Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2014 - Anul XIX, nr. 127 (5636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Socializare

Activităţi interactive, concursuri, desene pe asfalt realizate de copii cu dizabilităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de copii cu dizabilităţi au participat la diverse activităţi interactive, concursuri, desene pe asfalt, competiţii sportive, pentru a marca ziua de 1 Iunie. Acţiunile, un prilej de bucurie pentru copiii cu nevoi speciale, au avut loc în mai multe centre de plasament din judeţ. La Centrul de Plasament ”Mihail și Gavril” din Solca, copiii s-au întrecut în activităţi sportive, iar micuţii care aparţin de Serviciile multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni au participat la un carnaval. Nu a lipsit nici dansul, acţiune organizată la Centrul de Plasament ”Speranța” din Suceava, dar nici plimbările în aer liber ale copiilor de la Servicii de protecţie de tip familial pentru copilul cu dizabilități, Casa de tip familial Șcheia, împreună cu copiii de la Grădinița „Voinicel”, acţiunea lor purtând numele ”Să cunoaștem Suceava”. Tinerii voluntari de la Clubul Leo Bucovina au desfășurat activități în aer liber și au desenat pe asfalt, împreună cu copiii de la Casa de tip familial Mihoveni, la final surpriza venind din partea personalului centrului, care a servit fiecare copil cu câte o felie de tort preparat cu multă dragoste de bucătărese.

În cadrul Centrului de Plasament ”Sfântul Gheorghe” din Dolhasca, de Ziua Copilului a avut loc o serbare și o masă festivă, cu muzică, baloane, dulciuri şi fructe pentru copii. Activități în aer liber și grătar au fost organizate şi pentru copiii din centrele de plasament ”Universul copiilor” din Rădăuți și ”Visătorii” din Fundu Moldovei.

 

Cadouri pentru copiii adoptaţi

Ziua Națională a Adopției, 2 iunie, a fost marcată și la Suceava, prin organizarea unei întâlniri cu părinții adoptivi și copiii adoptați de aceștia. Evenimentul a avut loc luni, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, unde au participat 16 familii care au adoptat 17 copii, cu vârste cuprinse între un an și opt luni și 12 ani.

Şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, a declarat că „întâlnirea a avut ca scop și discutarea activităților viitoare a Asociației Părinților Adoptivi și organizarea unor grupuri suport, cu eventuale teme care ar putea fi dezbătute”. Dan Ionuț Adomniței le-a urat bun venit atât copiilor, cât și părinților adoptivi, i-a felicitat pentru faptul că au ales să adopte și și-a arătat sprijinul pentru organizarea unor întâlniri cu familiile adoptive și în viitor. Directorul Protecţiei Copilului Suceava a oferit câte un cadou fiecărui copil prezent, acțiunea fiind finanțată din fondurile instituţiei pe care o conduce.

Ziua Națională a Adopției a fost marcată în acest an pentru prima dată în România, fiind stabilită ca zi națională și este dedicată nu doar celor care vor să adopte un copil, ci și părinților care au făcut-o deja, precum și angajaților Direcțiilor de Protecției a Copilului.

Reprezentanții Protecţiei Copilului şi-au propus ca Ziua Națională a Adopției să fie marcată în fiecare an şi la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi interactive, concursuri, desene pe asfalt realizate de copii cu dizabilităţi.
 Vizualizări articol: 1575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Activităţi interactive, concursuri, desene pe asfalt realizate de copii cu dizabilităţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei