, „s-au formulat acuzaţii penale faţă de alte zece persoane”.

Primarul Aurel Olărean: „Eu am fost în calitate de martor. Nu am fost audiat”. Edilul susține totuși că a fost întrebat despre acţiunea prin care a cerut în instanță radierea dreptului de proprietate al lui Arcadie Plămadă asupra clădirii bibliotecii din Rădăuți.

Executorul Marcel Mustea a declarat încă de duminică că a fost chemat în calitate de martor.

Comisarul Mihai Prelipcean (sursele noastre spun că ar fi pe lista celor puşi sub acuzare) a refuzat să facă vreo declaraţie.

Comisarul-șef Vasile Gabor a declarat: “Am fost citat ca martor. Nu vă pot spune despre ce m-au întrebat”.

Avocata Isabela Vega (aflată pe lista suspecților) a fost lăsată să plece acasă, după audieri, fiind luată față de ea măsura controlului judiciar, cu obligarea de a nu părăsi țara.

 

Avocata procurorului Dîmbu: “Nu există dovezi. Sunt presupuneri ale anchetatorilor și afirmații făcute fără acoperire’’

Contactată telefonic aseară, în jurul orei 23.00, după pronunțarea sentinței judecătorilor, avocata Lidia Vargan, cea care îl reprezintă în acest dosar pe procurorul-șef Dumitru Dîmbu, a reclamat timpul foarte scurt (jumătate de oră) care le-a fost acordat de judecători avocaților pentru a studia dosarul celor de la DNA.

“Dosarul a fost adus târziu și a fost imposibil să studiem referatul cu propunerea de arestare preventivă, care are aproape 200 de pagini, ca să nu mai vorbim de volumele cu probe administrate până în prezent. Din ce am reușit să lecturez, am observat că, în privința clientului meu, acuzațiile sunt descrise generic, nu există dovezi. Sunt presupuneri ale anchetatorilor și afirmații făcute fără acoperire. Nu am găsit elemente suficiente care să ducă la concluzia că ar exista indicii temeinice cu privire la săvârșirea acestor fapte de către clientul meu. Unele chestiuni sunt scoase din context și interpretate în sensul dorit de DNA”, a spus avocata Vargan, precizând că decizia Curții de Apel va fi contestată la instanța superioară.

Surse din rândul persoanelor care au fost în sala în care s-a judecat propunerea de arestare preventivă ne-au mărturisit că procurorul Dîmbu le-a spus judecătorilor din complet că nu neagă relațiile de prietenie cu anumite persoane, dar de aici și până la a fi acuzat că a favorizat pe cineva sau că ar fi determinat vreo persoană să încalce legea e o cale foarte lungă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul-șef Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuță și afaceristul Constantin Babiuc, arestați pentru 30 de zile.
 Vizualizări articol: 10894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Procurorul-șef Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuță și afaceristul Constantin Babiuc, arestați pentru 30 de zile4.2510

Facos Suceava
Iulius Mall Suceava
LaStrada - Incaltaminte - Piele - Blanuri - Accesorii
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa ca chestie ! trimis de
(24 iun 2014, 11:21:33
Monitorul de Suceava pana ieri era pentru mine , un lucru de care nu m-as fi lipsit niciodata , il soream cu nesat din oricare parte a lumii in care ma aflam , insa dupa gestul de ieri m-am dezgustat nespus ! Ce a vrut sa demonstreze ca tine partea celor ce gresesc ? Daca sunt vinovati vor palti , daca nu , asa cum e la noi , vor fi liberi ... Cine are frica de vocea poporului ? Lasati-ne sa ne exprimam si noi , LIBER !!! Iti spun sincer stimabile Monitor ... m-ai dezamagit !sad
2.   E o treaba si aici cu monitorul... trimis de
(24 iun 2014, 11:33:01
ieri a scris un comentariu si a spus ca n-au ingradit dreptu nimanui de a comenta,dar nu au lasat ca imaginea persoanelor din articol sa fie patata
Eu ma intreb asa...
Cum adica patam noi imaginea lor cand ei sunt arestati pentru santaj si luare de mita ..o injuratura sau o urare cu multa parnaie ..e patare de imagine? sau singuri si-au patat imaginea.. iar monitorul ii protejeaza.
de ce la alte articole cu alti infractori putem posta comentarii, iar cand e vorba de cineva de rang inalt nu e voie???
PROTECTIE marca MONITORUL !!! E MOCA PROTECTIA?
2.1  RE: E o treaba si aici cu monitorul... trimis de
(24 iun 2014, 11:35:16
HOTI , INFRACTORI , SPAGARI , CORUPTI

PROTEJATI DE MONITORUL

OARE PROTECTIA ASTA NU SE INCADREAZA CA SI FAVORIZAREA INFRACTORULUI, TAINUIREA?
3.   Asa ca chestie ! trimis de
(24 iun 2014, 11:48:03
Monitorul de Suceava pana ieri era pentru mine , un lucru de care nu m-as fi lipsit niciodata , il soream cu nesat din oricare parte a lumii in care ma aflam , insa dupa gestul de ieri m-am dezgustat nespus ! Ce a vrut sa demonstreze ca tine partea celor ce gresesc ? Daca sunt vinovati vor palti , daca nu , asa cum e la noi , vor fi liberi ... Cine are frica de vocea poporului ? Lasati-ne sa ne exprimam si noi , LIBER !!! Iti spun sincer stimabile Monitor ... m-ai dezamagit !sad
4.   Proprietate trimis de
(24 iun 2014, 11:51:43
Ma intreb si eu cum au reusit FRATII PLAMADA sa obtina in proprietate cladieirile din centrul Radautiului?
4.1  RE: Proprietate trimis de
(24 iun 2014, 12:06:53
Cum ?? cu banilaughing) .. acum depinde cui au fost datilaughing))
5.   E chiar distractiv..... trimis de
(24 iun 2014, 12:55:15
Evident o stire tare, foarte tare, dar.....
Acum ceva timp in urma, tot MONITORUL cu titluri pompoase arata sistemul MAFIOT prin care a intrat in posesie in Scheia sefii ISJ Suceava Monacu&Carcalete, etc, cu largul concurs al primarului care singur se autointitula "prost". Tot acelasi autor scria ca faptele sunt ca si prescrise, dupa care ... MORMANT.
Este mai mult decat evident ca se vor prescrie, cei cu atributi in acest sens fiind doar 1% ARESTATI. Au ramas insa in spatele lor, chiar cei pe care i-au nasit, cumatrit, etc, care ii vor scoate si pe ei la randul lor.
In concluzie, degeaba sperati dragi suceveni intr-o justitie cu adevarat corecta, cel putin la SV. Puneti-va doar o simpla intrebare: De ce a trebuit sa vina cei de la Bucuresti pt a se intampla cate ceva?

Dar care ar fi solutia pe termen scurt? Simplu: mutarea la cel mult 2 luni a tuturor militienilor, judecatorilor, procurorilor, dintr-un judet in altul cu obligatia finalizarii lucrarilor in termene bine fixate. Sa mai lase draqu solitaire, piata, shopingul in timpul programului(cred ca imaginile de pe camerele video din METRO, daca ar fi analizate de cine vrea sa vada ar fi ....) si sa-si faca treaba! Sau poate au mers sub acoperire prin piete, METRO, Kaufland, etc? Hmmm? Posibil.happy
6.   Felicitari DNA trimis de
(24 iun 2014, 13:16:22
Singura institutie care functioneaza la ora actuala cu viteza a V-a este DNA si pentru acest lucru nu putem decat sa-i felicitam pe procurori.Si in Suceava cele doua tinere doamne procuror se inscriu in trendul DNA.Dupa spectaculosul dosar APIA vedem ca urmeaza altele.Si lucrurile nu se vor opri aici.De ce functioneaza DNA atat de bine?Deoarece americanii si UE s-au saturat de coruptia din tara si au preluat controlul in sensul democratic al cuvantului.Stiam ca Mircea Basescu era bagat in tot felul de scandaluri cu portul,cu armament,dar nu-mi imaginam ca poate avea asemenea relatii cu clanurile interlope.Oricum familia Basescu a devenit o adevarata FAMIGLIA.Presedintele are trei dosare pe rol,frate-su e in arest,ginerele este urmarit penal.
7.   Hotul hotilor trimis de
(24 iun 2014, 13:46:17
Acest infractor pe nume Dimbu Dumitru, fost maistru militar si devenit procuror nu a avut niciodata in vedere interesele statului ci doar interesele sale personale si cum sa stranga cati mai multi bani pentru el!!!Oameni din anturajul sau spuneau - cu admiratie si invidie!!! ca nea Mitica are cel putin 2 milioane de euro stransi si vrea sa candideze pentru un post de deputat la viitoarele alegeri!!!EEEEEEE, uite cum se duce naibii si functia si respectul fraierilor ce se temeau de puterile nelimitate ale Dambului si candidatura la deputatie!!!Nea Mitica, te ajung lacrimile si blestemele celor pe care i-ai nenorocit luandu-le si spaga si bagandu-i la puscarie!!!
7.1  RE: Hotul hotilor trimis de
(24 iun 2014, 14:04:18
Din cate am auzit eu, spaga se ia prin avocatii care se spargeau in figuri la nuntile si botezurile la care erau "invitati", in acest fel efectiv castigand "bunavointa" deschiderii usilor si obtinerii influentei. Sunt cateva dosare in care procurorii fie sunt incompetenti fie nu au vrut sa vada evidenta coruptiei din Suceava.
Intrebare atunci: care e solutia daca aresteaza 99% din acesti indivizi? Uitati-va numai cum misuna ca viermii pe la Tribunal, iti dau de inteles ca ai castig de cauza, iau banu, iar apoi, daca pierd procesul, zic ca e prost sau corupt judecatorul, doar ca sa mergi mai departe sa iti mai ia niste bani. E una mare si blonda profesionista in abureli de astea pe la vreo 40 ani! E f adevarat ca sunt multe blondehappy

8.   Țambalagii trimis de
(24 iun 2014, 16:55:13
Wikipedia :
Există o singură metodă sigură prin care puteți rezista manipulării prin presă sau cel puțin îi puteți diminua efectele: dezvoltarea spiritului critic. Acesta se realizează în timp și e inutilă oferirea rețetelor, formarea lui depinzând de cultura, de educația, de obișnuința de lectură a fiecăruia dintre noi pentru a ajunge să ne conturăm o poziție cât mai echilibrată în raport cu avalanșa informațiilor adevărate sau mai puțin adevărate. Micile trucuri prin care putem ajunge la un spirit critic necesar sunt cele care se aplică și în viața de zi ci zi: deprinderea capacității de a spune NU la un moment dat, de a putea reveni asupra unei decizii, de a pune la îndoială anumite lucruri analizându-le și cu mintea noastră. O soluționare ar fi citirea mai multor ziare, urmărirea mai multor posturi de televiziune sau radio. Un simplu experiment ar fi acela de consultare și lecturare profundă a mai multor publicații care să ne expună aceleași evenimente. Doar așa putem urmări anumite tehnici de manipulare amintite mai sus și modul în care unii jurnaliști încearcă să se scoată din anonimat prin diverse declarații sau chiar prin setea de exclusivitate. Acesta este unul dintre momentele cruciale când informația se deformează, iar în publicul receptor se trezește sentimentul nesiguranței. În permanență ar mai fi ceva de spus și de adăugat, dar până la urmă ceea ce se caută este audiența sau popularitatea. Fenomenul manipulării prin presă nu este ușor de interpretat. Presa românească se supune și ea marilor acte de manipulare din lume, dictate de interesele economice sau politice ale coloșilor mediatici sau ale guvernelor. A nu recunoaște acest lucru este doar o dovadă de naivitate.
9.   Vorba lui Banciu... trimis de
(24 iun 2014, 17:20:36
Sediul DNA e precum fata de la pagina 5, nu se vor termina niciodata de fotografiat pitzipoancele cum nu se vor termina niciodata arestările celor ce "apara legea" in folosul cetatenilor.
10.   Veriga slaba trimis de
(24 iun 2014, 19:42:54
taz,vreau sa vb --musai,neaparat-------cum te pot contacta?
11.   Lucrul drakului in casa popii! trimis de
(24 iun 2014, 19:57:38
n-am fost pe faza! mama masii!!!!!!,cum draku sa fac sa vb cu tine 2 porojanii??????
12.   Evrika! trimis de
(24 iun 2014, 19:59:59
dupa o stergere,brusca,instantanee si dintr-o data,a reaparut! multzam fain.taz!
13.   Mafiocrația presei sucevene trimis de
(24 iun 2014, 20:19:50
Domnule Sandrinio Neagu,textul de mai jos e al tău:

Dacă între banii din publicitate şi imaginea favorabilă zugrăvită pentru şefii de instituţii din Suceava există măcar o singură legătură, atunci situaţia este extrem de gravă.

Înseamnă că acei şefi de instituţii au ceva de ascuns. Afaceri de familie, bani publici oferiţi preferenţial, licitaţii trucate şi legi încălcate, sunt doar câteva din aspectele pe care aproape nimeni nu are interesul să le divulge.

Cui ajută minciuna? Unui număr restrâns de oameni, care va ajunge să pună mâna pe putere şi apoi va râde în nas celor păcăliţi.

Presa ar trebui să se opună acestor artificii ilegale. Sunt convins că încă o mai poate face. Acum, cât încă nu este prea târziu, până nu va fi aservită total, deşi semnele sunt tot mai negre.

14.   Plamada mare victima? trimis de
(24 iun 2014, 20:57:02
Cat ati luat de la Plamada ca sa scrieti asa un rahat de articol? Presiuni asupra lui Plamada? D-le Rusu pe ce lume traiti? Ori sunteti prost informat ori incompetent, ori de rea credinta! Plamada a luat moca tot ce a putut in Radauti si voi il transformati in victima? Sa va fie rusine! De ce nu s-a interesat nimeni despre felul in care Plamada a pus mana pe magazinul general si despre asa zisa licitatie? Un cioban e mare om de afaceri in Radauti si niciodata nu a sponsorizat macar cu un leu bunastarea comunitatii, scolile, spitalul sau alte obiective de interes pentru cetateni! A luat, in schimb, cladirea bibliotecii prin modificarea unor hartii. I-a lasat maica-sa mostenire o groaza de spatii din Radauti?
15.   Cot-co-dac trimis de
(24 iun 2014, 22:01:24
Domnule GAINARU DUMITRU DIMBU,cum e la carcera ? Cum e sa faci caca la galeata si baie la moab ? Vai ce zile ai ajuns ! Vai vai vaoleu maicuta draga!Ti-am spus ca aviara dauneaza grav libertati ! Nu mai crezut. Credei ca ai stomag de caine ca si inima .
Apropo am vazut-o pe Loredanuta cu o gobaie subsuara si o fructiera de prajincuri asortate inghesuite intr-o papornita ,fugind cu limba scoasa spre cursa Tarsin de Bucuresti, si Costica cu-n cofraj de oua pentru bardihanul tau.
Din cate vad nici un ceai cu lamaie nu-ti merge pe gatita aia spurcata dara-mi-te o gobaie bio baligoasa . Daca nu poti servi gobaia , sai dai lui Barbuta si Babiuc, ca ei te-au bagat la carcera .
Nu e de mirare ca ai ajuns la carcera, la pregatirea ta de militar in termen redus la minte trezindu-te procuror, ai confundat codul penal cu cotetul gobailor, alaturandu-ti-se un plutoner de melitie Alistar Constantin,si o tuta din viata civila Loredana Nituleasca , cu o pregatire si experienta bogata in patiserie,cotcodacie nicidecum in practica judiciara. Pentru meseria de procuror si militean trebuie sa ai minte in capatana mai multa decat o gobaie .
16.   DREPTUL LA REPLICA... trimis de
(24 iun 2014, 23:50:03
Stimati cititori ai acestui ziar,

De la 2500 km de orasul meu natal citesc aproape zilnic ce se mai petrece in Bucovina mea si constat de cele mai multe ori nenorociri, accidente oribile, furturi, batai si un oras care se chinuie sa-si stearga praful datorita inconpetentei a celor care conduc pe plan politic destinul judetului, implicit orasului.

Reusesc sa ma amuz cu anumite comentarii, dar vulgaritatea ma dezgusta cel mai mult.
Urmaresc cu interes tot ce se scrie si simt multa dezamagire din cauza coruptiei si evident ca actiunile de la DNA ma fac sa cred ca-i vor potoli pe unii care au distrus justitia, prin injustitia deciziilor lor.

Primarul se lauda cu realizarile lui in cei 10 ani, argumentand ca precedentii lui n-au facut mai nimic. O parcare subterana foarte scumpa si insuficienta. Cel putin 3 etaje ar fi trebuit, tinand cont de zona centrala. Unii spun ca e suficient si asa, dar un lucru bun e atunci cand e ceva intreg, nu pe jumatate. Este doar praf in ochi.

Eu urasc comertul salbatec incurajat de primarie (toate chioscurile care au luat locul spatiilor verzi) oras fara cutii de gunoi, parcuri distruse (mai putin cel central) gropile si strazile mereu in lucru, iar cand vin eu acasa in august, apa calda nu am niciodata, se fac mereu revizii, lucru ne intalnit in toata Europa civilizata.

Fara sa am simpatie politica, il apreciez pe Domnul Fluture, care a initiat multe proiecte de anvergura, chiar daca unii mi-ar spune contrariul.

Mi-as dori sa va stapaniti limbajul colorat, semn de maturitate si civilizatie.

Cu stima si prietenie,

Paul
17.   Draga Paul. trimis de
(25 iun 2014, 01:41:37
De la 2500 km de orasul tau natal.traind in lumea civilizata,nu ti vei putea da cu parerea despre limbaje, personaje ,revizii si apa calda....Stii de ce in august orasul tau natal de la 2500 km ( lg ,lat .adica stanga ,dreapta ,Ecuator ,ceva...?) n are apa calda ?
Din cauza lui Fluture...a luat o cu el cand l au dat bagabontii jos..n ai stiut ca vii de la 2500 km departare...

18.   Comentariu trimis de
(25 iun 2014, 01:45:18
S o fi luat Dambu? eu stiam doar ca muuulti nu dorm linistiti in perioada asta....nimeni n u credea ca Dambu va cadea..si cum spuneam: au cazut imperii,n a cadea un procuror? era doar maistru militar? Va dati seama cine l tinea in spate...si o sa l mai tina...Doar daca zidul de protectie n a fost luat de ape....
19.   Cata rautate trimis de
(25 iun 2014, 10:12:51
Domnul Dambu este un om corect si va demonstra asta in ciuda frustratilor care comenteaza pe aici.oamenii mici,frustrati si invidiosi sunt de regula rautaciosi si comenteaza din spatele monitorului anonimi
20.   MULTUMESC PENTRU REPLICA CIVILIZATA. trimis de
(25 iun 2014, 10:41:43
Comentariul lui "tazmanian" m-a convins ca e un tip inteligent, ca are un vocabular bogat, iar cand foloseste doar culorile pastel, poate fi placut si amuzant sa-l citesti. Vulgaritatea si sexul nu-si au locul aici, iar toate numele Sfinte sa le pomenim din dragoste, nu din ura si sete de razbunare.

Chiar daca nu mai locuiesc in Suceava din 1985, Bucovina mi-a ramas un loc deosebit de frumos, manastirile, oamenii si Istoria locului va ramane mereu bogatia cu care trebuie sa ne mandrim.

Acum am un motiv suplimentar sa ma bucur, cand vad ca s-a inceput curatenia in justitia locala, dar sa avem rabdare sa astepam eliminarea prafului gros.

Vantul se poate intoarce, stim prea bine, dar sa lasam justitia din Capitala sa-si faca treaba, daca noi n-am fost capabili.
21.   Justitia in Romania ! trimis de
(25 iun 2014, 18:08:52
Ca si cetatean al Municipiului Radauti sunt dejgustat de ceea ce am citit in articolele publicate de Monitorul ....nu e vorba de oua si gaini luate drept spaga ..e vorba de bani multi si interese ascunse de care oamenii de rand nici macar nu au habar...e vorba de a pune lupul paznic la turma de oi..atunci cand insusi judecatorul care ar trebui sa vegheze la actul de justitie este chiar el spagar si corupt- altii ar spune Penalist! Nu degeaba se zice ca mor oamenii cu dreptatea in mana pe holurile Judecatoriei Radauti ....RUSINE TUTUROR CELOR IMPLICATI IN ACEST SCANDAL DE CORUPTIE...poate ar trebui sa se gandeasca atat judecatorii la sentintele strambe pe care le dau ....avocatii la clientii lor, la banii pe care ii pretind pentru a da spaga la judecatori si pentru a obtine sentinte favorabile , sau in unele cazuri la banii luati si la faptul ca nu rezolva nimic in dosare pentru clientii lor , la cum ii poarta pe drumuri ,,, etc,,,....procurorii , fostii procurori eg. Horodinca cu familia lui de avocati ..la ce au facut sau ce fac...., ganditiva ca exista o dreptate divina ..chiar daca se zice ca ,,pana la Dumnezeu te mananca sfintii,, ...Rusine tuturor ! ce mai magistrati! Au studiat degeaba , oare asta invata la INSTITUTUL DE MAGISTRATURA ? SA FIE SPAGARI SI CORUPTI? E dejgustator ....sa speram ca se va face macar acum in ceasul al 12-lea dreptate , altfel vom fi vesnic prinsi in jocul lor murdar si in mizeria lor ....ce sa ceri de la un biet afacerist ...cine stie ce scoala si pregatire are ala ?? daca un om titrat ...cu scoala si pretentie se preteaza la asa ceva ...nu le mai ajunge ...mananca cu 7 guri ....acum sa speram ca le va iesi totul pe ochi! VREM DREPTATE !
Mark, 25.06.2014
UK,LONDON, CITY OF LONDON, -CENTRAL LONDON .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.Toyota - Programul Rabla 2020
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei