Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2014 - Anul XIX, nr. 125 (5634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Percheziţii la DSV şi la APIA Suceava pentru fraude cu fonduri europene din subvenţii

Miercuri, 4 Iunie 2014 (08:34:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiune în forţă a procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava la sediile a două instituţii extrem de importante din Suceava. Oamenii legii au descins la APIA şi la DSV Suceava şi au ridicat documente legate de acordarea subvenţiilor atât pe exploataţii agricole, persoane fizice şi juridice, dar şi biserici şi mănăstiri, dar şi în ceea ce priveşte sectorul zootehnic. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcționari publici, cu funcții de conducere în plan local și oameni de afaceri. În cursul dimineții de 04 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 13 locații situate în municipiul București, județele Suceava și Dâmbovița, din care 5 sunt sediile unor instituții publice și persoane juridice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit informaţiilor noastre, urmau să fie puse în aplicare 15 mandate de aducere din Suceava şi 5 din Bucureşti, printre persoanele vizate fiind şi actualul şef al APIA Suceava, Eugen Mogoş, dar şi mai mulţi şefi de servicii din această instituţie. De asemenea, ancheta priveşte şi mai mulţi angajaţi, o parte dintre ei inspectori la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru siguranţa Alimentelor Suceava, dar şi un fost director al acestei unităţi, respectiv Ioan Corduneanu.

În dosar mai sunt vizate şi persoane cu funcţii de conducere de la Bucureşti, fără a fi exclus ca printre acestea să se regăsească şi oameni importanţi din structura APIA centrală.

Prejudiciul estimat în acest dosar este de circa 5 milioane de lei, dar o cifră exactă va putea fi înaintată abia după efectuarea unei expertize.

În acest dosar procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la DSV şi la APIA Suceava pentru fraude cu fonduri europene din subvenţii.
 Vizualizări articol: 2525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Percheziţii la DSV şi la APIA Suceava pentru fraude cu fonduri europene din subvenţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei