Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2014 - Anul XIX, nr. 127 (5636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Dăruieşte un zâmbet de copil!”

Eveniment umanitar, organizat de trei şcoli din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căminul Cultural din Bilca a găzduit, la începutul acestei săptămâni, prima ediţie a activităţii „Dăruieşte un zâmbet de copil!”, manifestare circumscrisă unui proiect comun demarat de Şcoala Gimnazială „George Tofan” Bilca, Şcoala Gimnazială Bălcăuţi şi Centru Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava.

Proiectul vizează demararea unor acţiuni comune între cele trei unităţi de învăţământ, activităţi prin care se urmăreşte strângerea de fonduri, hăinuţe, jucării sau alimente pentru copiii cu nevoi speciale, dar şi promovarea dialogului între elevii acestor şcoli.

„Dăruieşte un zâmbet de copil!” a constat într-un spectacol caritabil susţinut de elevii din şcolile Bilca şi Bălcăuţi, eveniment condimentat cu dansuri moderne, dansuri populare şi în care voia bună s-a armonizat cu fapta bună.

Potrivit organizatorilor, „elevii au descreţit frunţile spectatorilor prin câteva dramatizări comice, iar solistele de muzică populară Teodora Puha, Ancuţa Berculean şi Andreea Ursulean, precum şi grupul <Muguraşii> au confirmat că tradiţia e bine păstrată la Bilca”.

Momentul de vârf al spectacolului a fost reprezentat de Ansamblul folcloric ,,Kozaciok”, evoluţia de excepţie a tinerilor dansatori suceveni fiind apreciată de întreg auditoriul.

 

Pachete împărţite copiilor nevoiaşi

Întreaga comunitate din Bilca s-a implicat în această acţiune caritabilă în cadrul căreia s-au strâns circa 1.000 de lei (cu care s-au cumpărat alimente) şi aproximativ 70 de pachete cu hăinuţe şi jucării.

„Dascălii inimoşi, părinţii şi elevii au făcut pachete care au fost împărţite copiilor de la orfelinatul şi aşezământul Sf. Stelian din Rădăuţi şi unor familii nevoiaşe din localităţile Bilca, Frătăuţii Noi, Vicovu de Jos, Voitinel şi Vicovu de Sus. O faptă bună demonstrează că suntem alături de semenii noştri”, a arătat Costică Negru, directorul şcolii din Bilca.

Iniţiatorii proiectului şi cei care au fost trup si suflet în organizarea şi derularea acestei manifestări sunt: înv. Elena Negru (Bilca), prof. Petru Şoiman (Bălcăuţi), prof. itinerant Stelian Ciobanu (Suceava).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eveniment umanitar, organizat de trei şcoli din judeţ.
 Vizualizări articol: 2352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eveniment umanitar, organizat de trei şcoli din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei