Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2014 - Anul XIX, nr. 127 (5636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Presa, acuzată că a scris despre implicarea Bisericii în scandalul APIA

Joi, 5 Iunie 2014 (11:02:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a declarat joi în biserica Mănăstirii Dragomirna, într-o discuţie cu vicepremierul Liviu Dragnea, că menţionarea implicării Bisericii din judeţul Suceava în scandalul subvenţiilor ilegale de la APIA a fost făcută de presă pentru a lovi în Biserică.„Ăştia din presă, care sunt aşa cum sunt, au spus că atâtea milioane s-au dat de către stat în cazul APIA. Am făcut socoata câte hectare avem noi înmulţit cu subvenţia. Asta a fost numai ca să lovească în Biserică şi, indirect, spune lumea . Asta este presa, o parte a presei. Trebuia să mă întrebe dacă este adevărat”, a declar ÎPS Pimen.În biserică ÎPS Pimen i-a vorbit vicepremierului Dragnea despre necesitatea restituirii pădurilor către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, menţionând că bisericile şi mănăstirile monumente din Bucovina au mare nevoie de fonduri.„Îmi daţi proprietatea furată şi atunci câştigul e al statului”, a spus ÎPS.În scandalul APIA, mai multe asociaţii de fermieri au sesizat că o treime din fondurile alocate la nivel naţional pentru subvenţii pentru parohii şi mănăstiri au ajuns în judeţul Suceava. Parohiile din Bucovina au primit 1,85 milioane de euro din total de 4,9 milioane de euro achitaţi de APIA în ultimii trei ani la nivel naţional. Cea mai mare sumă, 150.000 de euro, a încasat-o Mănăstirea Putna, în timp ce Mănăstirea Voroneţ a primit subvenţii de 10.799 de euro. În cazul parohiilor, cea mai mare sumă a fost încasată de Şaru Dornei, 33.000 de euro, Frumosu, 26.000 de euro şi Ciocăneşti, 23.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presa, acuzată că a scris despre implicarea Bisericii în scandalul APIA.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Presa, acuzată că a scris despre implicarea Bisericii în scandalul APIA3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foame de bani trimis de
( 5 iun 2014, 11:45:46
Pentru ce au asa mare nevoie de fonduri manastirile si parohiile din Bucovina? Nu mulg destul de la enoriasi si de la vizitatori? Inchinatorii la bani l-au cam uitat pe Dumnezeu si s-au reorientat spre ochiul dracului.
1.1  RE: Foame de bani trimis de
( 5 iun 2014, 12:04:28
daca ai fi practicant ortodox ai sti de ce au nevoie de bani bisericile din Bucovina...Iar despre manastiri ,acestea nu folosesc banii in scop personal ci in insasi institutia manastirii...Monahii nu au nimic al lor ,nici hainele de pe ei...totul e al manastirii si al obstii , totul e al celor care intra pe poarta manastirii...Ai avut vreodata nevoie de ajutor, material sau spiritual , l ai cerut manastirii si nu ti l a oferit? Nu cred...dupa slujbe ,la masa nu mananca doar monahii ci si credinciosii toti: e masa iubirii de frate...Monahii lucreaza de dimineata pana seara , rugaciune si slujire...nu ptr ei ,ptr noi ...si odata n am auzit un monah sa ceara rasplata...Lucrurile acestea trebuie randuite, nevoiasul are nevoie sa fie ajutat si omenit...Acest aspect este doar unul din zecile pe care le putem vedea daca pasii si sufletul ne ar purta mai mult pe portille manastirilor...Cei care suntem ortodocsi crestini si cei care nu suntem..toti suntem bine primiti si nicidecum judecati
2.   Comentariu trimis de
( 5 iun 2014, 11:54:03
Are dreptate Inaltul Pimen : toata presa vuieste ,acuzand pe nedrept bisericile si manastirile de subventii ilegale. Tendentios enumerati sumele primite ca si subventii de parca sumele respective erau obtinute ilegal,dar nu precizati exact , nu prezentati cititorilor exact ecuatia prin care se obtineau aceste subventii...insasi mecanismul de acordare era stufos si neclar...Obtineai subventii pe teren nu neaparat daca erai proprietar ,ci doar daca il lucrai si acest lucru se verifica prin hartile satelit...Cu animalele era si mai ciudat: erau inscrise in 2008--primeai subventii,nu erau nu primeai...si tot asa...un vinovat era undeva intr o comuna sau alta..dar de aici la acuzatiile pe care le faceti e cale lunga...
Si bineinteles ca doar Biserica Ortodoxa este ceia care vinovata de fraudare...!!!!
Sper sa editati si finalul anchetei ...
3.   Comentariu trimis de
( 5 iun 2014, 13:15:43
Acesti popi fatarnici si nesatui , din bani enoriasilor cumpara masini luxoase pentru iei sa-si plimbe hoiturile, iar o parte din bani cotizeaza la cei sus , sa-i tina in functii .
Hristos a umblat pe jos si a propovaduit , fara sa ceara bani sa-u alte darurii de la pamanteni, se ruga in templu, in munti si in nici un caz nu cumpara BW, Pasaturi de ultima generatie , si nici nu construia biserici la tot coltu . Hristos este fiul lui Dumnezeu, fara de pacate si doar atat, iar pimenul cum de este peafericit, preasfintit si prea prea curat decat Hristos, atata timp cat a fost turnator al securitati .
4.   Comentariu trimis de
( 5 iun 2014, 15:43:43
niste jigodii ordinare !!! biserica din ziua de azi nu mai are nicio treaba cu Dumnezeu! Dumnezeul lor e banul pentru care sunt in stare de orice. ei sunt singurii vinovati ai indepartarii omului de biserica.totul e doar o afacere sau un plan bine urmarit de a ne dezradacina ca natie crestina ce ne credem. cit de curind vor fi doar ei in biserici, eventual niste bieti pensionari analfabeti si inculti care stiu de fica lor si-si lasa ultimul banut in numele lui Dumnezeu pentru asi umple burduhanele nesatule acesti netrebnici in halate negre cu lanturi de aur si masini de lux.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei