Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2014 - Anul XIX, nr. 143 (5652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bacalaureat 2014

Elevii suceveni sunt „avansaţi” şi „experimentaţi” în utilizarea calculatorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proba de evaluare a competenţelor digitale (16-20 iunie) a adus calificative mulţumitoare absolvenţilor de ciclu liceal care susţin în această vară examenul maturităţii. Astfel, din cei 4.772 de elevi suceveni care au fost prezenţi la această testare, 1.582 au obţinut, din partea comisiei evaluatoare, cel mai bun calificativ – „utilizator experimentat”, iar 1.531 au fost notaţi cu calificativul „utilizator avansat”. La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, toţi cei 147 de candidaţi au primit „utilizator experimentat”.

1.163 dintre examinaţi au fost apreciaţi ca fiind „utilizatori medii”, iar 344 de candidaţi au primit cel mai slab calificativ - „utilizator începător”.

141 de elevi care iniţial se înscriseseră pentru a susţine proba D din cadrul bacalaureatului nu s-au prezentat la examen.

După finalul probelor de evaluare a competenţelor, în data de 30 iunie, 5.601 candidaţi vor susţine prima probă scrisă a bacalaureatului 2014, cea de limba şi literatura română.

 

Proba orală la o limbă străină, în această săptămână

5.055 de candidaţi ai sesiunii din vară a bacalaureatului 2014 susţin, începând de luni, 23 iunie, proba orală la o limbă străină (de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), probă ce se desfăşoară până la data de 27 iunie.

Pentru proba C a bacalaureatului, cei mai mulţi absolvenţi suceveni au ales să susţină examenul la limba engleză – 4.435 de elevi, 783 de elevi vor susţine proba de competenţe la limba franceză, 23 vor fi testaţi la limba spaniolă, 12 au ales limba germană modernă, iar doi elevi au ales pentru această probă limba rusă.

Graficul de desfăşurare a acestei probe a fost stabilit de fiecare liceu, în funcţie de numărul de elevi înscrişi, candidaţii urmând a intra în examen respectându-se criteriul alfabetic. 

Spre deosebire de celelalte probe de evaluare a competenţelor, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională se face prin trei tipuri de probe: de înţelegere a unui text audiat, scrisă şi orală.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională nu se exprimă prin note sau prin calificativele admis sau respins. Elevii vor primi calificative de la A1 până la B2, în funcţie de rezultatul obţinut. Astfel, A1 ia cine obţine între 11 şi 30 de puncte, A2 pentru cei care acumulează între 31 şi 60 de puncte, B1 primesc elevii care obţin între 61 şi 80 de puncte, iar calificativul maxim, B2, îl primesc cei mai buni absolvenţi, cei care obţin peste 81 de puncte.

Susţinerea acestei testări este o condiţie necesară pentru participarea la probele scrise, indiferent de calificativul obţinut.

De menţionat că elevii care au promovat, pe parcursul învăţământului preuniversitar, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene. Astfel cei care au promovat examenul de IELTS sau TOEFL (pentru limba engleză), DALF, DELF, TCF şi TEF (pentru franceză) sau alte certificate recunoscute (pentru germană, italiană, spaniolă sau portugheză) nu sunt nevoiţi să susţină probele de evaluare a competenţelor într-o limbă străină. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni sunt „avansaţi” şi „experimentaţi” în utilizarea calculatorului.
 Vizualizări articol: 1579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii suceveni sunt „avansaţi” şi „experimentaţi” în utilizarea calculatorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei