Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2014 - Anul XIX, nr. 143 (5652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ultima şansă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În momentul în care scriu această rubrică, s-au disputat exact jumătate din meciurile de la World Cup: 32 din 64, deci ne-am putut forma deja o impresie generală asupra competiţiei, precum şi a şanselor de promovare până în etapele superioare, acolo unde se vor alege câştigătoarea şi ocupantele celorlalte locuri pe podium. Mie mi se pare că dincolo de tensiunile interne, Brazilia este gazda perfectă, tot ceea ce se vede la fiecare transmisie emanând o bucurie extremă. De mulţi ani încoace este prima ediţie de World Cup unde stadioanele sunt pline-ochi până şi la un Iran – Nigeria sau Coreea – Algeria, la care în mod evident în tribune majoritari erau localnicii, nu fanii acestor echipe. Suntem fericiţi şi noi, telespectatorii neimplicaţi în vreun fel, fiindcă avem parte de nişte transmisii absolut impecabile cu reluările fazelor importante luate din nişte unghiuri excepţional găsite, ceea ce înseamnă că şi operatorii, şi regizorii de transmisie sunt şi meseriaşi şi iubitori de fotbal. Trecând la fotbalul propriu-zis, să observăm că nu s-a detaşat până acum vreo mare favorită, chiar dacă există câteva echipe deja calificate în optimi după doar două jocuri (Columba, Chile, Olanda, Franţa, Belgia). Trebuie remarcat jocul mult peste aşteptări al unor echipe plecate fără şansă teoretică (Chile, în grupă cu Spania şi Olanda, Costa Rica cu Anglia, Italia şi Uruguay), cea mai surprinzătoare prestaţie fiind a uluitoarei Costa Rica, a cărei întoarcere de rezultat de la 0-1 la 3-1 cu Uruguay părea iniţial un accident de parcurs (al ambelor!), dar care a confirmat spectaculos în meciul următor, contra Italiei care părea o mare forţă. Ar mai trebui arătat şi că două dintre marile favorite, Argentina şi Germania, n-au convins deloc, Argentina calificându-se însă după jocuri foarte slabe, iar Germania chinuindu-se din greu în egalul smuls Ghanei! În privinţa Braziliei, chiar dacă jocul a fost până acum modest, ea rămâne, cred, cu prima, şansă la trofeu.... Numai să nu dea peste Costa Rica până în finală!
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima şansă.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Ultima şansă3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Dacă mâine ar avea loc alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Suceava, pe cine ați vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei