Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2014 - Anul XIX, nr. 125 (5634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transport ecologic

Lungu a plecat la Bruxelles pentru a „aduce” autobuze electrice la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, se află săptămâna aceasta la Bruxelles, capitala Belgiei fiind considerată ca fiind un fel de capitală a Uniunii Europene datorită numărului important de instituții ale Uniunii ce își desfășoară activitatea aici, de la Comisia Europeană, Consiliul European, până la Parlamentul European.

Principalul obiectiv al deplasării sale îl reprezintă atragerea de fonduri europene pentru reînnoirea parcului auto al societății de transport în comun (TPL), cu automobile electrice, nepoluante şi economice.

„Suceava este singurul oraş din România implicat în acest proiect, alături de alte nouă mari oraşe europene - Oslo, Frankfurt, Londra, Stockholm, Lisabona, Katowice, Beja, Madrid şi Zografou. Scopul misiunii noastre este să sensibilizăm noua Comisie Europeană să aloce fondurile necesare pentru a putea derula cât mai repede proiectul, în perioada 2014 – 2020. Sunt optimist şi cred că vom reuşi să aducem un nou parc auto, electric, în municipiul Suceava, poate chiar de anul viitor”, a declarat primarul Sucevei, care va participa zilele acestea la o serie de conferinţe şi evenimente la care sunt implicate toate oraşele membre ale proiectului EVUE, de susţinere a transportului ecologic în Europa.

Edilul sucevean a precizat că, deşi actualul parc auto al TPL este încă funcţional,  lucru care se datorează şi profesioniştilor de la TPL, care au întreţinut bine autobuzele Irisbus Iveco achiziţionate în urmă cu mai bine de opt ani de zile, care au depăşit de mult şi numărul de kilometri recomandat pentru utilizare, este necesar să se acţioneze din timp, pentru a-l înnoi.

„Trebuie să ne pregătim să aducem un nou parc auto la TPL, astfel încât să  putem asigura sucevenilor un transport civilizat, ecologic şi ieftin”, a adăugat Lungu, care participă la acţiunile comune din cadrul programului EVUE în perioada 3-6 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu a plecat la Bruxelles pentru a „aduce” autobuze electrice la Suceava.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lungu a plecat la Bruxelles pentru a „aduce” autobuze electrice la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei