Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2014 - Anul XIX, nr. 143 (5652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Nechifor anunţă începerea lucrărilor de modernizare a drumului Chiril – Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava,Cătălin Nechifor, a anunţat că lucrările de modernizare a drumului care face legătura între localitatea Chiril şi Masivul Rarău au început de câteva zile. Investiţia se realizează în cadrul contractului multianual de întreţinere şi reparaţii a drumurilor judeţene, lucrările la drumul Chiril – Rarău fiind executate de firma Calcarul Pojorâta. Până în momentul de faţă drumarii au realizat lucrări la patru poduri noi, completări de terasamente, precum şi lucrări la şanţuri.

„Am început lucrările la drumul judeţean Pojorâta - Rarău - Chiril. <Drumul Comorilor>va fi o rută turistică şi de legătură între Valea Bistriţei şi Valea Moldovei, prin care vom promova Pietrele Doamnei, dar şi flora, fauna şi celelalte comori ale zonei”, a spus Nechifor.

Modernizarea drumului Chiril către Masivul Rarău se va face pe drumul judeţean 175A, de la km 13+300 până la km 21+300, pe o porţiune de 8 kilometri. Drumul va asigura accesul către Vârful Rarău şi în zona Văii Bistriţei, din zona Chiril - Crucea-Dorna Arini - Broşteni şi Vatra Dornei.

Odată finalizat acest drum, va fi asigurată şi legătura din Pojorâta, prin Masivul Rarău, către localitatea Chiril. Şeful administraţiei judeţene a declarat recent că drumul Pojorâta – Masivul Rarău – Chiril va purta numele „Drumul Comorilor”, în legătură directă cu legenda de la Pietrele Doamnei, dar şi cu frumuseţile din Rarău şi Giumalău. Nechifor a mai spus că odată cu investiţia la drumul Chiril – Rarău vor fi realizate şi lucrări de modernizare la o porţiune de drum care face legătura cu zona cabanei Alpin. De altfel, zilele acestea constructorii lucrează la această porţiune de drum pentru extinderea suprafeţei de circulaţie într-o zonă în care drumul permite doar trecerea unui singur autoturism.

Reamintim că drumul judeţean care face legătura între Pojorâta şi Rarău a fost modernizat pe o lungime de 18,5 kilometri, printr-un proiect european finanţat prin Programul Operaţional Regional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor anunţă începerea lucrărilor de modernizare a drumului Chiril – Rarău.
 Vizualizări articol: 2245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nechifor anunţă începerea lucrărilor de modernizare a drumului Chiril – Rarău5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei