Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2014 - Anul XIX, nr. 125 (5634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Încă un termen depăşit

Lucrările reluate la șoseaua de centură înaintează în ritm de melc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările la șoseaua de centură a Sucevei, reluate acum două săptămâni pe porțiunea de la intersecția cu DN 17, la „Zidul Morţii” şi până la ieşirea la E 85, la Pătrăuţi, sector care este aproape finalizat şi mai are nevoie doar de aplicarea ultimului strat de asfalt, cel de uzură, au progresat foarte lent. Reporterii Monitorului de Suceava au constatat, ieri, la faţa locului că ultimul strat de asfalt a fost turnat de muncitorii SC CF Iaşi doar pe cel mult 20% din sector. Asta în condiţiile în care directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Narcis Neaga, anunţa exact acum două săptămâni că acest tronson trebuie finalizat şi deschis circulaţiei la începutul lunii iunie.

 

Prefectul Sinescu: „Bani pentru continuarea lucrării sunt, mai este nevoie doar de poftă de muncă”

Ieri dimineaţă, la ora 10.00, pe şantier se aflau câteva utilaje şi opt muncitori. La puţin timp după ce reporterii Monitorului au sosit la fața locului, un camion cu mixtură asfaltică a ajuns pe şantier şi s-a început turnarea asfaltului. Se lucra însă cu un singur utilaj şi doar cu câţiva oameni, în număr mult mai mic faţă de cel cerut pe şantier (70-80 de muncitori) de beneficiarul lucrării, CNADNR, pentru a se putea respecta termenul iniţial de două săptămâni. Muncitorii care se aflau ieri la faţa locului au spus că în ritmul actual ar putea termina asfaltarea în două săptămâni. Pentru ca traficul să poată fi deschis (pe porţiunea de la Pătrăuţi şi până la intersecţia cu DN 17, restul investiţiei fiind încă departe de finalizare) mai este nevoie de lucrări de marcaj, indicatoare şi alte amenajări rutiere. Cu alte cuvinte, mai este încă mult de lucru.

Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a confirmat că problema la lucrările începute acum două săptămâni este numărul insuficient de muncitori.

„Staţia de asfalt este funcţională, se lucrează, dar au 25 de oameni, cu tot cu cei care lucrează la staţie. Sperăm să mai angajeze oameni, aşa cum şi-au luat angajamentul. Pot să vă spun încă o dată că bani pentru continuarea lucrării sunt, mai este nevoie doar de poftă de muncă din partea firmei executante”, a declarat Florin Sinescu.

 

Şefii de la Drumuri Naţionale vin azi să inspecteze lucrările

Inginerul Ovidiu Laicu, reprezentantul pe Moldova al CNADNR, a declarat că va ajunge astăzi la Suceava, pentru a inspecta stadiul lucrărilor la faţa locului. După această inspecţie se va decide ca se va face în continuare şi ce măsuri se vor lua faţă de firma executantă, SCCF Iaşi. Reamintim că directorul CNADNR a declarat că dacă firma ieşeană nu va finaliza tronsonul în două săptămâni, termen care deja s-a epuizat între timp, va fi penalizată financiar.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările reluate la șoseaua de centură înaintează în ritm de melc.
 Vizualizări articol: 2791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Lucrările reluate la șoseaua de centură înaintează în ritm de melc5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei