Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2014 - Anul XIX, nr. 127 (5636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Pas” examenului maturităţii

Peste 1.000 de elevi de clasa a XII-a au renunţat la examenul de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de o săptămână, 5.954 de absolvenţi de liceu vor începe probele examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Suceava, „în urma centralizării cererilor de înscriere la examenul naţional de bacalaureat, au rezultat pentru sesiunea iunie – iulie, 5.954 de candidaţi”.

Dintre aceştia, 636 aparţin promoţiilor anterioare anului 2014.

De remarcat este că din cei  6.344 deabsolvenţi de liceu ai promoţiei 2014, s-au înscris pentru susţinerea bacalaureatului un număr de 5.318, 1.026 de tineri alegând să nu susţină examenul în prima sesiune.

De regulă, diferenţe mari dintre numărul absolvenţilor şi numărul înscrişilor se întâlnesc în cazul liceelor particulare. Totodată, elevilor care au încheiat clasa a XII-a, dar care au corigenţe sau au situaţia neîncheiată, nu le este permisă înscrierea în această sesiune a bacalaureatului.

  Metodologia permite accesul, în prima sesiune a examenului de bacalaureat, doar absolvenţilor care nu au nici o medie sub cinci, sesiunea de vară a bacului fiind doar pentru cei care promovează ciclul liceal. Cei aflaţi în stare de corigenţă vor putea da examenul  abia în toamnă, după susţinerea corigenţelor.

 

Au fost propuse 19 centre de bacalaureat

Insp. Laura Hacman, responsabilul de relaţia cu presa din cadrul IŞJ Suceava, a menţionat că elevii vor susţine probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în 41 de licee.

Totodată, pentru susţinerea probelor scrise au fost propuse 19 centre de examen, lucrările urmând să fie corectate în cinci centre zonale de evaluare, din municipiul Suceava.

Sesiunea din vară a bacalaureatului debutează la data de 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). În perioada 11 - 13 iunie 2014 va avea loc evaluarea compeţentelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 16 - 20 iunie 2014 - evaluarea compeţentelor digitale, 23 - 27 iunie 2014 - evaluarea compeţentelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise vor avea loc în intervalul 30 iunie - 4 iulie 2014. Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie.

 

Elevii au trecut deja printr-o testare

În luna martie a acestui an, circa 5.500 de elevi de clasa a XII-a au susţinut simularea probelor examenului maturităţii. Deşi slabe, rezultatele obţinute de elevii suceveni au fost peste media naţională.

Analizele efectuate arată că elevii clasei a XII-a din judeţul Suceava au obţinut note peste 5, astfel: 64,78% la limba română, 93,75% la limba maternă, 48,05% la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) şi 62,15% la proba la alegere a profilului.

Din punct de vedere al promovabilităţii la disciplina limba română, Suceava s-a clasat pe locul al doilea la nivel naţional, după Sibiu. Totodată, la proba la alegere a profilului, rata de promovabilitate este a treia la nivel naţional după Brăila (67,79%) şi Iaşi (64%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de elevi de clasa a XII-a au renunţat la examenul de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste 1.000 de elevi de clasa a XII-a au renunţat la examenul de bacalaureat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei